Apple leverte som forventet

Bortsett fra en ny Mac Pro med radikalt design, var det ingen sensasjoner på WWDC.

Forut for Apples utviklerkonferanse, har ryktene surret på nettet. At det skulle komme nye Macbooks og en ny versjon av iOS, var de fleste enige om. Det fantes til og med spådommer om en iPhone 5s, en ny budsjett-iPhone og kanskje en iPad Mini med Retina-skjerm. Flere spekulasjoner om en klokke og en TV har også forekommet.

wwdc-tim-cook

Tim Cook snakket naturligvis om framgangene for Apple, som at Mac vokser raskere enn PC, hvordan iOS er større enn andre mobile operativsystemer, og hvor mange apper som lastes ned fra iTunes App Store. Naturligvis, ettersom WWDC er en utviklerkonferanse og at å predike for de allerede frelste, er populært. Selv om presentasjonene var repeterende og proffe, var det uventet mange spøker og kommentarer fra og til publikum.

Nye datamaskiner ble også sluppet selv om det var Macbook Air som ble oppdatert. At den ble raskere var ventet, men at den skulle få så ekstremt mye bedre batteritid og i tillegg koste mindre var en hyggelig overraskelse.

wwdc-mac-pro

Den store overraskelsen var dog Mac Pro, med sin radikalt nye design og krympede størrelse. Etter presentasjonen var det den store snakkisen og trengselen rundt de få innglassede eksemplarene var stor.

Alle de nye fiffige funksjonene i iOS 7 er selvsagt hyggelige, men den nye designen var både uventet och tiltalende. Det har jo sett likt ut ganske lenge, frem til nå. Påminnelser på startskjemen har mange etterlyst, men noen widgets fikk vi dessverre ikke denne gangen heller.

wwdc-ios7-sign

iTunes Radio var kanskje ikke den Spotify-killeren som det hadde ryktes om og virket mer som en måte å oppdage og dele musikk på. Men framfor alt var det trist at tjenesten bare lanseres i USA. Det ble sagt att den skal komme i ”andre land” senere, men hvilke og når får vi nok vente  å se på.

Avslutningvis ble det veldig mange nyheter, men få skikkelig oppsiktsvekkende nyheter. Et revolusjonerende nytt produkt, som da iPhone ble  lansert, ble det heller ikke denne gang.

wwdc-crowd

Vi treffer Apple igjen i morgen og får mer informasjon og forhåpentlig kan vi få sett og kjent nærmere på noen av nyhetene.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.