Apple presenterer iOS 6

iOS 6 er proppfull med nye funksjoner, deriblant mer Siri, Facebook-integrasjion og en helt ny Apple karttjeneste. En beta-utgave er klar til utviklerne allerede i dag, mens almindelige dødelige må vente til efteråret.

Mer enn 200 nye funksjoner har Apple føyet til sitt nyeste operativsystem for mobile enheter, iOS 6. Her er et overblikk over de viktigste:

▪                Stemmestyringen Siri får en ny sportsfunksjon, som gjør den i stand til å besvare sportsrelaterte spørsmål.

▪                Siri vil kunne starte apps

▪                Siri kommer nå også til iPad 3. Det skjer sammen med oppdateringen til iOS 6.

▪                FaceTime og Photostream kommer også til å virke via mobilnettet – ikke kun via Wi-Fi.

▪                Komplett Facebook-integrasjon. Det blir ikke lenger nødvendig å logge inn for hver enkelt applikation du vil bruke sammen med Facebook. I tillegg er flere Facebook-funksjoner blit inkludert i iOS, hvilket bl.a lar brukeren tilføye lokasjoner og tagge venner direkte i iOS. Også kalenderen er nå blitt en del av Facebook, og din Facebook kalender synkroniseres med din iOS kalender. Det samme gjelder kontaktene dine.

▪                iOS 6 kommer dessuten med en helt ny karttjeneste kalt Maps, som vil erstatte Google Maps, med trafikkinfo, butikkinfo, restaurantinfo og andre nyttige “Point of Interest” opplysninger. Apples korttjeneste kommer også med ekte “turn-by-turn” navigation. Navigationen er integrert med Siri, så man for eksempel kan spørre sin digitale assistent, om man snart er fremme.

Vi kommer med en mer detaljert oversikt, når vi – forhåpentligvis snart – får mulighet til å selv prøve iOS 6. Den offisielle oppdateringen til iOS 6 ventes til høsten. Muligens samtidig med lanseringen af iPhone 5.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.