Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Acer på rovjakt i spillmarkedet

Acer vil leke med de store på markedet for spillutstyr. De lanserer en komplett gaming-serie med alt fra mus til skjermer og projektorer.

Skrevet av / 17.12.15 - 12:26
Acer på rovjakt i spillmarkedet

Datamaskiner spesielt laget for spill er et raskt voksende marked. Hittil har selskaper som Asus, MSi, Razer og Alienware (Dell) sittet på størsteparten av dette markedet. Nå vil taiwanske Acer gjerne ha en del av kaka, og veien til det skal være en omfattende serie med gaming-utstyr under fellesnavnet Predator.

Serien omfatter både stasjonære og bærbare spill-PC-er. Og som annet spillutstyr er de utviklet på en måte som ville glidd ubemerket inn i Batmans hovedkvarter – det vil si fortrinnsvis svarte og med mange skarpe kanter. Mer overraskende er det at serien også inneholder et nettbrett, flere skjermer – og til og med projektorer. En predator spill-telefon er også underveis.

Acer viste nylig frem det meste av serien ved et fellesnordisk arrangement, hvor man kunne få lov til å legge hånd på utstyret.

Predator 8 er den mindste i serien: Et 8″ Android-nettbrett med Full HD-skjerm, 2,4 GHz Intel Atom quadcore-prosessor, 2 GB RAM og 32 GB lagringsplass. Prisen er ca. 4.000 kroner.

Gaming-tabletten Predator 8. Foto: Acer
Gaming-nettbrettet Predator 8. Foto: Acer

Predator G9 er fellesnavnet for bærbare datamaskiner på 15″ og 17″.  Man kan velge mellom Intel i5 (2,3 GHz) og i7 (2,6 GHz). Det er enten Nvidia GeForce GTX 970M med 3 GB videoram eller GeForce GTX 980M med 4 GB. Maskinene kan utstyres med 8-64 GB RAM og har alle både SSD og vanlig harddisk. Prisene er der hvor man normalt finner tunge gaming-laptops: Fra ca. 17.000 kroner til ca. 31.000 kroner.

Predator G9. Foto: Acer
Foto: Acer

Predator G3 og G6 er stasjonære spilldatamaskiner. G3 er “økonomimodellen” til priser fra 8.000 kroner. Tyngre spillere med tykkere lommebøker vil gå etter G6. Ikke bare har den et kabinett i larvefotlignende design med innebygd holder til hodetelefoner. Den har også plass til komponenter i monsterklassen, blant annet Nvidia GeForce GTX 980 Ti-grafikkort. Hva en fullt utbygget modell koster, vet vi ikke. Men de mindre modellene med almindeligt GTX 980-kort og 4 GB RAM koster rundt 20.000 kroner.

Predator G6. Foto: Acer
Predator G6. Foto: Acer

Predator X, Z og XB1 er tre serier skjermer med fokus på spill. X-serien er flaggskipserien, og består inntil videre av X43, en ekstra bred, buet 34″ skjerm med QHD-oppløsning (3.440 x 1.440 piksler) og en pris rundt 12.000 kroner. Z35 er også buet men i UW UXGA-oppløsning (2.048 x 1.200 punkter). Skjermen har programmerbart RGB-lys på baksiden “så man ikke føler seg så ensom, når man spiller om natten”. Pris ca. 11.000 kroner.  XB-skjermene er flate skjermer på 27-32 tommer og QHD eller 4K-oppløsning. Priser fra ca. 6.000 kroner.

Gaming i ultrabredt format med tre Acer Predator Z35-skærme. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
Gaming i ultrabredt format med tre Acer Predator Z35-skjermer. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde

Datamaskiner, skjermer og nettbrett ble demonstreret ved arrangementet, og de var helt klart både lekre og raske. Å utfordre de etablerte produsentene av spillutstyr på hjemmebane blir imidlertid ikke lett. Men det er en del oppfinnsomme detaljer i Acers bærbare datamaskiner, som “DustDefender”, som betyr at de innebygde viftene skifter retning i blant, så det støvet som er sugd inn i maskinen, blåses ut igjen. Og bak navnet FrostCore finner man en ekstra vifte, som i en håndvending kan puttes i maskinen i stedet for det innebygde DVD-drivverket.

Alle de nevnte modellene er klare, og de fleste kan kjøpes nå. Predator-seriens minste og største modell, målt i skjermareal, var imidlertid ikke klare ennå. Det gjalt henholdsvis gamer-telefonen Predator 6, som skulle ha en tikjernes (10!) prosessor og 6″ skjerm, samt to projektorer, som skal være i stand til å projisere et 100 tommers bilde på en hel til en halv meters avstand (“short throw” og “ultra short throw”). Priser og lanseringstid på telefon og projektorer er ikke opplyst. Men vi satser på å se mer på CES-messen i Las Vegas like etter nyttår.

Predator Z650-projektoren. Foto: Acer
Predator Z650-projektoren. Foto: Acer

Se Acers video om Predator 8 spill-nettbrettet under.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top