Smartarmbånd

Du kan kjøpe et armbånd som sjekker ditt blodtrykk og et ur som kan lese din e-post. Men hva med et armbånd som styrer din økonomi?
forfatter

Nær-kroppen-teknologi er den nye vinen. Og hvis du er med på notene, har du allerede skaffet deg et smartarmbånd, der kan lese av ditt blodtrykk, puls og antall skritt du hver dag går til skapet etter småkaker og snacks. Men hvordan går det med ditt økonomiske velbefinnende? Si ikke at du har dine penger i noe så gammeldags som et kredittkort eller mobiltelefon, vel?

Artefact, som er et designstudio i Seattle, har et mer 2015-aktig bud på finansiell oversikt og ditto sikkerhet. Token er et digitalt armbånd, som kan romme alle dine betalingstjenester i én enhet. Det eksisterer riktignok kun som et konsept for øyeblikket, men har en del fordeler.

Glamour_C

Fire knapper på armbåndet kan brukes til henholdsvis betaling, overføring, innkreving og en smugtitt på kontoen. Utover tall i tegnruten kan en graf på armbåndet vise deg om din “burn-rate” er for høy, det vil si om du bruker pengene raskere enn du kan tjene dem.

On-Arm-Retail-Setting-2-copy
Fester du hyppigere enn du kan ta opp nye lån? Pengearmbåndet kan vise deg sannheten i tall og grafer.

Betaling kan skje via Bluetooth eller i form av en QR-kode, som kan vises på armbåndets skjerm og skannes i butikken.

Å ha alle sine penger rundt håndleddet låter umiddelbart usikkert, men du har etter all sannsynlighet allerede hele kassebeholdningen i baklommen i form av et plastkort. Og i motsetning til kortene kan det digitale pengearmbåndet sikres med pulsmåler, akselerometer og fingeravtrykkleser.

On-Arm-2up-Authentication
Armbåndet kan sikres med sensorer og fingeravtrykkleser.

Kilde: Wired

Les også: Test av fem smarte armbånd

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også