Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Denne laptopen går på solceller

Skrevet av / 20.08.13 - 11:14
Denne laptopen går på solceller

Bak med det passende navnet SOL er en bærbar datamaskin som lader utelukkende med solcellekraft. Dermed er den rustet til å bli med deg hvor du går: i parken, på stranden, på safari – og det finnes til og med en Marine-utgave som tåler vann! Prisen er ikke avskrekkende: 350 kanadiske dollar (ca 2.000 kr) for standardversjon og 400 dollar (ca 2.300 kr) for Marine-versjonen.

Fire solcellepaneler
For mest mulig effekt har den fire solcellepaneler som foldes ut når den må lades, mens disse kan ligge sammenfoldet på baksiden av skjermen når den har nok energi til å gå for egen batterikraft.

Ubuntu
Operativsystemet er Ubuntu, som er gratis. De fleste programmer som kjører på denne plattformen er også gratis, hvilket betyr at etter datamaskinen er kjøpt, trenger den ikke koste noe i bruk – verken med tanke på strøm eller programmer.

Batterikapasitet
Det står ingenting på produsentens hjemmeside: solaptop.com hvor lang tid det tar å lade laptopen, men når fulladet skal den kunne operere i 8-10 timer. I følge en nyhetssak på nettstedet Engadget fullades den under fullt sollys på bare to timer, men det virker for godt til å være sant. Til sammenligning skal Samsungs solcelledrevne laptop NC215S, som ennå ikke har sett dagens lys, trenge to timers lading i solen for hver times bruk. Men så har da også SOL-laptopen en langt større solcelleflate, og derfor mest sannsynlig høyere effektivitet. Men neppe 40 ganger høyere…

Ulike farger
For den utseendebevisste finnes flere ulike farger, alle med slangenavn (Viper, Black Mamba, osv.). Velg mellom svart, grønn, rød, eller to ulike gråfarger.

Fem ulike farger er tilgjengelig.
Fem ulike farger er tilgjengelig.

Tilkoblinger
Innebygd i den 13,3” LCD-skjermen er et frontmontert kamera med 3 MP oppløsning, for videosamtaler. Tre USB 2.0-kontakter er på plass, det samme er HDMI-utgang og SD-kortleser. Innebygd Wi-Fi, mobilt bredbånd med LTE, Bluetooth, samt GPS er også standard.

Grafikk
Grafikkortet støtter 1080p HD (Intel GMA3600), mens skjermen har en oppløsning på 1366 x 768 piksler (WXGA).

Pris og tilgjengelighet:
Datamaskinen er ennå ikke lansert, vil etterhvert kunne bestilles via produsentens egen hjemmeside. Standardversjonen koster $350, mens Marine-versjonen, som tåler vann, koster $400. Frakt og norske avgifter kommer i tillegg.

Spesifikasjoner:
CPU: Intel Atom D2500 1.86 GHz Dual Core, Intel 945GSE + ICH7M
Harddisk: Seagate 2.5” SATA HDD 320GB
Minne (RAM): Kingston 2-4GB DDRIII SDRAM (Options Available)
Grafikk: 1080p HD Vide, Built-In Intel GMA3600 Graphics
Batteritid: 8 – 10 timer
Vekt: 2,3 kg

Utstyr:
Skjerm: 13.3″ LCD, WXGA, 1366 x 768
Kamera: 3MP
Lyd: Realtek ALC661 HD Audio, to høyttalere innebygd, intern mikrofon + 1/8” mikrofoninngang
3 x USB 2.0, hodetelefonutgang, HDMI, LAN(10/100), Kortleser (SD/MS/MMC)

Trådløst:
Modem: 3G/4G World/multimode LTE
GPS: gpsOne Gen8A
Wi-Fi: MIMO 802.11b/gn (2.4/5GHz)
Bluetooth: Integrated Digital Core BT4.0

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top