Denne kikkerten vil vi ha

Den er kanskje ikke egnet for jakt eller fuglespotting, men det er ikke så farlig. Bare se på den!

Skrevet av / 21.08.15 - 10:19
Denne kikkerten vil vi ha

Mange vet kanskje ikke at Leica ikke bare lager kameraer og optikk, men også teleskoper, avtandsmålere, kikkertsikter og kikkerter. Selvsagt i vanlig, solid Leica-kvalitet.

Kikkertene deres finnes i mange varianter. Vanntette, lommevennlige, og med zoom. Kort sagt, de finnes til et hvert formål, og i en lang rekke ulike varianter.

Men det finnes bare en som er designet av Zagato.

For lengst avdøde Ugo Zagato ville nok applaudert designet på Leica Ultravid 8×32 Edition Zagato, og hadde nok hatt rå til en også. Mannen står bak mange udødelige bildedesign, og har tegnet for blant andre Aston Martin, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati og Lancia.

Ta en titt på den originale Alfa Romeo TZ, og konseptutgaven TZ3 Stradale fra 2011 for en smak av Zagato-design. Eller den smellvakre Ferrari 250 GT LWB Zagato Berlinetta fra 1957.

Kikkerten er ikke like radikal, men designdetaljene er er like nydelige. Ultravid-kikkerten med magnesiumhus, har 8 x forstørrelse, og synsfeltet er på 135 til 1000 m Nærgrensen oppgis til 2,1 m, vekten til 535 gram, og den er nitrogenfylt og vanntett ned til 5 meter.
Prisen? Ubeskjedne 35.000 kr, og tilgjengelig fra 5. september, i kun 1000 eksemplarer.

Leica-Ultravid-8x32-Edition-Zagato

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top