Search
Generic filters
 itemprop

Dyson lanserer intelligent lampe

Dysons nye Lightcycle Morph-lampe måler det naturlige dagslyset og tilpasser automatisk lyskilden til tid, sted, formål og bruker.

Dyson har på et internasjonalt pressemøte nettopp avduket selskapets nyeste produkt: Dyson Lightcycle Morph-lampen. Forut for lanseringen ligger intens forskning og innsamling av mer enn en million målinger av lys i jordens atmosfære på forskjellige tidspunkter av dagen, skriver selskapet i en pressemelding.

Lys tilpasset alder og omgivelser

Dyson Lightcycle Morph er en intelligent lampe som automatisk tilpasser seg brukeren og omgivelsene. For lite lys, flimring og gjenskinn kan belaste øynene og virke trettende. Derfor har Dyson laget en lampe med fokus på en forbedret visuell opplevelse, fortsetter selskapet i pressemeldingen.

En innebygd geolocation-funksjon justerer automatisk lyset i forhold til daglyset der man oppholder seg. Det skjer ved at man i Dyson Link-appen taster inn stedet for lampen står. I appen kan man dessuten personalisere lyset i forhold til individuelle lysbehov, alder og stemning. Med Age Adjust-funksjonen kan Dyson Lightcycle Morph f.eks. tilpasse lysstyrken basert på alderen man angir i appen – en viktig funksjon, da en 65-åring trenger opptil fire gang så mye lys som en 20-åring- hevder Dyson.

Dyson Lightcycle Morph klarer alle belysningsoppgaver i hjemmet på en intelligent måte, lover selskapet. (Foto: Dyson)

Våkn opp til kunstig sollys

I appen er det flere modi å velge mellom, herunder Study, Relax, Precision, Boost, Wake-up, Sleep og Away. F.eks. kan man i Wake-up-mode stille inn lampen slik at den skrur seg på når man ønsker å stå opp. Det skjer med en lysstyrke som øker gradvis for å simulere soloppgang. I Away-mode tenner og slukker lyset seg på bestemte tidsspunkter, slik at det ser ut som man er hjemme. Det er dessuten mulig å programmere og navngi opptil 20 forskjellige innstillinger, alt etter oppgave og humør.

Lys til alt

Dyson Lightcycle Morph er fleksibel og kan gi både det kraftige lyset man trenger for å jobbe, og en beroligende belysning med redusert blått lys på kvelden. Det er fire forskjellige lysformater, forteller Dyson:

  • Spotlys som reflekterer lys mot vegger, gulv og tak. Lampehodet kan roteres 360 grader rundt.
  • Arbeidslys som er ideelt til å legge makeup eller utføre andre presisjonsoppgaver.
  • Indirekte lys kaster lys på f.eks. kunst, farger eller annen utsmykning i rommet.
  • Stemningslys hvor lampens arm lyser opp med et beroligende oransje skjær og redusert blått lys.

Man kan med berøring av lampen manuelt stille inn demping og fargetemperatur etter hva man foretrekker.

Pris og tilgjengelighet

Dyson Lightcycle Morph finnes i en skrivebordsmodell og gulvmodell. Begge forventes klare til det norske markedet fra februar 2020, og de vil koste henholdsvis 5.790 kr og 7.890 kr. Lampene fås i svart/svart og hvit/sølv. Se mer her

annonse
annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Les også