Bærbar Bose-lyd med bluetooth

Bose SoundLink er en bærbar bluetooth-høyttaler som tåler en trøkk (se video).
Annonse
Annonse
forfatter


Lyddemo av Bose SoundLink.

Alle som bruker smarttelefon, nettbrett eller bærbar datamaskin vil nok være enig i at lyden fra enhetenes innebygde høyttalere ikke er god nok. Spesielt ikke når musikken skal spilles i fellesskap med andre. Derfor blir ekstern lyd fort nødvendig.

SoundLink er navnet på Bose sin første bærbare, batteridrevne bluetooth-høyttaler. Den tradisjonelle retrodesignen appellerer i hvert fall til oss, og den er definitivt solid bygget med god tyngde.

Beskyttende etui
Et etui beskytter høyttaleren, med en stiv klaff som vippes tilbake for å avdekke elementene. Tenk i bane etuiet til iPad. Klaffen vippes under høyttaleren, og fungerer da som et stativ som gjør det vanskeligere å tippe høyttaleren over.

Et skinndeksel dekker til høyttaleren når den ikke er i bruk.

 

Annonse

Tåler ekstreme påkjenninger
En bærbar krabat som dette vil man selvsagt ta med seg rundt i ulike miljøer, som parken, stranda eller hytta. Da må høyttaleren tåle litt. Bose har derfor utsatt SoundLink for ekstrem påkjenning, med fall fra over en meter, flere ganger, og passet på at den tåler å lande på rygg, front, siden og på hjørnet, uten å gå i stykker. Hver knapp er dessuten trykket på 100.000 ganger, for å være sikker på at produktet holder. Rundt regnet tilsvarer det i følge Bose ca 10 år med vanlig bruk. Og den som liker å ha musikk på stranda, kan beroligge seg med at Bose har testet SoundLinken for det også. Den har blitt plassert i et kammer med 100 prosent saltvannsfuktighet, i 1500 timer, bare for sikkerhets skyld.

Lydkvalitet
Men alt dette spiller liten rolle om produktet ikke låter bra. Vi fikk en demonstrasjon, og ble svært overrasket over hvor mye lyd som kom fra den lille tassen. Den spilte høyt, hadde overraskende mye bass (blant annet takket være passive radiatorelementer), og virket mer oppløst i overtonene enn man kan forvente av den begrensete bluetooth-standarden. Vi kommer snarlig tilbake med en fullverdig test av produktet!

Batteritid
Batteritiden ved uavbrutt musikkspilling på bånn pine er ca 3 timer, mens vanlig bruk gir omtrent 8 timer. Batteriet fullades på ca 2-3 timer.

Pris:
Standard, grått vinyldeksel    2.600 kr
Premium, brunt skinndeksel 3.100 kr

bose.no

Annonse

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde