Flere taster til gamerne

Nå sier det klikk for Logitech. Både på nye og gamle modeller.
Annonse
Annonse
forfatter

Logitechs gamer-underavdeling, Logitech G, har både lansert et nytt tastatur og en ny type taster.

Det er litt nerdete, men…

Hvis du spiller er det helt nødvendig å ha et tastatur som er laget for spilling. Men det i seg selv er ikke nok. For er du en ekte spesialist skal tastene også tilpasse seg til hva du spiller. Det skulle bare mangle. Du drikker jo heller ikke rødvin til fisken, eller hva?

Tastaturet først: Logitech G512 er et mekanisk tastatur, bygget på designet fra G513. Og det er tilgjengelig i tre brytervarianter. I tillegg kommer RGB-belysning i fire uavhengige lyssoner, hvor hver av dem kan programmeres i 16,8 millioner farger. G512 er likt som G513 tilgjengelig i Carbon (grafittgrå).

Les også: Test av Logitech G513

Når det gjelder taster er nyheten såkalte GX Blue-brytere. Man kan velge mellom brytere med betegnelsen «Tactile» eller «Linear». Forskjellen på de to er at man på «Tactile»-brytere merker motstand når man når kontaktpunktet. Den nye GX Blue-bryteren gir dessuten et hørbart klikk ved aktivering. Hvis du tenker tilbake på det gamle IBM Serie M-tastaturet fra 90-tallet, er dette kjent.

Pris og tilgjengelighet

Logitech G512 mekaniske tastaturer kan kjøpes fra juni til veiledende utsalgspris på 1.399 kr. Den oppdaterte varianten av Logitech G513 med GX Blue-taster kommer samtidig til en pris av 1.699 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.