Wi-Fi

Denne skal du kjøpe dersom dersom du ønsker å strømme musikk i huset. Den er såre enkel å bruke, og ikke koster den noe særlig heller.
Annonse
Annonse
forfatter

Apple lille Airport Express ble nylig oppdatert. Den lille trådløse basestasjonen, som vi alltid har sverget til, har flere funsjoner og ny formfaktor. Ruteren som satt på et støpsel, er byttet ut med en Apple TV lignende design. bare i hvitt.

Med denne kan du strømme musikk med Airplay til basestasjonen, som du kobler til anlegget. Da har du trådløs musikk uten noe ekstra dilldall. Så lenge du har en iPhone, iPod touch eller iPad, kan du strømme go spille musikk uten å koble til ene eneste ledning.

Den nye Airport Express har fått 802.11n wi-fi overføring, som støtter større hastigheter i det trådløse nettverket (2,4 og 5GHz). Den har også fptt skriverdeling via USB-utgangen (nei det er ikke en inngang også), og en WAN og en LAN-port, for kablet nettverk, skulle man trenge det.

Sist men ikke minst, den har en 3,5 mm minijackutgang som også støtter optisk digitalt signal, og gir deg både elektrisk og digital lyd ut fa Expressen, til anlegget.

Annonse

Til 779 kroner er det en kjempeenkel og ikke minst rimelig måte å skaffe seg trådløs lyd på.

Man kan koble en Airport Express i alt som har en lydinngang, for eksempel et par små Audio Pro skrivebordshøyttalere, Elacs fine AM150 monitorhøyttalere, eller rett og slett anlegget i stuen.

Da er det bare å strømme fra Spotify, spillelistene i iTunes, eller musikkbiblioteket på iPhonen.

Med gratis-appen Airport Utility, kan man sette opp en Airport Express på minutter, og siden bare spille musikk når man ønsker, uten noen ytterligere konfigurering.

Annonse

Smågenialt.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pentax gir ikke slipp på speilrefleksen.
Canon oppdaterer tre kameraer, og du kan gjøre det selv.
Det finnes ikke et mindre fullformatkamera enn nye Sigma fp L.
Faste brennvidder for fullformat.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.