Årets beste gadgets og mobil/nettbrett

Gadget-kategorien er som alltid et brokete felt som går i alle retninger, men som samtidig inneholder noen av de viktigste dingsene i hverdagen, som mobiler, smartklokker, laptoper, spillkonsoller og lignende.

Skrevet av / 31.10.17 - 12:36
Årets beste gadgets og mobil/nettbrett

2017 har vært et godt år for spillnerdene. Tre nye spillkonsoller har sett dagens lys. Her er det noe for både barn og voksne. Også virtual reality har gjort seg mer gjeldende, og spesielt Playstation har utmerket seg med sin egen VR-hjelm. Apples MacBook Pro har fått konkurranse fra Microsofts Surface Book, og årets beste mobil går overraskende nok ikke til en iPhone, men i stedet til Samsungs Galaxy 8+. Når det gjelder smartklokker, er Apple imidlertid fortsatt i førersetet, og deres iPad er ennå den ukronede nettbrettkongen. Det smarte hjem er fortsatt ikke fullt så smart som vi gjerne vil, men utviklingen går i riktig retning. I mellomtiden kan vi fokusere litt mer på oss selv, og telle skritt og få kompetent veiledning med noen av de mange smarte fitnessproduktene.

Årets beste laptop

(Foto: Produsenten)

Microsoft Surface Book

Solid hybrid

Surface Book er en laptop for seg selv, og kan ikke sammenlignes med hverken MacBook Pro eller andre 2-i-1-maskiner. Det spesielle hengslet lar deg koble skjermen av slik at du får et rent nettbrett. Den slags koster penger, og Microsofts første reelle laptop er en meget dyr løsning, som kanskje ikke passer til alle. Heldigvis er den også full av rask maskinvare, og et batteri som holder til en hel arbeidsdag. MacBook Pro har endelig fått en seriøs konkurrent.

Les hele testen av Microsoft Surface Book

 

Årets beste fitnessprodukt

(Foto: Produsenten)

SHFT

Løpetrener i lommeformat

Dropp treneren av kjøtt og blod når du for et beskjedent engangsbeløp kan få en digital versjon som alltid er klar til en løpetur så lenge du har husket å lade batteriene. SHFT er blitt til på IT-universitetet i København, hvor målet var å skape verdens mest avanserte løpetrener. Resultatet er to pods som monteres på den ene skoen din og i et belte rundt brystet. SHFT er et glimrende eksempel på en god idé som langt på vei leverer varen. Det er godt å bli motivert, og med tid og øvelse blir du enda bedre til å løpe.

Les hele testen av SHFT Running Coach

 

Årets beste smartklokke

(Foto: Produsenten)

Apple Watch series 3

Raskere og smartere

Apple Watch Series 3 er som ventet raskere, og har nye fiffige funksjoner. De mindre strømkrevende kretsene resulterer i at batteriet holder lenger. Vi setter også pris på den forbedrede pulsmåleren og høydemåleren. Men den virkelig store nyheten, modellen som har egen datatilkobling slik at man kan la mobilen være igjen hjemme, slippes ikke her ennå. Det resulterer nok i at mange likevel venter med å kjøpe til den er tilgjengelig.

Les hele testen Apple Watch Series 3

 

Årets beste mobil

(Foto: Produsenten)

Samsung Galaxy S8+

Samsungs store revansj

Med S8+ har Samsung oppfylt forventningene, og gitt oss en mobil vi er veldig begeistret over akkurat nå. Med en front som er nesten helt dekket av skjermen, og de myke linjene, er det vanskelig å ikke bli forført. Galaxy S8+ er også den raskeste mobilen for tiden. Kameraet er ikke like revolusjonerende som på S7, men holder den likevel fortsatt på tronen. Prisen er høy, så du kan vurdere S8 hvis du er fornøyd med mindre skjerm.

Les hele testen av Samsung S8+

 

Årets beste nettbrett

(Foto: Produsenten)

Apple iPad Pro

Verdens beste nettbrett

For første gang siden Apple begynte å snakke om iPad som et alternativ til en laptop, begynner vi å være enige. Spesielt med de nye funksjonene i iOS 11 kan man i noen tilfeller klare seg med en iPad Pro. I det minste om man kompletterer med tastatur. Det har nå en lysende ytelse, stor lagringskapasitet, utmerket batteritid og en strålende skjerm. Den eneste innvendingen er at om man bygger det ut til maks, koster det faktisk like mye som en MacBook Air.

Les hele testen av Apple iPad Pro 2017

 

Årets gaming-produkt

(Foto: Produsenten)

Spillkonsoll: Nintendo Switch

Hverken fugl eller fisk

Nintendo Switch er et friskt pust i en spillbransje som kun fokuserer på grafikk og høyere oppløsning. Innovasjonen er i høysetet, og Nintendo har sett stort på 4K og HDR. Switch er en håndholdt og stasjonær spillmaskin i ett. Bruk den på farten eller foran flatskjermen i stuen. Det er klokt tenkt. De spesielle kontrollere kan tas av og på. Spill alene eller sammen med venner. Mulighetene er mange. Japanerne har et sterkt kort på hånden, og med de riktige spillene blir det en sikker vinner.

Les hele testen av Nintendo Switch

 

Årets gadgetinnovasjon

(Foto: Produsenten)

Spillkonsoll: PSVR

VR til folket

Med lanseringen av PlayStations PSVR er virtual reality kommet ut til en langt større målgruppe. PlayStation har uten tvil grep om noe riktig med sitt PSVR-headset, og vinner årets gadgetinnovasjon på sitt potensial. Teknologien er overbevisende, og produktet svært godt gjennomført. Det eneste vi virkelig savner, er de gode spillene. Vi håper de kommer på sikt, slik at ikke PSVR ender med å samle støv.

Les hele testen av Sony Playstation VR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top