Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Apple leverte som forventet

Bortsett fra en ny Mac Pro med radikalt design, var det ingen sensasjoner på WWDC.

Skrevet av / 11.06.13 - 00:51
Apple leverte som forventet

Forut for Apples utviklerkonferanse, har ryktene surret på nettet. At det skulle komme nye Macbooks og en ny versjon av iOS, var de fleste enige om. Det fantes til og med spådommer om en iPhone 5s, en ny budsjett-iPhone og kanskje en iPad Mini med Retina-skjerm. Flere spekulasjoner om en klokke og en TV har også forekommet.

wwdc-tim-cook

Tim Cook snakket naturligvis om framgangene for Apple, som at Mac vokser raskere enn PC, hvordan iOS er større enn andre mobile operativsystemer, og hvor mange apper som lastes ned fra iTunes App Store. Naturligvis, ettersom WWDC er en utviklerkonferanse og at å predike for de allerede frelste, er populært. Selv om presentasjonene var repeterende og proffe, var det uventet mange spøker og kommentarer fra og til publikum.

Nye datamaskiner ble også sluppet selv om det var Macbook Air som ble oppdatert. At den ble raskere var ventet, men at den skulle få så ekstremt mye bedre batteritid og i tillegg koste mindre var en hyggelig overraskelse.

wwdc-mac-pro

Den store overraskelsen var dog Mac Pro, med sin radikalt nye design og krympede størrelse. Etter presentasjonen var det den store snakkisen og trengselen rundt de få innglassede eksemplarene var stor.

Alle de nye fiffige funksjonene i iOS 7 er selvsagt hyggelige, men den nye designen var både uventet och tiltalende. Det har jo sett likt ut ganske lenge, frem til nå. Påminnelser på startskjemen har mange etterlyst, men noen widgets fikk vi dessverre ikke denne gangen heller.

wwdc-ios7-sign

iTunes Radio var kanskje ikke den Spotify-killeren som det hadde ryktes om og virket mer som en måte å oppdage og dele musikk på. Men framfor alt var det trist at tjenesten bare lanseres i USA. Det ble sagt att den skal komme i ”andre land” senere, men hvilke og når får vi nok vente  å se på.

Avslutningvis ble det veldig mange nyheter, men få skikkelig oppsiktsvekkende nyheter. Et revolusjonerende nytt produkt, som da iPhone ble  lansert, ble det heller ikke denne gang.

wwdc-crowd

Vi treffer Apple igjen i morgen og får mer informasjon og forhåpentlig kan vi få sett og kjent nærmere på noen av nyhetene.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top