BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Flygende videokamera fra Parrot

Den flygende dronen Parrot Bebop er bygget rundt kameraet – ikke omvendt.

Den økte interessen for flygende droner blant vanlige konsumenter skyldes først og fremst muligheten for å utstyre dem med et videokamera, og fange fantastiske videoer og stillbilder fra luften.

Da er det kanskje passende at Parrots nye drone Bebop har fått et videokamera ferdig installert. Faktisk er dronen i virkeligheten en forlengelse av videokameraet, i stedet for at kameraet er tilleggsutstyr til dronen.

Kjent for sine droner
Parrot er kjent for sine prisvennlige og enkelt manøvrerbare droner, som for eksempel AR Drone 2.0, som enkelt styres med en mobiltelefon eller nettbrett, og som til og med har en ”ta meg hjem”-funksjon som flyr dronen tilbake til eieren om man har flydd seg bort.

AR Drone 2.0 har også videokamera, men bare et veldig enkelt 720p-kamera med et veldig lite objektiv.

Påkostet kamera
Bebop-dronen har et langt mer påkostet kamera, med 1080p HD-video og som kan ta 14 megapikslers stillbilder, lagret i internminnet på totalt 8 GB. Objektivet er av typen fiskeøye og slipper inn langt mer lys enn hva som er typisk for dronekameraer.

At dronen veier under en halv kilo inkludert batteri er ganske imponerende tatt i betraktning det voksne kameraet. Ulempen er batteritiden, som begrenser dronen til 12 minutter med flygning. Så hold deg i nærheten!

Styres med mobilen
Bebop styres med en app fra mobiltelefon eller nettbrett, og det finnes ekstrautstyr som kan festes til mobilen og gi bedre styreegenskaper og forlenget rekkevidde til rundt 2 kilometer. For å gjøre underholdningsfaktoren komplett, er kameraet dessuten kompatibelt med Virtual Reality-hodesett som Oculus Rift. Da vil kameradronen snu seg i takt med hodet ditt, og orientere seg etter synet ditt!

Pris ikke sikker
Vi vet ennå ikke hva Bebop-dronen vil koste. Quadkopteret AR Drone 2.0 koster under 3.000 kroner. Med tanke på at et vanlig actionkamera koster det samme, vil vi tro at Bebop blir noe dyrere.

parrot.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!