Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

En dokk til både Apple og Android

S1 og S2 er dokkinghøyttalere fra Idapt, som vil dokke mobile enheter fra Apple og Android. Men de trenger din hjelp.

Skrevet av / 21.11.12 - 12:28
En dokk til både Apple og Android

Idapt S1 og S2 kan bli verdens første dokkinghøyttalere for både Apple- og Android-baserte smartmobiler og nettbrett. I tillegg kan de strømme trådløst via bluetooth.

Dokkingsystemene har nemlig utskiftbare plugger til din mobilenhet. Det betyr at enten du har en Android-, Blackberry- eller Windows-mobil, eller om du har en iPod 3, 4 eller 5, så får du dokket nettopp din telefon. Nettbrett kan faktisk også dokkes, vertikalt som horisontalt.

Idapt S1 har dokking for ett produkt, mens S2 har to dokkingkontakter og kan dermed dokke og lade to produkter samtidig.

Det er litt uklart, men det virker som om dokkingkontaktene kun lader enhetene, mens alt av lyd strømmes via bluetooth. Dette gjør høyttaleren fremtidsrettet i fall noen spesifikasjoner med tanke på lydoverføring gjennom iPod-kontakten endres. Bluetooth kan aldri gi helt perfekt lydkvalitet, men det er ikke sikkert man vil merke dette på en bordhøyttaler som dette. Dette er tross alt ikke ekte hi-fi, uansett hva reklamen måtte melde.

Dokkingkontakten lader med 1 ampere. I tillegg finnes en USB-utgang som lader dobbelt så raskt, med 2,1 ampere, i fall du trenger hurtiglading til smartmobilen eller nettbrettet.

Den dårlige nyheten er at produktet ikke finnes ennå, men produsenten har belaget seg på såkalt crowdfunding, eller folkefinansiering, via Kickstarter. I praksis betyr det at man forhåndsbestiller og forhåndsbetaler produktet, da med en god rabatt i forhold til de som kjøper produktet etter det har blitt realisert. Idapt må komme opp i 70.000 dollar i løpet av de neste 22 dagene, for at prosjektet skal bli noe av. Det innebærer ingen risiko for de av oss som skulle ønske å finansiere dette, om målet ikke nås og prosjektet blir lagt på is. Da får man pengene tilbake. Kickstarter er et veletablert og velprøvd konsept, som stadig blir mer populært.

For øyeblikket har prosjektet fått inn 2,452 dollar, med 22 dager igjen på å nå sitt mål på 70.000 dollar. Les mer om prosjektet og dokkinghøyttalerne S1 og S2 på Kickstarters hjemmeside.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top