WWDC 2013

Den ser ut som en mattsort sylinder. Innvendig finner du den råeste Mac-en Apple har laget. Men du må vente på verstingmaskinen.
Annonse
Annonse
forfatter

Mac-er for profesjonelle, kan like godt være en iMac, som en MacBook Pro, men for de som virkelig stiller krav til ytelse, blir dette den råeste av dem alle. Mac Pro er ikke i salg før senere i år, så det er ikke mulig å si noe om pris, men direkte billig blir den neppe.

I følge Apple vil den 251 mm høye maskinen, som i motsetning til forgjengeren ikke vil ruve på skrivebordet, bruker Intel Xeon E5-prosessorer  med opptil 12 kjerner og skal kunne leverer dobbelt så rask flyttallsytelse. Den har også to AMD FirePro grafikkprosessorer, og er i stand til å jobbe med en databehandlingskraft på opptil respektable 7 teraflops. Som beskriver hvor mange trillioner flyttallsoperasjoner den kan utføre per sekund.

Nok til å drive det meste.

Maskinen har også PCIe-basert flashlagring, som skal være opptil 10 ganger raskere enn vanlige harddisker, og bruker firekanals ECC DDR3-minne, med 1866 MHz hastighet og med en hukommelsesbåndbredde på opptil 60 GBps. Apple sier at det skal holde i massevis til for eksmpel redigering av  4K-video i full oppløsning.

I tillegg har den seks Thunderbolt 2-porter som er i stand til å levere en 20 GBps båndbredde til hver tilkoblet enhet. Hver av de seks Thunderbolt 2-portene har støtte for opptil seks kjedekoblede enheter, slik at du kan koble til opptil 36 høyytelsesenheter.

Annonse
Mac pro open mac pro bak Mac Pro front Mac Pro chipset
<
>

Foto: Jonas Ekelund

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Kompakt og lett med stor rekkevidde
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.