Doc Brown er tilbake fra fremtiden – i Lego

Mens vi venter på den 21. oktober 2015, hvor Marty McFly ankommer i sin tidsmaskin, får vi et gjensyn med Emmet "Doc" Brown.

Skrevet av / 21.05.15 - 12:09
Doc Brown er tilbake fra fremtiden – i Lego

lego_dimensions2

«Great Scott!»

De tre «Tilbake til Fremtiden»-filmene er en av de mest kjente og kjære science-fiction-historiene på tvers av tid og rom. Og det er fremdeles en del av oss som håper på at det skjer et eller annet spennende, når kalenderen viser 21. oktober 2015. Som tidsreiser, hoverboards eller kanskje en fjerde film i serien.

I mellomtiden ga Lego oss nylig en uventet gave i form av et comeback for selveste Emmet «Doc» Brown i skikkelse av Christopher Lloyd, som nå er 76 år gammel og mer enn noensinne ligner sin karakter fra den gang. Allerede før sminken kommer på.

Doc Brown får levert ved døren en mystisk pakke, som han åpner i sitt laboratorium. Da skjer det selvsagt saker og ting.

lego_dimensions5
Doc Brown får levert en mystisk pakke i laboratoriet, hvor han tilsynelatende har fått DeLoreanen i kjøreklar stand. Selv om den ble knust av et flyvende tog i film nummer tre…

Videoen er en reklame for Lego-spillet «Dimensions» – med tilhørende produkter i form av klosser og figurer. Her får man endelig lov til å gjøre det man ikke fikk som barn, nemlig å blande alle pakkene på tvers av regler, fantasiverdener og lisenser. Batman kan diskutere moral med Gandalf, Superman kan kjempe mot en Balrog. Og Doc Brown kan konstatere, at romtidkontinuumet har brutt sammen! Faktisk inngår det figurer fra så mange serier og historier, at det er stoff til utallige nerde-quizzer.

lego_dimensions1

Med en fanskare som er bygd opp gjennom tre tiår, er alt som har å gjøre med «Tilbake til fremtiden» så godt som sikret å bli en viral hit. Og når man så trekker selveste Emmet Doc Brown tilbake på scenen, er oppmerksomheten sikret. Og vi spår at den knappe tre minutter lange videoen blir en av de mest delte denne våren.

Selv om det virker litt merkelig at det hele får premiere den 2 oktober – og ikke 19 dager senere. Så hva vil skje den dagen, mon tro?

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se trailer – True Detective, sesong 4

Premiere på kodenavn: Annika

Se Kåre Conradi sløye laks!

Tilbake til filmstudioene?

«IMAX-Barbie» har premiere i dag

Comeback?

Scroll to Top