Dronen som ikke kan krasje

Visst er droner kule! Det er bare ikke like kult å krasje. Med DJIs Matrice 100 skal det være umulig.

Skrevet av / 21.06.15 - 20:20
Dronen som ikke kan krasje

En av de mest populære droneprodusentene på konsumentmarkedet setter nå mål for seg å hjelpe piloter som ikke er så støe på hånda. Resultatet er Matrice 100: Dronen som ikke kan krasje. Ikke tenk på at det høres litt for mye ut som ”Skipet som ikke kunne synke”…

Den koster 3.200 dollar (ca 25.000 kroner) og er for øyeblikket en utviklerdrone. Det betyr at den er myntet på programvareutviklere som jobber med styringsprogramvare for droner. Den veier lite, og kan fly uforstyrret i hele 40 minutter i strekk.

DJI Matrice 100 skal også kunne fly innendørs, uten å kollidere.
DJI Matrice 100 skal også kunne fly innendørs, uten å kollidere.

Styringssystemet består av fem sensorer som og en prosessor som til sammen holder dronen rett i luften, uten behov for GPS. Små 3D-kameraer plassert på alle sider fungerer som dronens øyne, som den trenger for å unngå kollisjoner. DJI lover at dronen styrer unna hindringer på egenhånd i sanntid, som trær, hustak og fjellvegger. Selv ved høye hastigheter.

Om dronen virkelig er kollisjonssikker, får vi vente på YouTube-videoene med å finne ut av.

I mellomtiden kan du se denne presentasjonsvideoen av DJI Matrice 100.

Kilde: Gizmag

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top