Bærbar Bose-lyd med bluetooth

Bose SoundLink er en bærbar bluetooth-høyttaler som tåler en trøkk (se video).


Lyddemo av Bose SoundLink.

Alle som bruker smarttelefon, nettbrett eller bærbar datamaskin vil nok være enig i at lyden fra enhetenes innebygde høyttalere ikke er god nok. Spesielt ikke når musikken skal spilles i fellesskap med andre. Derfor blir ekstern lyd fort nødvendig.

SoundLink er navnet på Bose sin første bærbare, batteridrevne bluetooth-høyttaler. Den tradisjonelle retrodesignen appellerer i hvert fall til oss, og den er definitivt solid bygget med god tyngde.

Beskyttende etui
Et etui beskytter høyttaleren, med en stiv klaff som vippes tilbake for å avdekke elementene. Tenk i bane etuiet til iPad. Klaffen vippes under høyttaleren, og fungerer da som et stativ som gjør det vanskeligere å tippe høyttaleren over.

Et skinndeksel dekker til høyttaleren når den ikke er i bruk.

 

Tåler ekstreme påkjenninger
En bærbar krabat som dette vil man selvsagt ta med seg rundt i ulike miljøer, som parken, stranda eller hytta. Da må høyttaleren tåle litt. Bose har derfor utsatt SoundLink for ekstrem påkjenning, med fall fra over en meter, flere ganger, og passet på at den tåler å lande på rygg, front, siden og på hjørnet, uten å gå i stykker. Hver knapp er dessuten trykket på 100.000 ganger, for å være sikker på at produktet holder. Rundt regnet tilsvarer det i følge Bose ca 10 år med vanlig bruk. Og den som liker å ha musikk på stranda, kan beroligge seg med at Bose har testet SoundLinken for det også. Den har blitt plassert i et kammer med 100 prosent saltvannsfuktighet, i 1500 timer, bare for sikkerhets skyld.

Lydkvalitet
Men alt dette spiller liten rolle om produktet ikke låter bra. Vi fikk en demonstrasjon, og ble svært overrasket over hvor mye lyd som kom fra den lille tassen. Den spilte høyt, hadde overraskende mye bass (blant annet takket være passive radiatorelementer), og virket mer oppløst i overtonene enn man kan forvente av den begrensete bluetooth-standarden. Vi kommer snarlig tilbake med en fullverdig test av produktet!

Batteritid
Batteritiden ved uavbrutt musikkspilling på bånn pine er ca 3 timer, mens vanlig bruk gir omtrent 8 timer. Batteriet fullades på ca 2-3 timer.

Pris:
Standard, grått vinyldeksel    2.600 kr
Premium, brunt skinndeksel 3.100 kr

bose.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.