Gadgetseksplosjon fra Google

Slipper også VR-headset, egnet for smart hjem, ruter og mediespillere.
Annonse
Annonse
forfatter

I tillegg til at Google viste fram sine nye Pixel-mobiler, passet de også på å vise hvordan de skal ta over hjemmene våre med smarte gadgets. Det første går hånd i hånd med mobilene og er deres eget Virtual Reality-headset, Daydream View. Pixel er den første mobilen med støtte for platformen Daydream VR.

(Foto: Tillverkare)
Et VR-headset som ser litt annerledes ut (Foto: Google)

Det første de nevnte var at de har valgt et annerledes materiale, da de mener at plast og metall ikke er særlig komfortable. Istedet har de tatt inspirasjon fra klær- og sportsbransjen. Daydream View er derfor dekket av mykere materialer.

(Foto: Tillverkare)
Aldri mist fjernkontrollen igjen. (Foto: Google)

Den har plass nok på innsiden til at man kan bruke briller, og har en lagringsplass for fjernkontrollen slik at man slipper å miste den. Fjernkontrollen har en touchpad, to knapper og en gyro slik at man styre VR-opplevelsen. For å bruke den setter man inn sin kompatible telefon som kobler seg opp trådløst og kalibreres automatisk.

(Foto: Tillverkare)
Utforsk stjernehimmelen i Virtual Reality (Foto: Google)

Men hva er hardware uten innhold? Googles egne tjenester Google Play Movies, Photos, Streetview og Youtube støtter alle VR. Man kan også se film fra Netflix og Hulu, spille spill, se VR-historier fra New York Times, eller noen av de 50 andre partnere som kommer innen årets ende.

(Foto: Tillverkare)
VR-brillene kommer i tre sofistikerte farger. (Foto: Google)

Daydream View kommer i november til 79 dollar.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Google)

På hjemmefronten kommer det også en oppdatert mediaspiller, Chromecast Ultra. Som navnet antyder handler det om en oppdatert Chromecast som støtter 4k-oppløsning, samt HDR for bedre fargespekter og Dolby Vision. Mediespilleren har en Ethernet-port slik at man får så god kobling som mulig. I november planlegger Google å slippe 4k-filmer på sin tjeneste Google Play.

Chromecast Ultra kommer i november til prisen av 69 dollar.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Google)

Mer uventet var at de viste en stemmestyrt høyttaler kalt Google Home. Tanken er at man skal slippe fjernkontroll og smarttelefon-apper og istedet snakke med sin høyttalere. Høyttaleren har altså en innebygd mikrofon som alltid hører etter aktiveringsfrasen «OK Google» (så lenge du ikke trykker på Mute-knappen). LED-lamper på toppen viser om assistenten lytter, samt kan det vise volum om sviper til siden.

(Foto: Tillverkare)
Kraftig element på innsiden. (Foto: Google)

Selvfølgelig kan høyttaleren spille av musikk fra Youtube Music, Spotify, Pandora og Google Play Music. Den støtter multiroom slik at du kan koble sammen flere Google Home eller Chromecast Audio.

(Foto: Tillverkare)
Ingen fjernkontroll til høyttaleren. (Foto: Google)

Men den kan også snakke med Chromecast slik at du kan be høyttaleren spille videoer på TV-en. Man kan legge til videoer i avspillingslisten. Det sies at det kommer støtte for Netflix. Selvfølgelig er det ikke bare levende bilder, du kan også be Home om å vise dine egne bilder på storskjermen.

(Foto: Tillverkare)
Google Home finnes  i 7 ulike farger. (Foto: Google)

Men det er ikke bare høyttaler, men en sentral for det smarte hjemmet takket være den innebygde Google Assistant. De samarbeider idag med partnere som Nest, Philips Hue, Samsung SmartThings og automatiseringstjenesten IFTT. Høyttaleren kan sjekke været, varsle deg om trafikksituasjonen på vei til jobben. Den kan også styre belysningen, koble seg til apparater og termostater, alt med talestyring.

Google Home bør komme ut i (amerikanske) butikker i november for 129 dollar.

Og hvordan skal ditt trådløse nettverket takle alle disse gadgets’ene? Jo, Google slipper også en oppdatert trådløs ruter for hjemmet, Google Wifi. Finessen med den er at den også kan koble seg sammen med andre Google Wifi-enheter i hjemmet slik at du får utvidet rekkevidden for det trådløse nettverket. Når du beveger deg i hjemmet overføres du automatisk til den enheten som gir deg sterkest signal, og på kanalen som har best kapasitet.

Tanken er at den skal være lettvint å installere via en app i stedet for kronglete menyer. Har du barn kan selv velge når de skal ha tilgang på nettet og fra hvilke enheter. Ruteren oppdaterer og optimaliserer seg selv, samt at den kommer med forslag på hvordan du skal få den beste hastigheten.

Google Wifi kommer i december og kan kjøpes for 129 dollar, eller 299 dollar for tre stykker.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
I tillegg til PC'er i alle størrelser og vektklasser lanserer HP også hodetelefoner.
JBL har presentert sine hodetelefonnyheter i anledning CES 2021.
Urbanista Miami får ekstrem batteritid og gunstig pris.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.