Bose Frames får ny look og bedre lyd

De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.
Annonse
Annonse
forfatter

Bose har vakt oppsikt med sine Frames, de første solbrillene med innebygd lyd. Nå utvider de sortimentet med tre nye Frames-modeller: Bose Frames Tempo er spesielt konstruert for treningsaktiviteter, mens Tenor og Soprano passer til hverdagslig bruk.

Solbriller med innebygde høyttalere

Lyd & Bilde var tidlig ute med å teste første generasjons Frames, og mente de virket som et morsomt konsept, med tilnærmet «usynlig lyd» til musikklytting såvel som handsfree telefonsamtaler. Solbrillene kobler seg trådløst til mobilen, slik at du kan strømme musikk, ringe og motta samtaler, eller kommunisere med en stemmeassistent. De bitte små høyttalerelementene har imidlertid relativt slank lyd, og kunne ikke måle seg med fullblods hodetelefoner eller in-ear propper.

Bose Frames Tempo fås med polariserte glass. (Foto: Bose)

Ikke overraskende er nettopp lyden noe av det Bose har ønsket å forbedre med de nye modellene. De nye modellene skal angivelig ha fyldigere og klarere lydkvalitet enn forgjengeren. En ny Volume Optimized EQ sikrer optimal klangbalanse ved både høyt og lavt volum. Tempo, Tenor og Soprano skal også ha fått forbedret talekommunikasjon, med et nytt mikrofonsystem som filtrerer ut vind og støy fra omgivelsene.

Bose Frames Tempo

Tempo er den nye treningsmodellen i Frames-familien. Den er laget i veldig lette materialer og skal sitte ekstra godt fast, med ulike neseputer for optimalt grep og passform. Tempo skal også ha den høyeste lyd-ytelsen med en 22 millimeter stor driver i hver av brillestengene.

Bose Frames Tempo. (Foto: Bose)

Bose Frames Tenor og Soprano

Tenor og Soprano er nye designvarianter av Frames, som også skal være forbedret på de fleste områder. Tenor har et mindre, firkantet design, mens Soprano har en såkalt cat-eye-design. Brillestengene skjuler all elektronikk, inkludert to 16 mm høyttalere. Tenor og Soprano har visstnok vesentlig bedre bassrespons enn Frames Alto, slik at musikken gjengis med enda mer dybde og detaljer.

Annonse
Bose Frames Tenor og Soprano. (Foto: Bose)

Pris og tilgjengelighet

De nye Frames-modellene koster 2999 kroner, og er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling. Ellers klar til kjøp fra 24. september hos Bose og utvalgte forhandlere.

Les også
Funky solbriller med innebygd lyd Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde