24 pakker DU ønsker deg

Her er julegavene som er så fete at du ønsker deg dem selv. Men det er lov å gi bort også, selv om vi vet at det gjør vondt. Hvis du gir bort noen av de harde pakkene her, blir du i hvert fall husket når neste års julegaver skal deles ut

1. iPod nano

Kulere MP3-spiller finnes ikke. Siste generasjon nano  fra Apple har en liten pekeskjerm, FM-radio, knallbra lyd og leveres i spreke farger. Dessuten kan den brukes som armbåndsur, man får sågar kjøpt armbånd* i samme farger som nano. Den perfekte gaven til unge håpefulle, og treningsnarkomane med. For nano har mottaker for Nike+ sensor, slik at man kan holde øye med treningsprogrammet. Finnes i 8 og 16 GB kapasitet.

Pris: fra 1.250 kr
apple.com/no
2. Philips Prestigo SRT8215 – Fjernkontroll

Her er en elegant løsning for alle som er lei av å ha flere fjernkontroller. Med denne programmerbare fjernkontrollen fra Philips, kan du styre opp til 15 ulike produkter fra en og samme fjernkontroll. Den har pekeskjerm i farger, kombinert med alle de mest brukte knappene en vanlig fjernkontroll har, slik at man enkelt kan styre ulike produkter fra godstolen, uten å måtte klikke mange ganger gjennom menyer først. Oppsettet gjøres på en PC eller Mac, og man kan legge inn actions, hvor fjernkontrollen for eksempel slår på produktene, velger innganger og starter avspillingen, bare man trykker på film-symbolet på skjermen.

Pris: fra 900 kr
philips.no
3. Griffin MyPhones – Hodetelefoner for barn

Å skåne barnet for hørselskader er ingen grunn til at ikke også minstemann skal få god lyd under juletreet! MyPhones fra Griffin er med sine avstemte 30 mm elementer, utformet og konstruert for å gi barnet best mulig lyd, uansett lydnivå. Disse på-øret-telefonene har en innebygd krets som overvåker lydnivået, og til enhver tid begrenser dette til maksimalt 85 desibel. Dette er det høyeste lydnivået som anbefales av audiografer. Velg mellom flere medfølgende dekorasjoner til koppene, eller la barnet fargelegge sine egne.

Pris: cirka 350 kr
myphoneskids.com

4. LG W2363 – 3D-spillskjerm

Her er en julepresang som bør få spillentusiastenes tenner til å løpe i vann. LG W2363 er en 23 tommers PC-monitor med mulighet til å vise 3D-bilder om PC-en din støtter dette. Med 120Hz skjermfrekvens og rekordlav input lag (forsinkelse) er dette en perfekt skjerm for de mest krevende online-spillene, hvor lavest mulig reaksjonstid er alfa og omega. LG W2363 har også to HDMI-innganger (1.3) for tilkobling av Blu-ray spiller eller TV-mottaker om ønskelig.

Pris: 2.990 kr
lg.com/no
5. For Nintendoentusiasten

I forbindelse med Super Marios 25års jubileum, lanserer Nintendo to knallrøde special edition versjoner av Nintendo Wii og Nintendo DSi XL. I DSi pakken medfølger det populære spillet New Super Mario Bros. og Dr. K: Brain Training Arts Edition. Wii pakken er spekket med New Super Mario, Donkey Kong, samt to andre av Wii’s mest populære spill. I tillegg medfølger både en remote, en nunchuck og resten av standardutstyret. Om du bare ønsker spillene, lanseres også en special edition samling av 4 klassiske spill, samt en samlebok og en musikk CD.

Pris: Wii fra 1.900 kr, DSi XL fra 1.800 kr, Super Mario All Stars fra 279 kr
nintendo.no
6. For Xbox-entusiasten

I midten av november lanserte Microsoft sitt svar på bevegelsessensorer og kontrollfrihet. Kinect skiller seg fra de andre konsollene på markedet ved at du ikke har noen som helst håndkontroll, men styrer heller alt via kroppens bevegelser som fanges opp av Kinect sensoren. Samtidig med lanseringen kom også fem spill, og spillkalenderen avslører at det er mange fler i vente. En konsoll som nå treffer folk og grupper i alle aldere og med stor variasjon. I forbindelse med Kinect lanseringen, utgis det også en egen pakke med Kinect og den nye Xbox Slim versjonen.

Pris: Kinect fra 1.295 kr,
pakke med konsoll fra 2.795 kr
xbox.com/kinect

7. For Playstationentusiasten
Playstation Move har vært på manges lepper de siste månedene, og har du enda ikke prøvd dette eller har ditt eget eksemplar, er det på tide. Med sterke spilltitler fra både nye og gamle spill i oppdatert versjon, er det mye å bryne seg på for de aller fleste med dette tilleggsutstyret. Fra presisjonsspill hvor det kreves lynraske reaksjoner og en stø hånd, til leking med ditt nye virtuelle kjæledyr. Har du allerede en PS3 trenger du bare en startpakke for å komme i gang med moroa, men du får også kjøpt konsollen med Move Edition i en spesiell pakke.

Pris: Move startpakke fra 495 kr,
PS3 320GB Move Pack fra 2.995 kr
playstation.com
8. For den på farten

At den nye fjerde generasjon iPod touch er et rent underholdningsmedia med utallig funksjoner, er ingen hemmelighet. At den også er en fullverdig spillmaskin, er det heller ingen tvil om! Med den nye skjermen på hele 960 x 640 piksler, gir det oss grafikkopplevelser og en følsomhet en konsoll burde ha. Spillene er også mange, og kjøpes eller lastes ned gratis, fra Apple Store. Alle kan finne noe som passer sin interesse og genre, enten man liker lette puzzles eller tyngre FPS-spill. Kontrollene befinner seg enten på skjermen, eller styres av dine bevegelser som flipper og vrir på iPod-en. Den fås kjøpt med 8, 32 eller 64 GB minne.

Pris: fra 1.900 kr
apple.com
9. Alien Anthology på Blu-ray

Samtlige av de fire filmene om monstrene som (bokstavlig talt) spiser deg opp fra innsiden, i nyrestaurert lyd- og bildekvalitet. Et ”must” i enhver filmsamling, spesielt får du se Alien i en bildekvalitet som aldri før – og det hele toppes med 60 timer bonusmateriell!

Pris: 479 kr
dvdhuset.no

10. The Promise: Darkness on the Edge of Town Story

Det har gått 32 år siden The Boss tok verdens rockepublikum med storm med et av sine definitivt beste album – ”Darkness on the Edge of Town”. Nå slippes hele albumet, i remastret versjon, i spesialutgave med bl.a. medfølgende konsertopptak fra 1978 (Houston), komplette albumet spilt inn live på fra scennen i Asbury Park 2009, Bruce Springsteens notatbok + det nye dobbeltalbumet ”The Promise” med 22 sanger som ikke kom med på albumet og dokumentarfilmen ”The Promise” med nye intervjuer mikset sammen med live fra innspillingen av albumet i 1977! Uunnværlig for enhver musikkelsker!

Pris: 899,- (Blu-ray!)
www.platekompaniet.no
11. Toshiba Camileo BW10 – Vann- og snøtett videokamera

Dette kompakte og superenkle videokameraet fra Toshiba er spesielt designet for sport, action og undervannsbruk. Ta det trygt med deg i skibakken, på fjellturen, inn i snøhulen – eller du kan til og med isbade med det! Kameraet filmer i full 1920 x 1080p oppløsning og har digital bildestabilisering for håndholdt filming under turbulente forhold. En rask to-knappers funksjon gjør det raskt å svitsje mellom videoopptak og 5MP stillbilder, og ansiktsgjenkjenning forbedrer eksponering og farger for opptil tolv ansikter i ett enkelt bilde. Maksimal ISO-hastighet på 1600 skal gjøre at BW10 kan brukes i mer utfordrende lysforhold, men forvent da en del bildestøy.

Pris: cirka 1.500 kr
toshiba.no

12. Mediespiller med stor skjerm

Den kan se ut som en iPad-utfordrer, men Pinell MP5 er ikke noe nettbrett. Snarere dreier det seg om en mediespiller for musikk og video, som også fungerer som en digital fotoramme. Innebygget FM-radio er på plass, og spilleren støtter digitale e-bøker. Den 7 tommer store berøringsskjermen med 16 000 farger gir god fargedybde, og spilleren støtter HD-video opptil 1080p (oppløsningen på skjermen er imidlertid begrenset til 800 x 400 piksler). Det innebygde minne på 8 GB gir grei kapasitet, og med et mikro-SDHC-kort kan det utvides med ytterligere 32 GB. Batterikapasiteten er på generøse 8 timer med video og 20 timer med musikk. De innebygde høyttalerne gir stereolyd, men best lyd får du med hodetelefoner.

Pris: 2190 kr
ttmicro.no

13. Philips O’Neill – The Stretch hodetelefoner

Philips har gått sammen med surfe- og snowboardspesialisten O’Neill for å lage et sett ekstra tøffe hodetelefoner, beregnet på å tåle hardhendt bruk i skibakkene. Hodetelefonene “The Stretch” er utviklet i samarbeid med snowboardkjøreren Jeremy Jones, og har en fleksibel, supersterk bøyle med hodebånd i nylon. 40 mm høyttalerelementer gir en tøff og kraftfull lyd, og ledningen har tekstiltrekk for å unngå kabelkrøll. The Stretch kommer i 2 utgaver med enten hvit/grå eller svart/lilla farge.

Pris: 899 kr
philips.no

14. Canon IXUS 300 HS kompaktkamera

De minste kameraene er sjelden de beste. Ixus 300 HS er unntaket. Kameraet er knøttlite, men har både bildekvalitet og betjening i toppklassen. Sylskarp optikk med 3,8 x zoom fra 28 mm vidvinkel, super lysstyrke (f2,0 på vidvinkel) og HD-video er akkurat hva markedet vil ha. Vi også. Og kameraet har kjapp skuddtakt, bra batterikapasitet og velger man den sorte utgaven, får man matt pulverlakkert overflate som gir et tryggere grep om det lille, men potente kameraet.

Pris: cirka 2.500 kr
canon.no

15. GKymera Magic Wand – TV-trylle stav

Hvis både du og ditt avkom er hekta på en viss, filmatisert, gutteaktig trollmann, kan dette være årets julegave: en tryllestav som faktisk fungerer! Nærmere bestemt som en universal fjernkontroll. Den kan programmeres fra dine eksisterende fjernkontroller, til for eksempel TV, Blu-ray-spiller, dekoderboks, fjernstyrte markiser og lamper, og så videre. Programmer den til bevegelser du bestemmer helt selv. På TV-en kan du for eksempel snurre staven opp eller ned for å heve eller senke lydnivået. Et vift til siden for å skifte kanal, eller et kast mot skjermen for å sette TV-en i stillemodus. Magic Wand, som er tilgjengelig gjennom flere norske nettbutikker, kopierer IR-signalet fra din originalfjernkontroll. Forvandle hjemmet til Galtvort!

Pris: cirka 600 kr
thewandcompany.com

16. Eye-Fi Trådløstminnekort

Nå kan man endelig få kjøpt de flotte Eye-Fi minnekortene i Norge.  Den enkleste varianten kobler seg til ditt trådløse nettverk og overfører bildene til din datamaskin eller til ulike bildetjenester på nettet.  Geo-modellen legger til posisjonsdata på bildene dine som viser hvor de er tatt, og Explorer-modellen kan dessuten benytte åpne trådløse nettverk når du er ute og tar bilder.  Pro-modellen håndterer også RAW-filer, og kan koble seg opp direkte til din datamaskin uten at du behøver et trådløst nettverk.

Pris: 650 – 1.300 kr
eye.fi

17. A.C. Ryan PlayOn!HD Mini – Alle filmer i en boks

I juleferien har man god anledning til å sette seg godt til rette i sofaen og se på film.  Med en mediespiller slipper man å søle gløgg på skivene, man har filmer, musikk og bilder på en harddisk.  Med fjernkontrollen får man opp hele mediebiblioteket på skjermen og kan velge hva man vil se eller lytte på.  Den vanlige PlayOn!HD ble kåret til beste kjøp i vår test.  Mini-modellen er enda billigere ettersom den ikke har noen innebygd harddisk, og man benytter i stedet en USB-harddisk, en nettverksharddisk eller kobler seg til datamaskinen.

Pris: 900 kr (Mini-modellen)
komplett.no

18. Logitech Harmony 700 – Enklere TV-titting

Selv om sofabordet er fullt av fjernkontroller finner man aldri den man behøver, og når man endelig har funnet den rette, husker man ikke hvilken inngang man skal velge på forsterkeren.  Kjenner du deg igjen?  Gjør livet enklere med en multifjernkontroll i stedet.  Ikke nok med at den kan styre alle apparater, den kan dessuten gjør det på en enklere måte.  Harmony kan programmeres med hurtigknapper for å høre på CD eller se på TV, og velger de rette innstillingene på alle apparater.  Nå har de sluppet billigere modeller, så det er ingen grunn til å nøle.

Pris: 900 kr
logitech.no

19. Samsung Picoprojektor SP-H03 – Julefilmene i storformat
Skal dere feire julen hos mormor som bare har en liten 20-tommer TV?  Da skulle man ønske at man hadde en projektor, men de er jo store og dyre.  Eller?  Samsungs ultrakompakte portable projektor kan man nesten putte i lommen, og den veier ikke mer enn en mobiltelefon.  Filmene kan man vise fra et minnekort, mobilen, dataen eller et USB-minne.  Hvis det ikke er et strømuttak i nærheten, klarer den å kjøre en hel film på batteri.  Lysstyrken er ikke direkte den beste, men hva spiller det for rolle når man kan imponere hele slekten?

Pris: 2.700 kr
samung.no

20. iTunes gavekort – Fyll på ipoden
Det er vanskelig å kjøpe musikk til andre om de ikke har ønsket seg et helt spesielt album.  Har personen en iPod eller iPhone finnes det en enklere løsning.  Gi helt enkelt bort et gavekort for iTunes.  Det er bare å taste inn koden på baksiden av kortet, og kontoen fylles opp.  Er man ute i siste sekund, behøver man ikke engang kjøpe fysiske kort, men kjøpe virtuelle som kan sendes på mail eller man kan skrive ut selv.

Pris: 100-400 kr
itunes.apple.com
21. Bose QuietComfort 15 – Hodetelefoner

Reiser man mye, er dette den perfekte julegaven. Hodetelefonen fra Bose har nemlig avansert støydemping, som fjerner nesten all støyen i for eksempel en flykabin. Dermed hører man musikken bedre. For QC15 låter godt også. Velbalansert lyd og glassklar klang gjør dem til en fornøyelse å lytte til. Komfortable er de også, faktisk så komfortable at man kan ta dem på, slå på støydempingen og bare nyte stillheten. For folk som har problemer med å sove på fly, er hodetelefonene fra Bose ypperlige.

Pris: 2.995 kr
bose.no

22. Panasonic Lumix G2 – Systemkamera

Sørg for at dette kameraet blir pakket tidlig opp på julaften. For med Lumix G2 kan man ta fenomenalt fine bilder, og ta opp video i full HD-kvalitet. Kameraet har en vribar pekeskjerm og er så enkelt å ta gode bilder med, at selv far får det til. Skarp zoomoptikk og glimrende 12 megapiksler bildebrikke, sørger for høy bildekvalitet i de aller fleste situasjoner. G2 er i tillegg kompakt og lett, og bare ber om å få være med ut på tur. Kameraet gir mye bildeglede, enten dette er gaven til deg selv eller andre.

Pris: cirka 5.000 kr
panasonic.no

23. Sonos Zoneplayer – Musikk overalt

Sonos er markedsledende på trådløse musikkanlegg, og nå kan du også lytte til musikktjenesten Spotify over Sonos-anlegget ditt, i tillegg til tusenvis av radiostasjoner og musikkfiler. Med sine innebygde høyttalere er Zoneplayer S5 et frittstående musikkanlegg som kan plasseres hvor som helst. Ved å koble nettverksadapteret BR100 til nettverket ditt, kan du streame musikk trådløst til opptil 32 Sonos-enheter rundt om i huset. Musikkavspillingen styrer du enkelt via en iPhone eller iPod touch med Sonos’ egen Controller-app.

Pris: 3.998 kr
hifiklubben.no

24. Philips Saeco Xelsis – High-end espressomaskin

Hva gir du til playboyen som har ”alt”? Hvorfor ikke diske opp med en av markedets feteste espressomaskiner. Med sin innebygde digitale fingeravtrykk-skanner, kan den avanserte toppmodellen fra Philips lagre favorittkaffen for opptil 6 brukere. Maskinen  tilbereder kaffen akkurat slik du vil ha den, og serverer macchiato, cappuccino eller café latte i løpet av sekunder. Nei – den har ikke innebygd MP3-spiller eller radio, men Xelsis må vel være det perfekte gaven til den som setter like stor pris på god kaffe som på god lyd.

Pris: 17.999 kr
philips.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sennheisers nye ørepropper IE 300 skal gi en lydopplevelse av ypperste kvalitet. De koster pæng, så dette bør smake!
Philips lanserer hodetelefoner og ørepropper for trening og sport.
Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.