Apples årlige oppdateringsfest

En del nyheter i operativsystemene macOS, iOS og watchOS
Annonse
Annonse
forfatter

Som vanlig i Juni presenterer Apple sine nye versjoner av sine operativsystemer for data, mobil og smartklokke.

macOS

Den nye versjonen heter nå High Sierra. De mest interessante nyhetene er bak kulissene hvor man introduserer det nye filsystemet APFS, og støtte for HEVC videokomprimering som er nødvendig for 4K-video. Grafikksystemet oppdateres til Metal 2 som er betydelig raskere og har støtte for eksterne grafikkort, samt Virtual Reality.

Les mer om den nye iMac Pro

(Foto: Apple)

Safari får endelig støtte for å blokkere automatisk videoavspilling. Photos gjør det enklere å organisere bilder og får også nye kraftige redigeringsverktøy. Spotlight kan nå gi informasjon om flytider. Man kan nå dele og samarbeide på filer som er lagret på iCloud Drive.

Annonse

High Sierra slippes som en gratis oppdatering i høst.

Les mer om nyhetene her

iOS 11

Den interessante nyheten med Apples mobile operativsystem er at man for første gang gir ut en rekke unike funksjoner for iPad. En ny dock gjør det enkelt å få tilgang til og bytte mellom programmer, ha oppe to apper samtidig, i tillegg til at man endelig kan dra og slippe tekst og bilder mellom apper på en enkel og praktisk måte. Man får også en ny Files-app hvor man enkelt kan finne og sortere dokumenter fra alle apper og skytjenester. Det er også lettere å bruke pennen for iPad Pro for å ta notater i flere dokumenttyper. Kort sagt får iPad Pro en rekke nye funksjoner som gjør at den kan erstatte en laptop.

Dra og slipp fra bilder til en mail. (Foto: Apple)

 

Annonse

Blant nyhetene som også kommer til iPhone har man støtte for Augmented Reality, nye naturlige stemmer for Siri, profesjonelle muligheter i kameraet og foto-appen, en «ikke forstyrr» funksjon når man bruker kart-appen for å få kjøreinstrukser. Kontrollsenteret gir nå tilgang til flere innstillinger på én side. I land med Apple Pay kan man nå sende penger til venner. Det kommer også en ny App Store hvor det vil være enklere å finne ny interessante apper.
Les om Apples nye smarte høyttalere

 

Utvidet dock, veksling mellom apper og kontrollsenteret (Foto: Apple)

 

For oss musikkinteresserte er det også interessant med nye AirPlay 2 som har støtte for multi-room høyttalere. Bang & Olufsen, Naim, Bose, Devialet, Dynaudio, Beats, Polk, Denon, McIntosh, Marantz, Bowers & Wilkins, Libratone og Bluesound har lovet støtte på sine produkter.

Hjem-appen oppdateres med støtte for slike høyttalere og muligheter for å automatisere hjemmet. I Apple Music kan man nå se hva vennene dine hører på og det blir enklere å dele tips med andre.

Annonse

iOS 11 kommer som en gratis oppdatering i høst.

Les mer om nyhetene i iOS her

Enklere trening og mer nøyaktige resultater (Foto: Apple)

 

watchOS 4

Apple Watch får en Siri-watchface der intelligens brukes for å vise deg informasjon avhengig av hvor du er og hva du gjør. Aktivitets-appen kartlegger hvordan du ligger an til de ulike målene dine og forteller deg hva du må gjøre for å nå dem. Den gir deg også utfordringer under trening. Spillelister kan pares med trening slik at de starter automatisk.

Annonse
Smartere informasjon når du trenger det  (Foto: Apple)

 

Treningsappen kan nå måle lengder svømt i basseng samt High Intensity Interval Training. Nye tilkoblingsmetoder vil også gjøre det mulig å koble klokken til ulike treningsapparater og få mer detaljerte resultater. Som vanlig har Apple også sluppet en rekke nye watchfaces og klokkeremmer.

watchOS 4 kommer i høst som en gratis oppdatering.

Se mer av nyhetene i watchOS her

 

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.
Samsung Galaxy S21+ er en glimrende mobil som er vanskelig å elske.
Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets råeste monstermobil som gjør opp for fortidens synder.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde