Dronen som følger deg

Lily gir deg flygende selfie-videoer.

Skrevet av / 21.05.15 - 10:02
Dronen som følger deg

Å filme med et kvadkopter som DJI Phantom eller Parrot Bebop er kult, men har sine begrensninger. Spesielt om man skal forsøke å filme seg selv når man sykler, står på ski eller padler med kano. Da må man nesten ha en hjelper.

Tracking-Device-2k

En løsning kan være dronen Lily, som nå er i utvikling. Man setter på seg en fjernkontroll på armen, og deretter kaster man bare dronen opp i luften. Den starter å fly på egenhånd, og sikter seg inn på personen som bærer fjernkontrollen. Så er det bare å kaste seg i vei, og når man er klar ber man Lily lande, så har man videoen sin. Lyden spilles kløktig inn fra fjernkontrollen, så man slipper å høre den høye summingen av dronen.

Les også: Droner følger og filmer deg fra luften

Throw

Lily er dessuten vanntett og flyter, så det gjør ingenting om det regner eller man mister den i vannet. Den er dessuten lett og så kompakt og sammenleggbar, at man enkelt kan stappe den ned i ryggsekken.

Flytiden oppgis til 20 minutter, og det skal ta 2 timer å lade den opp igjen.

Nå kan den bestilles for 499 dollar, men prisen forventes å bli 999 dollar når det nærmer seg levering, som skal bli i februar 2016.

www.lily.camera

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top