TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

En datamaskin i lomma

Dell jobber med en hjemmedatamaskin på størrelse med en USB-pinne. Prisen skal bli under tusenlappen.

forfatter
Publisert 30.07.13 - 16:09

Den lille dingsen har et HDMI-støpsel i enden, som kan plugges til en hvilken som helst skjerm med HDMI-inngang og forvandle den til en PC, spillkonsoll eller medieavspiller.

Ophelia har både Wi-Fi og bluetooth innebygd, så den kan kobles til internett og kommunisere med trådløst tastatur og mus.

Vi har hørt rykter om at Ophelia har 8 GB lagringsplass, som kan utvides med ytterligere 32 GB med SD-kort. Men Ophelia er først og fremst tiltenkt å fungere over internett og lagre og hente data via nettskyen. Da via nettskytjenesten Wyse PocketCloud.

Hva slags prosessor den bruker, vites ikke, men den bør ha regnekraften til en avansert smartmobil. Operativsystemet er Android 4.0 (Ice Cream Sandwitch).

Den überkule datamaskinen skal koste rundt 100 dollar, altså rundt 600 norske kroner. Opprinnelig skulle den lanseres i juli, men den sendes nå til betatestere. Dersom alt er som det skal, kan vi forvente den til høsten.

Kilde: IDG

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde