IFA 2013

Samsung klar med smart klokke og "phablet" som kan filme 4K-video til årets IFA-messe.
Annonse
Annonse
forfatter

Lee Young-hee, en av Samsungs toppsjefer innen mobilvirksomheten, har nylig avslørt overfor The Korea Times at den koreanske elektronikkgiganten er klar til at lansere deres første «smartwatch». Det kommer til at skje på Samsungs «Unpacked» arrangement onsdag 4. september i forbindelse med årets store IFA-messe i Berlin.

Den nye smartklokken får navnet Galaxy Gear,og det kommer vel ikke som noen overraskelse at den bruker Googles Android-operativsystem. Lee Young-Hee forteller at poenget med Galaxy Gear er å «utvide og berike» mobilopplevelsen, og antyder at den er ment som et tilbehør til smartmobilen snarere enn en enhet som kan stå på egne ben.

Galaxy Gear får en 2,5″ skjerm med 320 x 320 pikslers oppløsning, og drives av en dual-core prosessor. Den oppretter kontakt med andre enheter via Bluetooth 4.0, og man får sannsynligvis også adgang til klokken via en dedikert app på smartmobilen.

Flere nyheter
En annen nyhet som ventes den 4. september blir etter alt å dømme den nye Samsung Galaxy Note III, som angivelig vil kunne ta opp video med 4K-oppløsning. Note III vil være basert på en splitter ny 2,3 GHz Snapdragon 800-prosessor, og får hele 3 gigabyte RAM samt en på 5,7″ skjerm.

Lyd & Bilde vil naturligvis være til stede ved Samsung Unpacked 2013 Episode 2 pressekonferansen, som begynner den 4. september klokken 19.

Kilde: The Korea Times, TechCrunch