Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Denne gir anlegget ditt strømming

Her er en billigere og enklere måte å skaffe seg strømming på, enn å bytte ut anlegget.

Skrevet av / 12.10.16 - 14:19
Denne gir anlegget ditt strømming

Har man Wifi fra før, er den lille strømmeadapteren fra Clint et smakfullt alternativ for de som ønsker å strømme musikk til anlegget. Denne setter du ved siden av receiveren eller forsterkeren, og kobler til en lydinngang, så kan du strømme musikk fra mobilen over nettverket hjemme til anlegget.

Heimdall heter adapteren som strømmer via Wifi-nettverket ditt. Den kan også kobles til en aktiv høyttaler, en bordhøyttaler eller lydplanke, enten via analog  minijack eller en optisk lydinngang – og den har hodetelefonutgang og USB-kontakt i tillegg.

Les testen av Apple TV

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Apple-brukere kan bruke AirPlay for strømming, og den støtter både  Spotify Connect og Tidal/Tidal HiFI. Flere kan styres med en app, slik at man kan strømme til flere adaptere, i en multiromsløsning. Den har også DLNA slik at Android-brukere også kan strømme trådløst over Wifi-nettverket, til anlegget via Heimdall-adapteren.

Som forøvrig skiller seg fra en del andre strømmeadaptere, ved at man kan styre basisfunksjoner med knapper på toppen.

Prisen er 1899 kr, som gjør at den stiller i en annen klasse enn den enklere adapteren Chromecast Audio, og er en utfordrer til Apple TV.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top