Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple presenterer iOS 6

iOS 6 er proppfull med nye funksjoner, deriblant mer Siri, Facebook-integrasjion og en helt ny Apple karttjeneste. En beta-utgave er klar til utviklerne allerede i dag, mens almindelige dødelige må vente til efteråret.

Skrevet av / 11.06.12 - 23:44
Apple presenterer iOS 6

Mer enn 200 nye funksjoner har Apple føyet til sitt nyeste operativsystem for mobile enheter, iOS 6. Her er et overblikk over de viktigste:

▪                Stemmestyringen Siri får en ny sportsfunksjon, som gjør den i stand til å besvare sportsrelaterte spørsmål.

▪                Siri vil kunne starte apps

▪                Siri kommer nå også til iPad 3. Det skjer sammen med oppdateringen til iOS 6.

▪                FaceTime og Photostream kommer også til å virke via mobilnettet – ikke kun via Wi-Fi.

▪                Komplett Facebook-integrasjon. Det blir ikke lenger nødvendig å logge inn for hver enkelt applikation du vil bruke sammen med Facebook. I tillegg er flere Facebook-funksjoner blit inkludert i iOS, hvilket bl.a lar brukeren tilføye lokasjoner og tagge venner direkte i iOS. Også kalenderen er nå blitt en del av Facebook, og din Facebook kalender synkroniseres med din iOS kalender. Det samme gjelder kontaktene dine.

▪                iOS 6 kommer dessuten med en helt ny karttjeneste kalt Maps, som vil erstatte Google Maps, med trafikkinfo, butikkinfo, restaurantinfo og andre nyttige “Point of Interest” opplysninger. Apples korttjeneste kommer også med ekte “turn-by-turn” navigation. Navigationen er integrert med Siri, så man for eksempel kan spørre sin digitale assistent, om man snart er fremme.

Vi kommer med en mer detaljert oversikt, når vi – forhåpentligvis snart – får mulighet til å selv prøve iOS 6. Den offisielle oppdateringen til iOS 6 ventes til høsten. Muligens samtidig med lanseringen af iPhone 5.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top