TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Billigere iPod-er

iPod er fremdeles verdens mest solgte MP3-spiller. Nå blir de billigere og iPod touch finnes i hvitt også.

forfatter
Publisert 05.10.11 - 10:11

I år er det 10 år siden den første iPod-en. En hvit musikkspiller med 5 GB lagringsplass, som forandret bærbar musikk på samme måte som Sony Walkman gjorde 20 år før den.

Siden 2001 er det solgt 300 milloner iPod-er, bare fra juli i fjor til juni i år, solgte Apple 45 millioner spillere.

Nå har prisene falt med et par hundrelapper for iPod touch, som også finnes i hvitt. Touch er også en spillplattform og en bærbar videospiller – som kjører på samme operativsystem som iPhone (IOS 5)-  som nå starter på 1.490 kroner for utgaven med 8 GB lagringskapasitet.

Vil man ha større kapasitet, finnes en 32 GB versjon til 2.290 kroner, og en 64 GB versjon til 3.090 kroner. Da snakker vi virkelig mediebibliotek i lomma.

Den minste, iPod shuffle koster 399 kroner, men den oppgraderte iPod nano er mer spennende.

Her får man et nytt grensesnitt med lekrere grafikk, bedre navigering og forbedret støtte for Nike + treningsprogrammet. Hvor man kan spore treningsopplegget uten noen ekstra sender tilkoblet.

Nano har også fått 16 nye klokkeapper installert, som gir flere muligheter for tidsvisning på den lille pekeskjermen. Spilleren koster 999 kroner for 8 GB g 1.190 for 16 GB.

Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde