TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
nyhet

Flere taster til gamerne

Nå sier det klikk for Logitech. Både på nye og gamle modeller.

forfatter
Publisert 14.06.18 - 14:25

Logitechs gamer-underavdeling, Logitech G, har både lansert et nytt tastatur og en ny type taster.

Det er litt nerdete, men…

Hvis du spiller er det helt nødvendig å ha et tastatur som er laget for spilling. Men det i seg selv er ikke nok. For er du en ekte spesialist skal tastene også tilpasse seg til hva du spiller. Det skulle bare mangle. Du drikker jo heller ikke rødvin til fisken, eller hva?

Tastaturet først: Logitech G512 er et mekanisk tastatur, bygget på designet fra G513. Og det er tilgjengelig i tre brytervarianter. I tillegg kommer RGB-belysning i fire uavhengige lyssoner, hvor hver av dem kan programmeres i 16,8 millioner farger. G512 er likt som G513 tilgjengelig i Carbon (grafittgrå).

Les også: Test av Logitech G513

Når det gjelder taster er nyheten såkalte GX Blue-brytere. Man kan velge mellom brytere med betegnelsen «Tactile» eller «Linear». Forskjellen på de to er at man på «Tactile»-brytere merker motstand når man når kontaktpunktet. Den nye GX Blue-bryteren gir dessuten et hørbart klikk ved aktivering. Hvis du tenker tilbake på det gamle IBM Serie M-tastaturet fra 90-tallet, er dette kjent.

Pris og tilgjengelighet

Logitech G512 mekaniske tastaturer kan kjøpes fra juni til veiledende utsalgspris på 1.399 kr. Den oppdaterte varianten av Logitech G513 med GX Blue-taster kommer samtidig til en pris av 1.699 kr.

Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde