En dokk til både Apple og Android

S1 og S2 er dokkinghøyttalere fra Idapt, som vil dokke mobile enheter fra Apple og Android. Men de trenger din hjelp.

Idapt S1 og S2 kan bli verdens første dokkinghøyttalere for både Apple- og Android-baserte smartmobiler og nettbrett. I tillegg kan de strømme trådløst via bluetooth.

Dokkingsystemene har nemlig utskiftbare plugger til din mobilenhet. Det betyr at enten du har en Android-, Blackberry- eller Windows-mobil, eller om du har en iPod 3, 4 eller 5, så får du dokket nettopp din telefon. Nettbrett kan faktisk også dokkes, vertikalt som horisontalt.

Idapt S1 har dokking for ett produkt, mens S2 har to dokkingkontakter og kan dermed dokke og lade to produkter samtidig.

Det er litt uklart, men det virker som om dokkingkontaktene kun lader enhetene, mens alt av lyd strømmes via bluetooth. Dette gjør høyttaleren fremtidsrettet i fall noen spesifikasjoner med tanke på lydoverføring gjennom iPod-kontakten endres. Bluetooth kan aldri gi helt perfekt lydkvalitet, men det er ikke sikkert man vil merke dette på en bordhøyttaler som dette. Dette er tross alt ikke ekte hi-fi, uansett hva reklamen måtte melde.

Dokkingkontakten lader med 1 ampere. I tillegg finnes en USB-utgang som lader dobbelt så raskt, med 2,1 ampere, i fall du trenger hurtiglading til smartmobilen eller nettbrettet.

Den dårlige nyheten er at produktet ikke finnes ennå, men produsenten har belaget seg på såkalt crowdfunding, eller folkefinansiering, via Kickstarter. I praksis betyr det at man forhåndsbestiller og forhåndsbetaler produktet, da med en god rabatt i forhold til de som kjøper produktet etter det har blitt realisert. Idapt må komme opp i 70.000 dollar i løpet av de neste 22 dagene, for at prosjektet skal bli noe av. Det innebærer ingen risiko for de av oss som skulle ønske å finansiere dette, om målet ikke nås og prosjektet blir lagt på is. Da får man pengene tilbake. Kickstarter er et veletablert og velprøvd konsept, som stadig blir mer populært.

For øyeblikket har prosjektet fått inn 2,452 dollar, med 22 dager igjen på å nå sitt mål på 70.000 dollar. Les mer om prosjektet og dokkinghøyttalerne S1 og S2 på Kickstarters hjemmeside.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.