Familieoppsett på Apple Watch kommer til Norge

Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.
Annonse
Annonse
forfatter

Da vi testet Apple Watch 6 i oktober, var ikke familiedeling aktivert på klokken. Det er en funksjon som kan være nyttig for foreldre og barn, men også for de som har pårørende som de vil kommunisere med.

Familiedeling fungerer sånn en forelder eller pårørende setter opp en Apple Watch med mobilen – og ja, det må være en iPhone – for avkommet, sånn at barna lettere kan holde kontakten med foreldre.

Skoletid og skjermfri tid.

Med Apple Watch-en kan poden ringe hjem og sende meldinger, men også følge aktivitetsmål, passe avtaler og finne frem med kart-appen.

Klokken kan også konfigureres sånn at det er mulig for barn og eldre familiemedlemmer å bruke nødanrop (SOS), og for foreldre å finne ut hvor  og komme i kontakt med barna.

Apple sier også at personlige data er sikkertskryptert.

Nødanrop.

 

Med en Apple Watch kan barna også bruke trådøse hodetelefoner eller høyttalere til å høre på musikk, og apper kan lastes ned rett til klokken, men foreldrene kan sette begrensninger for hva barna kan kjøpe og laste ned.

For eldre familiemedlemmer er helse- og sikkerhetsfunksjonene i Apple Watch og WatchOS spesielt nyttige. Klokken kan passe på hjerterytme og med fallregistrering kan man varsles om den eldre faller om.

 

Familieoppsett blir tilgjengelig i Norge fra og med mandag 14. desember, for iPhone 6s eller nyere med iOS 14.3, og Apple Watch Series 4 eller nyere med watchOS 7.2, og GPS + Cellular-modeller av Apple Watch Series 4, 5 og 6, samt Apple Watch SE.

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Vennligst bekreft før registrering

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon. Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.