nyhet

Endelig ny Mac Mini

Apple minstemann heter det samme, men er mye råere enn før.

Skrevet av / 31.10.18 - 09:25
Endelig ny Mac Mini

Noen ganger er det ikke lett å forstå hva Apple tenker. Den forrige utgaven av Mac Mini ble lansert i oktober 2014. I de fire årene som har gått, har vi stusset over fraværet av oppdateringer til Apple minste og rimeligste Mac.

Nå er Mac Mini tilbake, i stealth-grått og den er blitt langt råere enn ventet.

(Foto: Produsenten)

Teknisk sett har den tatt et stort steg i retning proffbruk, med fire- eller sekskjerners åttende generasjon Intel Core prosessorer, opp til 64 GB minne (2666 MHz DDR4), SSD-lagring opptil 2 TB og fire raske Thunderbolt 3-innganger.

Den er kanske liten, men ingen pingle.

Starter under 9000 kr

Den aller råeste utgaven er utstyrt med en sekskjerners 3.2 GHz i7 prosessor, 64 GB minne, 2TB SSD, og kan utstyres med 10Gb Ethernet-tilkobling. Apple hevder den er opptil fem ganger raskere enn forrige generasjon med 3 GHz tokjerners i7-prosessor.

Basisutgaven leveres med en firekjerners 3.6 GHz i3 prosessor, 128GB SSD-lagring, 8GB minne og starter på 8990 kr.

Til sammenligning koster den aller råeste Mac Mini 46.400 kr.

Mac Mini er utstyrt med Apple T2-prosessor, som skal sørge for bedre sikkerhet gjennom bedre kryptering.

(Foto: Produsenten)

Det grå aluminiumskabinettet er laget av resirkulert aluminium.

Mac Mini kan drive to 4K- eller én 5K -skjerm, og har foruten fire  Thunderbolt 3/USB-C-porter, HDMI 2.0 ut, en 3,5mm hodetelefonutgang, to USB-A porter, og en Gigabit Ethernet-tilkobling. Som kan oppgraderes til 10 Gigabit.

Maskinen kan også stackes og kobles sammen for krevende oppgaver, som server-farm eller drifte presentasjoner på flere skjermer.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top