Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

CES 2019: Lenovo satser på kunstig intelligens

Det er ikke bare ny hardware på tapeten for Lenovo på årets CES-messe

Skrevet av / 10.01.19 - 17:19
CES 2019: Lenovo satser på kunstig intelligens

Lenovo har lansert et hav av oppdateringer til kjente modeller på CES 2019 i Las Vegas. Derav nye ThinkPad X1-modeller, som vi har skrevet om her. I tillegg til en rekke nyheter for spillinteresserte.

Men i tråd med tidens trend forsøker den kinesiske teknologigiganten seg også på forskjellige former for kunstig intelligens (AI), og har lansert en rekke smarte produkter, som bl. a kan styres via både stemme og ansikt.

Det er de to nye Lenovo Smart Tabs et godt eksempel på.

Det er snakk om en ny serie av 2-i-1 nettbrett med Android som samtidig støtter Amazon Alexa og kan brukes som hub for hjemmets andre smart-home-enheter.

Shopping på Amazon.com via Alexa på Lenovo Smart Tab P10. Foto: Lenovo

Din Lenovo Smart Tab skal bare plasseres i den medfølgende Lenovo Smart Docken, så omdannes nettbrettet til en «Show Mode» smart screen-enhet med fullskjermbilde og romfyllende lyd. Det er to forskjellige nettbrett i serien, Lenovo M10 i Slate Black og Lenovo P10 i Aurora Black, og begge blir utstyrt med tre fjernfeltsmikrofoner som registrerer brukerens stemme på tvers av rommet og tilbyr full Alexa-funksjonalitet.

De to produktene blir tilgjengelige i Europa i løpet av februar og kommer til å koste rundt 2.000 kroner for M10 og 3.000 kroner for P10. Så får vi bare håpe at Alexa snart blir tilgjengelig på norsk, med noe som ligner full funksjonalitet.

Her demonstrerer Lenovo Amazon Alexa-funksjoner på den kommende Smart Tab P10.

Hvis du ikke vil vente på Alexa, kan det investeres i den nye Lenovo Yoga S940, som er en ultrabærbar med en rekke «Lenovo Smart Assist AI-aktiverte funksjoner,» som det heter i pressemeldingen.

Det innebærer bl.a at Yoga S940 får AI-styrte sensorer som kan registrere om du forlater maskinen, slik at skjermen låses automatisk. De kan også fange opp og advare hvis en nysgjerrig sidemann kikker på skjermen over skulderen din. Jobber du på to skjermer kan AI-styrt teknologi – Snap Window – se hvilken skjerm blikket ditt er rettet mot og åpne bestemte vinduer og programmer der etter.

På Lenovo S940 kan AI-styrt «Snap Window»-funktionalitet åpne apps og vinduer alt etter hvilken skjerm du kikker på. Foto: Lenovo

Sist men ikke minst støtter Yoga S940 stemmestyring både via Amazon Alexa og Microsoft Cortana.

Utover å være smart er Yoga S940 også ultratynn. Den måler kun 12,2 mm og veier 1,2 kg. Foto: Lenovo

Lenovo Yoga S940 kommer med Windows 10, mulighet for opptil 8. generasjon Intel Core i7-8565U, opptil 16 GB LPDDR3-RAM og opptil 1 TB SSD-lagring. Utover det har maskinen 2 x USB-C (thunderbolt), 1 x USB-C (DC-in + USB 3.1) samt 1 x audio jack-port. Den kommer i butikkene i mai til en veiledende pris fra 16.500 kroner.

Lenovo Yoga A940. Foto: Lenovo

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top