Nyhet

Familieoppsett på Apple Watch kommer til Norge

Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Skrevet av / 09.12.20 - 16:20
Familieoppsett på Apple Watch kommer til Norge

Da vi testet Apple Watch 6 i oktober, var ikke familiedeling aktivert på klokken. Det er en funksjon som kan være nyttig for foreldre og barn, men også for de som har pårørende som de vil kommunisere med.

Familiedeling fungerer sånn en forelder eller pårørende setter opp en Apple Watch med mobilen – og ja, det må være en iPhone – for avkommet, sånn at barna lettere kan holde kontakten med foreldre.

Skoletid og skjermfri tid.

Med Apple Watch-en kan poden ringe hjem og sende meldinger, men også følge aktivitetsmål, passe avtaler og finne frem med kart-appen.

Klokken kan også konfigureres sånn at det er mulig for barn og eldre familiemedlemmer å bruke nødanrop (SOS), og for foreldre å finne ut hvor  og komme i kontakt med barna.

Apple sier også at personlige data er sikkertskryptert.

Nødanrop.

 

Med en Apple Watch kan barna også bruke trådøse hodetelefoner eller høyttalere til å høre på musikk, og apper kan lastes ned rett til klokken, men foreldrene kan sette begrensninger for hva barna kan kjøpe og laste ned.

For eldre familiemedlemmer er helse- og sikkerhetsfunksjonene i Apple Watch og WatchOS spesielt nyttige. Klokken kan passe på hjerterytme og med fallregistrering kan man varsles om den eldre faller om.

 

Familieoppsett blir tilgjengelig i Norge fra og med mandag 14. desember, for iPhone 6s eller nyere med iOS 14.3, og Apple Watch Series 4 eller nyere med watchOS 7.2, og GPS + Cellular-modeller av Apple Watch Series 4, 5 og 6, samt Apple Watch SE.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top