MP3-spillere

iPod er fremdeles verdens mest solgte MP3-spiller. Nå blir de billigere og iPod touch finnes i hvitt også.
Annonse
Annonse
forfatter

I år er det 10 år siden den første iPod-en. En hvit musikkspiller med 5 GB lagringsplass, som forandret bærbar musikk på samme måte som Sony Walkman gjorde 20 år før den.

Siden 2001 er det solgt 300 milloner iPod-er, bare fra juli i fjor til juni i år, solgte Apple 45 millioner spillere.

Nå har prisene falt med et par hundrelapper for iPod touch, som også finnes i hvitt. Touch er også en spillplattform og en bærbar videospiller – som kjører på samme operativsystem som iPhone (IOS 5)-  som nå starter på 1.490 kroner for utgaven med 8 GB lagringskapasitet.

Vil man ha større kapasitet, finnes en 32 GB versjon til 2.290 kroner, og en 64 GB versjon til 3.090 kroner. Da snakker vi virkelig mediebibliotek i lomma.

Den minste, iPod shuffle koster 399 kroner, men den oppgraderte iPod nano er mer spennende.

Her får man et nytt grensesnitt med lekrere grafikk, bedre navigering og forbedret støtte for Nike + treningsprogrammet. Hvor man kan spore treningsopplegget uten noen ekstra sender tilkoblet.

Nano har også fått 16 nye klokkeapper installert, som gir flere muligheter for tidsvisning på den lille pekeskjermen. Spilleren koster 999 kroner for 8 GB g 1.190 for 16 GB.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.