Bose Frames får ny look og bedre lyd

De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.

Bose har vakt oppsikt med sine Frames, de første solbrillene med innebygd lyd. Nå utvider de sortimentet med tre nye Frames-modeller: Bose Frames Tempo er spesielt konstruert for treningsaktiviteter, mens Tenor og Soprano passer til hverdagslig bruk.

Solbriller med innebygde høyttalere

Lyd & Bilde var tidlig ute med å teste første generasjons Frames, og mente de virket som et morsomt konsept, med tilnærmet «usynlig lyd» til musikklytting såvel som handsfree telefonsamtaler. Solbrillene kobler seg trådløst til mobilen, slik at du kan strømme musikk, ringe og motta samtaler, eller kommunisere med en stemmeassistent. De bitte små høyttalerelementene har imidlertid relativt slank lyd, og kunne ikke måle seg med fullblods hodetelefoner eller in-ear propper.

Bose Frames Tempo fås med polariserte glass. (Foto: Bose)

Ikke overraskende er nettopp lyden noe av det Bose har ønsket å forbedre med de nye modellene. De nye modellene skal angivelig ha fyldigere og klarere lydkvalitet enn forgjengeren. En ny Volume Optimized EQ sikrer optimal klangbalanse ved både høyt og lavt volum. Tempo, Tenor og Soprano skal også ha fått forbedret talekommunikasjon, med et nytt mikrofonsystem som filtrerer ut vind og støy fra omgivelsene.

Bose Frames Tempo

Tempo er den nye treningsmodellen i Frames-familien. Den er laget i veldig lette materialer og skal sitte ekstra godt fast, med ulike neseputer for optimalt grep og passform. Tempo skal også ha den høyeste lyd-ytelsen med en 22 millimeter stor driver i hver av brillestengene.

Bose Frames Tempo. (Foto: Bose)

Bose Frames Tenor og Soprano

Tenor og Soprano er nye designvarianter av Frames, som også skal være forbedret på de fleste områder. Tenor har et mindre, firkantet design, mens Soprano har en såkalt cat-eye-design. Brillestengene skjuler all elektronikk, inkludert to 16 mm høyttalere. Tenor og Soprano har visstnok vesentlig bedre bassrespons enn Frames Alto, slik at musikken gjengis med enda mer dybde og detaljer.

Bose Frames Tenor og Soprano. (Foto: Bose)

Pris og tilgjengelighet

De nye Frames-modellene koster 2999 kroner, og er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling. Ellers klar til kjøp fra 24. september hos Bose og utvalgte forhandlere.

Les også Funky solbriller med innebygd lyd Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!