WWDC 2013

Bortsett fra en ny Mac Pro med radikalt design, var det ingen sensasjoner på WWDC.
Annonse
Annonse
forfatter

Forut for Apples utviklerkonferanse, har ryktene surret på nettet. At det skulle komme nye Macbooks og en ny versjon av iOS, var de fleste enige om. Det fantes til og med spådommer om en iPhone 5s, en ny budsjett-iPhone og kanskje en iPad Mini med Retina-skjerm. Flere spekulasjoner om en klokke og en TV har også forekommet.

wwdc-tim-cook

Tim Cook snakket naturligvis om framgangene for Apple, som at Mac vokser raskere enn PC, hvordan iOS er større enn andre mobile operativsystemer, og hvor mange apper som lastes ned fra iTunes App Store. Naturligvis, ettersom WWDC er en utviklerkonferanse og at å predike for de allerede frelste, er populært. Selv om presentasjonene var repeterende og proffe, var det uventet mange spøker og kommentarer fra og til publikum.

Nye datamaskiner ble også sluppet selv om det var Macbook Air som ble oppdatert. At den ble raskere var ventet, men at den skulle få så ekstremt mye bedre batteritid og i tillegg koste mindre var en hyggelig overraskelse.

wwdc-mac-pro

Annonse

Den store overraskelsen var dog Mac Pro, med sin radikalt nye design og krympede størrelse. Etter presentasjonen var det den store snakkisen og trengselen rundt de få innglassede eksemplarene var stor.

Alle de nye fiffige funksjonene i iOS 7 er selvsagt hyggelige, men den nye designen var både uventet och tiltalende. Det har jo sett likt ut ganske lenge, frem til nå. Påminnelser på startskjemen har mange etterlyst, men noen widgets fikk vi dessverre ikke denne gangen heller.

wwdc-ios7-sign

iTunes Radio var kanskje ikke den Spotify-killeren som det hadde ryktes om og virket mer som en måte å oppdage og dele musikk på. Men framfor alt var det trist at tjenesten bare lanseres i USA. Det ble sagt att den skal komme i ”andre land” senere, men hvilke og når får vi nok vente  å se på.

Avslutningvis ble det veldig mange nyheter, men få skikkelig oppsiktsvekkende nyheter. Et revolusjonerende nytt produkt, som da iPhone ble  lansert, ble det heller ikke denne gang.

Annonse

wwdc-crowd

Vi treffer Apple igjen i morgen og får mer informasjon og forhåpentlig kan vi få sett og kjent nærmere på noen av nyhetene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.
Samsung Galaxy S21+ er en glimrende mobil som er vanskelig å elske.
Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets råeste monstermobil som gjør opp for fortidens synder.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.