Gadgetseksplosjon fra Google

Slipper også VR-headset, egnet for smart hjem, ruter og mediespillere.
Annonse
Annonse
forfatter

I tillegg til at Google viste fram sine nye Pixel-mobiler, passet de også på å vise hvordan de skal ta over hjemmene våre med smarte gadgets. Det første går hånd i hånd med mobilene og er deres eget Virtual Reality-headset, Daydream View. Pixel er den første mobilen med støtte for platformen Daydream VR.

(Foto: Tillverkare)
Et VR-headset som ser litt annerledes ut (Foto: Google)

Det første de nevnte var at de har valgt et annerledes materiale, da de mener at plast og metall ikke er særlig komfortable. Istedet har de tatt inspirasjon fra klær- og sportsbransjen. Daydream View er derfor dekket av mykere materialer.

(Foto: Tillverkare)
Aldri mist fjernkontrollen igjen. (Foto: Google)

Den har plass nok på innsiden til at man kan bruke briller, og har en lagringsplass for fjernkontrollen slik at man slipper å miste den. Fjernkontrollen har en touchpad, to knapper og en gyro slik at man styre VR-opplevelsen. For å bruke den setter man inn sin kompatible telefon som kobler seg opp trådløst og kalibreres automatisk.

(Foto: Tillverkare)
Utforsk stjernehimmelen i Virtual Reality (Foto: Google)

Men hva er hardware uten innhold? Googles egne tjenester Google Play Movies, Photos, Streetview og Youtube støtter alle VR. Man kan også se film fra Netflix og Hulu, spille spill, se VR-historier fra New York Times, eller noen av de 50 andre partnere som kommer innen årets ende.

(Foto: Tillverkare)
VR-brillene kommer i tre sofistikerte farger. (Foto: Google)

Daydream View kommer i november til 79 dollar.

Annonse
(Foto: Tillverkare)
(Foto: Google)

På hjemmefronten kommer det også en oppdatert mediaspiller, Chromecast Ultra. Som navnet antyder handler det om en oppdatert Chromecast som støtter 4k-oppløsning, samt HDR for bedre fargespekter og Dolby Vision. Mediespilleren har en Ethernet-port slik at man får så god kobling som mulig. I november planlegger Google å slippe 4k-filmer på sin tjeneste Google Play.

Chromecast Ultra kommer i november til prisen av 69 dollar.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Google)

Mer uventet var at de viste en stemmestyrt høyttaler kalt Google Home. Tanken er at man skal slippe fjernkontroll og smarttelefon-apper og istedet snakke med sin høyttalere. Høyttaleren har altså en innebygd mikrofon som alltid hører etter aktiveringsfrasen “OK Google” (så lenge du ikke trykker på Mute-knappen). LED-lamper på toppen viser om assistenten lytter, samt kan det vise volum om sviper til siden.

(Foto: Tillverkare)
Kraftig element på innsiden. (Foto: Google)

Selvfølgelig kan høyttaleren spille av musikk fra Youtube Music, Spotify, Pandora og Google Play Music. Den støtter multiroom slik at du kan koble sammen flere Google Home eller Chromecast Audio.

(Foto: Tillverkare)
Ingen fjernkontroll til høyttaleren. (Foto: Google)

Men den kan også snakke med Chromecast slik at du kan be høyttaleren spille videoer på TV-en. Man kan legge til videoer i avspillingslisten. Det sies at det kommer støtte for Netflix. Selvfølgelig er det ikke bare levende bilder, du kan også be Home om å vise dine egne bilder på storskjermen.

Annonse
(Foto: Tillverkare)
Google Home finnes  i 7 ulike farger. (Foto: Google)

Men det er ikke bare høyttaler, men en sentral for det smarte hjemmet takket være den innebygde Google Assistant. De samarbeider idag med partnere som Nest, Philips Hue, Samsung SmartThings og automatiseringstjenesten IFTT. Høyttaleren kan sjekke været, varsle deg om trafikksituasjonen på vei til jobben. Den kan også styre belysningen, koble seg til apparater og termostater, alt med talestyring.

Google Home bør komme ut i (amerikanske) butikker i november for 129 dollar.

Og hvordan skal ditt trådløse nettverket takle alle disse gadgets’ene? Jo, Google slipper også en oppdatert trådløs ruter for hjemmet, Google Wifi. Finessen med den er at den også kan koble seg sammen med andre Google Wifi-enheter i hjemmet slik at du får utvidet rekkevidden for det trådløse nettverket. Når du beveger deg i hjemmet overføres du automatisk til den enheten som gir deg sterkest signal, og på kanalen som har best kapasitet.

Tanken er at den skal være lettvint å installere via en app i stedet for kronglete menyer. Har du barn kan selv velge når de skal ha tilgang på nettet og fra hvilke enheter. Ruteren oppdaterer og optimaliserer seg selv, samt at den kommer med forslag på hvordan du skal få den beste hastigheten.

Google Wifi kommer i december og kan kjøpes for 129 dollar, eller 299 dollar for tre stykker.

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.