Apple viser ekstrem proffmaskin

Den ser ut som en mattsort sylinder. Innvendig finner du den råeste Mac-en Apple har laget. Men du må vente på verstingmaskinen.

Mac-er for profesjonelle, kan like godt være en iMac, som en MacBook Pro, men for de som virkelig stiller krav til ytelse, blir dette den råeste av dem alle. Mac Pro er ikke i salg før senere i år, så det er ikke mulig å si noe om pris, men direkte billig blir den neppe.

I følge Apple vil den 251 mm høye maskinen, som i motsetning til forgjengeren ikke vil ruve på skrivebordet, bruker Intel Xeon E5-prosessorer  med opptil 12 kjerner og skal kunne leverer dobbelt så rask flyttallsytelse. Den har også to AMD FirePro grafikkprosessorer, og er i stand til å jobbe med en databehandlingskraft på opptil respektable 7 teraflops. Som beskriver hvor mange trillioner flyttallsoperasjoner den kan utføre per sekund.

Nok til å drive det meste.

Maskinen har også PCIe-basert flashlagring, som skal være opptil 10 ganger raskere enn vanlige harddisker, og bruker firekanals ECC DDR3-minne, med 1866 MHz hastighet og med en hukommelsesbåndbredde på opptil 60 GBps. Apple sier at det skal holde i massevis til for eksmpel redigering av  4K-video i full oppløsning.

I tillegg har den seks Thunderbolt 2-porter som er i stand til å levere en 20 GBps båndbredde til hver tilkoblet enhet. Hver av de seks Thunderbolt 2-portene har støtte for opptil seks kjedekoblede enheter, slik at du kan koble til opptil 36 høyytelsesenheter.

Mac pro open mac pro bak Mac Pro front Mac Pro chipset
<
>

Foto: Jonas Ekelund

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.