Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Familieoppsett på Apple Watch kommer til Norge

Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Da vi testet Apple Watch 6 i oktober, var ikke familiedeling aktivert på klokken. Det er en funksjon som kan være nyttig for foreldre og barn, men også for de som har pårørende som de vil kommunisere med.

Familiedeling fungerer sånn en forelder eller pårørende setter opp en Apple Watch med mobilen – og ja, det må være en iPhone – for avkommet, sånn at barna lettere kan holde kontakten med foreldre.

Skoletid og skjermfri tid.

Med Apple Watch-en kan poden ringe hjem og sende meldinger, men også følge aktivitetsmål, passe avtaler og finne frem med kart-appen.

Klokken kan også konfigureres sånn at det er mulig for barn og eldre familiemedlemmer å bruke nødanrop (SOS), og for foreldre å finne ut hvor  og komme i kontakt med barna.

Apple sier også at personlige data er sikkertskryptert.

Nødanrop.

 

Annonse

Med en Apple Watch kan barna også bruke trådøse hodetelefoner eller høyttalere til å høre på musikk, og apper kan lastes ned rett til klokken, men foreldrene kan sette begrensninger for hva barna kan kjøpe og laste ned.

For eldre familiemedlemmer er helse- og sikkerhetsfunksjonene i Apple Watch og WatchOS spesielt nyttige. Klokken kan passe på hjerterytme og med fallregistrering kan man varsles om den eldre faller om.

 

Familieoppsett blir tilgjengelig i Norge fra og med mandag 14. desember, for iPhone 6s eller nyere med iOS 14.3, og Apple Watch Series 4 eller nyere med watchOS 7.2, og GPS + Cellular-modeller av Apple Watch Series 4, 5 og 6, samt Apple Watch SE.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.