Amazon Kindle i fyr og flamme

Kan Amazon og sitt nye nettbrett Kindle Fire ta opp kampen med iPad?
Annonse
Annonse
forfatter

Markdedet har ventet lenge på hva Amazon vil gjøre med tanke på nettbrett. Tross alt var det Amazon som fikk teknoverdenens øyne opp for lesebrett, med den svært populære Kindle. Et lesebrett med digitalt blekk, som er hva som gjelder når du skal lese en digital bok ute i sola. Og batteritiden er mange ganger lengre enn på noen av nettbrettene som finnes på markedet.

Nå er det klart at Amazon endelig lanserer sitt første nettbrett. Dette vil skje offisielt i morgen, onsdag, og nettbrettet får navnet Kindle Fire.

7 tommer og dobbelt kjerne
Det er TechCrunch som annonserer at de allerede har fått tak i et eksemplar, som har en 7-tommers baklyst skjerm, i likhet med den til Blackberry Playbook, og en dobbeltkjernes OMAP-prosessor fra Texas Instruments. Nettbrettet får Amazons egne, skreddersydde operativsystem bygget oppå Android 2.1. Hvorvidt dette vil få negative konsekvenser i forhold til andre konkurrerende sjutommers-konkurrenter som leveres med Android 2.3 gjenstår å se.

Seriøs på media
Kindle Fire vil i hvert fall inkludere Amazons egen App Store, og produsenten har jobbet med mediadelen ved å signere med TV-giganten Fox for å strømme filmer og TV-serier. Flere blader og magasiner vil være forhåndsinstallert, i tillegg til Kindle Store for bøker og Amazon MP3 store. Sistnevnte er nok mest interessant for amerikanere, men det finnes metoder å handle på for norske brukere også.

Prisen ryktes å være satt til 250 dollar i USA.

Annonse

techcrunch.com
amazon.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.