Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Creative vender tilbake til røttene – med et lydkort

Første lydkort spesielt til Playstation 4 og Nintendo Switch.

Skrevet av / 21.01.20 - 14:09
Creative vender tilbake til røttene – med et lydkort

Det var lydkort til PC som for 30 år siden skapte Creative. Nå vender selskapet tilbake til røttene med det første lydkortet dedikert til spillkonsollene Playstation 4 og Nintendo Switch.

Sound Blaster G3 er den første Sound Blaster som fungerer direkte på PS4 og Nintendo Switch. Den er også kompatibel med PC og Mac.

Creative lover lyd i 24-bit oppløsning med tilstrekkelig styrke til å drive hodetelefoner på opptil 300 ohms impedans. Tilkoblet en PC eller Mac kan G3 tilby opptil 7.1 surroundlyd.

Sound Blaster G3 kan fjernstyres via en mobil-app. Smart! (Foto: Creative)

Siden det handler om spill er Sound Blaster  G3 også utstyrt med en mikserfunksjon, som skal gjøre in-game chat enkel og problemfri. Balansen mellom spillyd og chatvolum justeres med et hjul.

«Footsteps Enhancer» er en justerbar equalizer som hjelper med å identifisere motstanderens plassering. Det er også EQ-profiler som er tilpasset populære spill, herunder Fortnite, Call of Duty: Infinite Warfare og Overwatch.

Fjernbetjening på mobilen
En skikkelig genistrek er at man nå kan justere lyden fra mobilen – uten å gå ut av spillet. Det med Sound Blaster Command-mobil-appen som er tilgjengelig for iOS og Android. Når appen er parret via Bluetooth kan spilleren bruke mobiltelefonen som en fjernkontroll og lett få tilgang til lysstyrke- og mikrofoninnstillinger, gjemte EQ-innstillinger samt utføre programvareoppdateringer. Sound Blaster G3 kjører via USB-C og leveres dessuten med en USB-A-adapter.

Pris og tilgjengelighet
Creative har ikke sagt noe om en skandinavisk pris på G3, men ut ifra europrisen på €59,99 regner vi med en norsk pris på rundt 600 kroner.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top