Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ekstern disk med SSD

Eksterne disker er fint til backup, men ofte trege i oppstarten. Det er ikke Samsungs nye, da den bruker lynrask SSD.

Skrevet av / 21.01.16 - 12:36
Ekstern disk med SSD

Mens SSD-drev sakte men sikkert er i ferd med å utkonkurrere de gammeldags, mekaniske harddiskene i bærbare datamaskiner, har eksterne drev inntil nå vært basert på konvensjonelle, mekaniske disker. Her veier kapasitet og pris nemlig tungt.

Samsung Portable SSD T3 tilbyr nå lagringsplass opp til 2 TB helt uten bevegelige deler. Det er ikke minst interessant til video i 4K-kvalitet, som stiller store krav til raskere dataoverføring og større lagringskapasitet. T3 har lese- og skrivehastigheter på opptil til 450MB/s via USB 3.1.

Lett og solid
SSD-disken er kompakt, lett og solid. Størrelsen er som et kredittkort og vekten bare 51 gram. Med et støtsikkert metalldeksel og indre støtbøyle kan T3 tåle opptil 15.000 G, og angivelig overleve et fall på opptil to meter.

Samsung Portable SSD T3 kommer i størrelser fra 256 GB til 2 TB, og den vil være i butikkene i løpet av februar 2016. Priser vet vi ikke.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

1 hendelser på “Ekstern disk med SSD”

  1. Hvorfor legger dere ut en test fra 2016 under overskriften «Årets beste produkter 2022»?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top