Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Bærbar HD-opptaker

Sony er klar med PCM-D100, som kan ta opp musikk i høyoppløst lydformat og lagre dem på minnekort

Skrevet av / 17.01.14 - 08:00
Bærbar HD-opptaker

Bærbare opptakere er en praktisk og rimelig løsning for alle som vil ta opp levende musikk. Det finnes et bredt utvalg opptakere, en for hvert behov nærmest, men Sony PCM-D100 stiller i high-end klassen.

Opptakeren tar opp lyd med to innebyggede mikrofoner, som kan vinkles horisontal, og den 32 GB lagringsplass, som kan utvides med et  SDXC-minnekort.

Den kan ta opp musikk i en rekke lydformater, som PCM-formaet CD-er bruker, med 192, 176.4, 96, 88.2, 48 eller 44.1kHz samplefrekvens, men også høyoppløst DSD-format eller komprimert i MP3-format. Opp til 320 kbps.

sony-pcm-d100

PCM-D100 støtter også lydfiler i  FLAC, WMA eller AAC-format.

D100 er solid bygget i aluminum og bruker vanligel AA alkaline batterier. Integrert i opptakeren er også en USB-kontakt for oveføring til en datamaskin og den har digital pitch-kontroll, digital limiter, og lavpassfilter, som proffer etterspør i en lydopptaker.

large_img_2h

Den leveres med Sound Forge Audio Studio programvare til 750 Euro, og er i salg i løpet av de kommende ukene.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top