Google Glass

En ny app til de kommende brillene Google Glass gjør at du kan kjenne igjen mennesker ut ifra klærne de går med.
Annonse
Annonse
forfatter

Det har vært mange rykter og store forventninger knyttet til den kommende Google Glass. En brille som i sanntid gir brukeren utvidet informasjon om virkeligheten vedkommende til enhver tid befinner seg i. Man vil kunne gå rundt i byen og stadig bli informert om priser og spesielle tilbud hos ulike butikker, få opp menyen på restauranten idet man går forbi, eller legge opp en kjørerute direkte på veien du kjører. Mulighetene er mange, men de må også utføres. Derfor vil Google Glass på samme måte som smarttelefoner basere seg på apps.

Klesgjenkjenning
En utvikler hos University of South Carolina har utviklet den kule appen InSight til Google Glass. Appen gjør at du kjenner igjen dine venner ut ifra hva slags klær de har på seg!

Utvikleren, Srihari Nelakuditi, har sammen med sine kolleger laget et gjenkjenningssystem basert på et ”motebasert fingeravtrykk” av en persons bekledning. I tillegg til selve klærne omfatter fingeravtrykket smykker, briller og sko. Dette i følge NewScientist.

Informasjon fra bilder
Informasjonen om bekledningen får appen takket være bilder av vennene du vil kjenne igjen. Bilder via Facebook, Instagram, e-post og liknende. Bildene blir grundig undersøkt for fargekoder, mønster, kombinasjoner av ulike jakker med ulike bukser, og så videre. Etter mange nok bilder er skannet, sitter systemet igjen med en moteprofil av vedkommende. Når dette er gjort, vil Google Glass kunne kjenne igjen vedkommende, og deretter kommer navnet på personen opp på videofeeden.

Appen skal i følge Nelakuditi kunne gjenkjenne personer selv når de står med ryggen til.

Annonse

93 prosent nøyaktighet
Tidlige tester av appen har vært vellykket. 15 frivillige har fått bruke appen på sine venner, og skal ha klart å identifisere dem i 93 prosent av tilfellene. Og dette uavhengig av om personene har stått med ansiktet eller ryggen mot brillenes innebygde kamera.

Appen kan til og med kjenne igjen venner i en folkemengde.

InSight kan også være hjelpsom med å gjenkjenne venners venner, som du ellers har problemer med å plassere. Det vil si, dersom de er i Facebook-kretsen din eller du på annet vis har fått tak i bilder av dem og overført dem til appen.

En gruppe mennesker som virkelig kan få nytte av denne appen, er de som lider av ansiktsblindhet, eller prosopagnosi. Dette er en nevrologisk sykdom som gjør at berørte ikke klarer å gjenkjenne ansikter. De ser ansikter, men klarer aldri å huske dem. Dette gjelder til og med familiemedlemmer. Tenke seg!

Ellers finnes det nok av bruksområder som ligger i den moralske gråsonen, blant annet vil nok stalkere kunne få kunne dra stor nytte av InSight.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.