Wi-Fi

Denne skal du kjøpe dersom dersom du ønsker å strømme musikk i huset. Den er såre enkel å bruke, og ikke koster den noe særlig heller.
Annonse
Annonse
forfatter

Apple lille Airport Express ble nylig oppdatert. Den lille trådløse basestasjonen, som vi alltid har sverget til, har flere funsjoner og ny formfaktor. Ruteren som satt på et støpsel, er byttet ut med en Apple TV lignende design. bare i hvitt.

Med denne kan du strømme musikk med Airplay til basestasjonen, som du kobler til anlegget. Da har du trådløs musikk uten noe ekstra dilldall. Så lenge du har en iPhone, iPod touch eller iPad, kan du strømme go spille musikk uten å koble til ene eneste ledning.

Den nye Airport Express har fått 802.11n wi-fi overføring, som støtter større hastigheter i det trådløse nettverket (2,4 og 5GHz). Den har også fptt skriverdeling via USB-utgangen (nei det er ikke en inngang også), og en WAN og en LAN-port, for kablet nettverk, skulle man trenge det.

Sist men ikke minst, den har en 3,5 mm minijackutgang som også støtter optisk digitalt signal, og gir deg både elektrisk og digital lyd ut fa Expressen, til anlegget.

Til 779 kroner er det en kjempeenkel og ikke minst rimelig måte å skaffe seg trådløs lyd på.

Man kan koble en Airport Express i alt som har en lydinngang, for eksempel et par små Audio Pro skrivebordshøyttalere, Elacs fine AM150 monitorhøyttalere, eller rett og slett anlegget i stuen.

Da er det bare å strømme fra Spotify, spillelistene i iTunes, eller musikkbiblioteket på iPhonen.

Med gratis-appen Airport Utility, kan man sette opp en Airport Express på minutter, og siden bare spille musikk når man ønsker, uten noen ytterligere konfigurering.

Smågenialt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.