annonse
annonse

Endelig ny Mac Mini

Apple minstemann heter det samme, men er mye råere enn før.

Noen ganger er det ikke lett å forstå hva Apple tenker. Den forrige utgaven av Mac Mini ble lansert i oktober 2014. I de fire årene som har gått, har vi stusset over fraværet av oppdateringer til Apple minste og rimeligste Mac.

Nå er Mac Mini tilbake, i stealth-grått og den er blitt langt råere enn ventet.

(Foto: Produsenten)

Teknisk sett har den tatt et stort steg i retning proffbruk, med fire- eller sekskjerners åttende generasjon Intel Core prosessorer, opp til 64 GB minne (2666 MHz DDR4), SSD-lagring opptil 2 TB og fire raske Thunderbolt 3-innganger.

Den er kanske liten, men ingen pingle.

Starter under 9000 kr

Den aller råeste utgaven er utstyrt med en sekskjerners 3.2 GHz i7 prosessor, 64 GB minne, 2TB SSD, og kan utstyres med 10Gb Ethernet-tilkobling. Apple hevder den er opptil fem ganger raskere enn forrige generasjon med 3 GHz tokjerners i7-prosessor.

Basisutgaven leveres med en firekjerners 3.6 GHz i3 prosessor, 128GB SSD-lagring, 8GB minne og starter på 8990 kr.

Til sammenligning koster den aller råeste Mac Mini 46.400 kr.

Mac Mini er utstyrt med Apple T2-prosessor, som skal sørge for bedre sikkerhet gjennom bedre kryptering.

(Foto: Produsenten)

Det grå aluminiumskabinettet er laget av resirkulert aluminium.

Mac Mini kan drive to 4K- eller én 5K -skjerm, og har foruten fire  Thunderbolt 3/USB-C-porter, HDMI 2.0 ut, en 3,5mm hodetelefonutgang, to USB-A porter, og en Gigabit Ethernet-tilkobling. Som kan oppgraderes til 10 Gigabit.

Maskinen kan også stackes og kobles sammen for krevende oppgaver, som server-farm eller drifte presentasjoner på flere skjermer.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Noen ganger er det ikke lett å forstå hva Apple tenker. Den forrige utgaven av Mac Mini ble lansert i oktober 2014. I de fire årene som har gått, har vi stusset over fraværet av oppdateringer til Apple minste og rimeligste Mac. Nå er Mac Mini tilbake, i stealth-grått og den er blitt langt råere enn ventet. [caption id="attachment_84743" align="aligncenter" width="1900"] (Foto: Produsenten)[/caption] Teknisk sett har den tatt et stort steg i retning proffbruk, med fire- eller sekskjerners åttende generasjon Intel Core prosessorer, opp til 64 GB minne (2666 MHz DDR4), SSD-lagring opptil 2 TB og fire raske Thunderbolt 3-innganger. Den er kanske liten, men ingen pingle.

Starter under 9000 kr

Den aller råeste utgaven er utstyrt med en sekskjerners 3.2 GHz i7 prosessor, 64 GB minne, 2TB SSD, og kan utstyres med 10Gb Ethernet-tilkobling. Apple hevder den er opptil fem ganger raskere enn forrige generasjon med 3 GHz tokjerners i7-prosessor. Basisutgaven leveres med en firekjerners 3.6 GHz i3 prosessor, 128GB SSD-lagring, 8GB minne og starter på 8990 kr. Til sammenligning koster den aller råeste Mac Mini 46.400 kr. Mac Mini er utstyrt med Apple T2-prosessor, som skal sørge for bedre sikkerhet gjennom bedre kryptering. [caption id="attachment_84745" align="aligncenter" width="1900"] (Foto: Produsenten)[/caption] Det grå aluminiumskabinettet er laget av resirkulert aluminium. Mac Mini kan drive to 4K- eller én 5K -skjerm, og har foruten fire  Thunderbolt 3/USB-C-porter, HDMI 2.0 ut, en 3,5mm hodetelefonutgang, to USB-A porter, og en Gigabit Ethernet-tilkobling. Som kan oppgraderes til 10 Gigabit. Maskinen kan også stackes og kobles sammen for krevende oppgaver, som server-farm eller drifte presentasjoner på flere skjermer.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn.
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-

Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:

Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement

Alltid oppdatert!

Full tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned

0,-