Google Glass

En ny app til de kommende brillene Google Glass gjør at du kan kjenne igjen mennesker ut ifra klærne de går med.
Annonse
Annonse
forfatter

Det har vært mange rykter og store forventninger knyttet til den kommende Google Glass. En brille som i sanntid gir brukeren utvidet informasjon om virkeligheten vedkommende til enhver tid befinner seg i. Man vil kunne gå rundt i byen og stadig bli informert om priser og spesielle tilbud hos ulike butikker, få opp menyen på restauranten idet man går forbi, eller legge opp en kjørerute direkte på veien du kjører. Mulighetene er mange, men de må også utføres. Derfor vil Google Glass på samme måte som smarttelefoner basere seg på apps.

Klesgjenkjenning
En utvikler hos University of South Carolina har utviklet den kule appen InSight til Google Glass. Appen gjør at du kjenner igjen dine venner ut ifra hva slags klær de har på seg!

Utvikleren, Srihari Nelakuditi, har sammen med sine kolleger laget et gjenkjenningssystem basert på et ”motebasert fingeravtrykk” av en persons bekledning. I tillegg til selve klærne omfatter fingeravtrykket smykker, briller og sko. Dette i følge NewScientist.

Informasjon fra bilder
Informasjonen om bekledningen får appen takket være bilder av vennene du vil kjenne igjen. Bilder via Facebook, Instagram, e-post og liknende. Bildene blir grundig undersøkt for fargekoder, mønster, kombinasjoner av ulike jakker med ulike bukser, og så videre. Etter mange nok bilder er skannet, sitter systemet igjen med en moteprofil av vedkommende. Når dette er gjort, vil Google Glass kunne kjenne igjen vedkommende, og deretter kommer navnet på personen opp på videofeeden.

Appen skal i følge Nelakuditi kunne gjenkjenne personer selv når de står med ryggen til.

93 prosent nøyaktighet
Tidlige tester av appen har vært vellykket. 15 frivillige har fått bruke appen på sine venner, og skal ha klart å identifisere dem i 93 prosent av tilfellene. Og dette uavhengig av om personene har stått med ansiktet eller ryggen mot brillenes innebygde kamera.

Appen kan til og med kjenne igjen venner i en folkemengde.

InSight kan også være hjelpsom med å gjenkjenne venners venner, som du ellers har problemer med å plassere. Det vil si, dersom de er i Facebook-kretsen din eller du på annet vis har fått tak i bilder av dem og overført dem til appen.

En gruppe mennesker som virkelig kan få nytte av denne appen, er de som lider av ansiktsblindhet, eller prosopagnosi. Dette er en nevrologisk sykdom som gjør at berørte ikke klarer å gjenkjenne ansikter. De ser ansikter, men klarer aldri å huske dem. Dette gjelder til og med familiemedlemmer. Tenke seg!

Ellers finnes det nok av bruksområder som ligger i den moralske gråsonen, blant annet vil nok stalkere kunne få kunne dra stor nytte av InSight.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Volkswagens elektriske fanebærer etter e-Golf har mye å bevise. ID.3 byr på mye bra, men er ikke uten barnesykdommer.
BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.