Chromecast for både lyd og bilde

Siste nytt fra Google er en oppdatert Chromecast-modul til TV, samt en helt ny Audio-modell for multiromslyd!

Etter omfattende lekkasjer på nettet, kom det ikke som noen direkte overraskelse at vi fikk se en ny modell av Chromecast under Googles presseevent tirsdag. Den lille Chromecast-donglen plugges direkte i TV-en og gir umiddelbart tilgang til strømming og smart TV-funksjoner. Den har solgt i 20 millioner eksemplarer, og den nye modellen forventes også å bli en storselger.

chromecast sladd

Den nye modellen ser har en ganske annerledes, hockeypuck-aktig utforming med bøyelig kabel, som kan festes på baksiden dersom du vil ta enheten med deg.

Chrome antenne

På innsiden har Google ønsket å forbedre den trådløse ytelsen. Den nye modellen har tre antenner for bedre mottak, og støtter nå WiFi 802.11ac, inkludert støtte for 5 GHz-båndet. Resultatet er forhåpentligvis bedre videokvalitet, og mindre venting.

 innhold oppdagelsen

Den største forskjellen ligger likevel i den oppdaterte programvaren. Den nye Chromecast-appen blir til et innholdssenter som skal gjøre det lettere å finne noe å se på. Den kan vise hvilke apper på mobilen som støtter Chromecast, men den kan også vise deg hva som spilles akkurat nå  apper med live streaming.  Søkefunksjonen leter etter innhold i alle apper slik at du raskt kan se hvilke film eller tv-serier som er tilgjengelig. Appene kan også gjette hva du kommer til å spille av neste gang, og begynne å bufre videoinnholdet på forhånd for å korte ned ventetiden.

Den nye Chromecast «pucken» er 52 mm i diameter, 13,5 mm tykk og veier 39 gram.

Prisen blir som før, rundt 380 kroner.

Chrome høyttaler

Takket være lekkasjer på nettet var også mye av overraskelsesmomentet rundt den nye Chromecast Audio borte vekk. Likevel er det interessant at Google vil inn på audio-markedet.

Chromecast Audio kan kobles til lydutstyr ved hjelp av 3,5 mm jack, RCA eller optisk utgang. Den kobles til mobilen via WiFi og bør derfor være i stand til å gi god lydkvalitet.

 audio cast

Den nye enheten skal være enkel å betjene. Så lenge man har en app som støtter «casting» skal man bare behøve å velge Chromecast Audio i menyen. Om noen andre starter samme app, kan man se veta hva som spilles og/eller bytte låt. Gjett om det kan bety krig om kontroll over musiken! En egen gjestemodus lar også disse bestemme hva som skal spilles av.

I en kommende oppdatering skal det dessuten bli mulig å velge flere høyttalere, slik at man med et knippe Chromecast Audio enheter kan bygge et rimelig multirom-system.

 spotify Chrome

Sist men ikke minst: Spotify støtter nå Chromecast, som definitivt vil gjøre enhetene betydelig mer interessante som lydprodukter. Igjen, det er så enkelt som å velge hvilke høyttalere du vil spille musikk på.

Chromecast Audio skal koste 380 kroner.

Begge modellene ser ut til å være umiddelbart tilgjengelig på Google Store, og kommer også for salg i butikkhyllene.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.