Search
Generic filters

Apple viser ekstrem proffmaskin

Den ser ut som en mattsort sylinder. Innvendig finner du den råeste Mac-en Apple har laget. Men du må vente på verstingmaskinen.

Mac-er for profesjonelle, kan like godt være en iMac, som en MacBook Pro, men for de som virkelig stiller krav til ytelse, blir dette den råeste av dem alle. Mac Pro er ikke i salg før senere i år, så det er ikke mulig å si noe om pris, men direkte billig blir den neppe.

I følge Apple vil den 251 mm høye maskinen, som i motsetning til forgjengeren ikke vil ruve på skrivebordet, bruker Intel Xeon E5-prosessorer  med opptil 12 kjerner og skal kunne leverer dobbelt så rask flyttallsytelse. Den har også to AMD FirePro grafikkprosessorer, og er i stand til å jobbe med en databehandlingskraft på opptil respektable 7 teraflops. Som beskriver hvor mange trillioner flyttallsoperasjoner den kan utføre per sekund.

Nok til å drive det meste.

Maskinen har også PCIe-basert flashlagring, som skal være opptil 10 ganger raskere enn vanlige harddisker, og bruker firekanals ECC DDR3-minne, med 1866 MHz hastighet og med en hukommelsesbåndbredde på opptil 60 GBps. Apple sier at det skal holde i massevis til for eksmpel redigering av  4K-video i full oppløsning.

I tillegg har den seks Thunderbolt 2-porter som er i stand til å levere en 20 GBps båndbredde til hver tilkoblet enhet. Hver av de seks Thunderbolt 2-portene har støtte for opptil seks kjedekoblede enheter, slik at du kan koble til opptil 36 høyytelsesenheter.

Mac pro open mac pro bak Mac Pro front Mac Pro chipset
<
>

Foto: Jonas Ekelund

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker