Flygende videokamera fra Parrot

Den flygende dronen Parrot Bebop er bygget rundt kameraet – ikke omvendt.
forfatter

Den økte interessen for flygende droner blant vanlige konsumenter skyldes først og fremst muligheten for å utstyre dem med et videokamera, og fange fantastiske videoer og stillbilder fra luften.

Da er det kanskje passende at Parrots nye drone Bebop har fått et videokamera ferdig installert. Faktisk er dronen i virkeligheten en forlengelse av videokameraet, i stedet for at kameraet er tilleggsutstyr til dronen.

Kjent for sine droner
Parrot er kjent for sine prisvennlige og enkelt manøvrerbare droner, som for eksempel AR Drone 2.0, som enkelt styres med en mobiltelefon eller nettbrett, og som til og med har en ”ta meg hjem”-funksjon som flyr dronen tilbake til eieren om man har flydd seg bort.

AR Drone 2.0 har også videokamera, men bare et veldig enkelt 720p-kamera med et veldig lite objektiv.

Påkostet kamera
Bebop-dronen har et langt mer påkostet kamera, med 1080p HD-video og som kan ta 14 megapikslers stillbilder, lagret i internminnet på totalt 8 GB. Objektivet er av typen fiskeøye og slipper inn langt mer lys enn hva som er typisk for dronekameraer.

At dronen veier under en halv kilo inkludert batteri er ganske imponerende tatt i betraktning det voksne kameraet. Ulempen er batteritiden, som begrenser dronen til 12 minutter med flygning. Så hold deg i nærheten!

Styres med mobilen
Bebop styres med en app fra mobiltelefon eller nettbrett, og det finnes ekstrautstyr som kan festes til mobilen og gi bedre styreegenskaper og forlenget rekkevidde til rundt 2 kilometer. For å gjøre underholdningsfaktoren komplett, er kameraet dessuten kompatibelt med Virtual Reality-hodesett som Oculus Rift. Da vil kameradronen snu seg i takt med hodet ditt, og orientere seg etter synet ditt!

Pris ikke sikker
Vi vet ennå ikke hva Bebop-dronen vil koste. Quadkopteret AR Drone 2.0 koster under 3.000 kroner. Med tanke på at et vanlig actionkamera koster det samme, vil vi tro at Bebop blir noe dyrere.

parrot.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.