Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Smart drone fra 3DR

Solo har smart automatikk og kan strømme live video fra GoPro-kameraer.

Skrevet av / 11.12.15 - 13:38
Smart drone fra 3DR

3D Robotics har lang erfaring med å utvikle droner. De står også bak Dronecode, en åpen plattform for dronesoftware, som utvikles i samarbeid med Intel, Qualcomm och Parrot. Deres nye drone heter 3DR Solo og skal ifølge produsenten være et så stort fremskritt at de ikke bryr seg med å ha andre modeller i sortimentet.

(Foto: 3D Robotics)

3DR Solo peker seg ut som en utfordrer til DJI og dronehelikopteret Phantom 3 Professional. Målet med Solo er at hvem som helst skal kunne ta proff video og bilder fra luften, ved hjelp av automatisering og intelligent programvare.

– Solo er helt banebrytende innenfor intelligent flyvning. Den kan gjøre mer slik at du behøver å gjøre mindre. Vi erstatter Hollywoods verktøy med programvare slik at alle kan oppleve episk video både bak og foran kameraet, sier 3D Robotic-sjef Chris Anderson. Han er tidligere sjefredaktør for teknologimagasinet Wired, men sa opp jobben 2009 for å begynne som droneprodusent. I dag har selskapet 180 ansatte.

Smart drone
Solo bruker to 1 GHz Linux-computere som styrer og stabiliserer dronen og kan returnere den automatisk til utgangspunktet om den mister kontakten.

(Foto: 3D Robotics)

Solos gyro-opphengte kamerafeste kan utstyres med et GoPro-kamera, og tilbyr da trådløs direkte videostrømming på opptil 800 meters avstand. Softwaren kan hjelpe deg med å fly dronehelikoteret mens du styrer kameraet, eller motsatt. Du kan også programmere det til å følge en planlagt rute, sirkle rundt et objekt, følge deg eller filme deg på bakken.

Les også: DJI Osmo – neste generasjons actionkamera?

(Foto: Tillverkare)
(Foto: 3D Robotics)

Man har bevisst søkt å gjøre styreenheten så enkel som mulig for vanlige brukere, samtidig som man har kontroll på alle nødvendige funksjoner på den lille fargeskjermen.

3D Robotics har en egen app til Android- og iOS, som viser hva som filmes og gir et satellittbilde over området. Flighter logges i nettskyen.

3D Robotics samarbeider også med Airmap, slik at droneren kan varsle når den nærmer seg et område med flyforbud.

Les vår guide: Alt du må vite om å fly droner!

(Foto: 3D Robotics)

Spesifikasjoner:

  • Opptil 25 minuters flytid (20 minutter med kamera og Solo Gimbal)
  • Videostreaming i HD til mobilen
  • Topphastighet: 90 km/tim
  • Vikt: 1 500 g; 1 800 g med Solo Gimbal og GoPro
  • Wifi-rekkevidde: 800 meter
  • Styreenhet med fargeskjerm og live-flydata
  • Pixhawk 2-flygkontroll
  • Autonom APM-programvare for flystyring
  • Tilpassbare LED for orientering
  • Solos batteri: 14,8 V LiPo (5 200 mAh)
  • Oppladbart batteri i styrenheten: 2 600 mAh / 7,2 VDC; 4 timer batteritid (8 timer med utvidet batteri)
  • 4 stykk 10 x 4,5″  propeller
  • 880 kV-motorer
  • Plug and play-kompatibilitet med Solo Gimbal med 3 axlar fra 3DR (selges separat)
  • Fungerer med GoPro HERO3, 3+ og 4 (selges separat)

3D Robotics Solo finnes i butikk nå og koster cirka 12 000 kroner. Det stabiliserende kamerafestet er tilbehør og koster i underkant av 5 000 kr.

www.3drobotics.com

https://www.youtube.com/watch?v=SP3Dgr9S4pM

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top