Search
Generic filters

Force Touch på MacBook Pro og mer fart på MacBook Air

Apple har oppdatert MacBook Pro med den nye styreflaten og raskere prosessorer og bedre batteritid.

Den syltynne nye MacBook-en med retina-skjerm, som veier under kiloet, stilte oppdateringene av Apples andre laptoper fullstendig i skyggen. Men nå kan man kjøpe MacBook Pro med den nye trykkfølsomme Force Touch styreflaten, og raskere prosessorer.

Apples 13-tommers utgave av MacBook Pro med Retina-skjerm har fått femte generasjon Intel Core-prosessorer og bedre ytelse med Intel Iris Graphics 6100, dobbelt så rask SSD flashlagring og bedre batteritid.

Basisutgaven leveres med en ny 2,7 GHz Intel Core i5-prosessor, med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,1 GHz, 8 GB minne og 128 GB flashlagring og starter på 12.590 kr.

Mer enn nok til å dra rundt videoredigering med rendering og mye prosessorintensitiet.

Batteritiden er oppgitt til 10 timer.

MBPRD13_Aperture_PRINT

Apple oppdaterte også de slankere og lettere 11- og 13-tommers MacBook Air med siste generasjon Intel Core-prosessorer, Intel HD Graphics 6000 og raskere tilkobling med Thunderbolt 2-porter (20 Gbps).

11-tommeren med en prosessor på 1,6 GHz og Turbo Boost-hastigheter på opptil 2,7 GHz, 4 GB minne, og 128 GB SSD-flashlagring starter på 8790 kr, mens den større 13-tommers MacBook Air, begynner på 9790 kr, og leveres med 1,6 GHz prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 2,7 GHz, 4 GB minne, og 128 GB SSD-flashlagring.

Alle konfigurasjoner er tilgjengelige nå.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!