Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Bruk veggen som touch-skjerm

Ny software fra Ubi Interactive lar deg bruke enhver flate som touch-skjerm.

Skrevet av / 18.08.13 - 14:46
Bruk veggen som touch-skjerm

Hvor mye koster en 45-tommers touchskjerm? Hvis du allerede eier en videoprojektor, Windows 8 PC og en Microsoft Kinect, kan det klares for under tusenlappen.

Det hele skjer ved hjelp av et program fra Ubi Interactive, som leser av dine håndbevegelser ved hjelp av en Kinect-controller hentet fra spillkonsollen Xbox 360. Avhengig av hvilken programversjon du velger kan man du boltre deg på en skjerm fra 45 og helt opp til 100 tommer, med inntil 20 samtidige berøringspunkter. I den billigste Basic-version støttes riktignok kun ett enkelt kontaktpunkt, men det er likevel nok til å tegne med fingeren, trykke på knapper eller trekke et objekt.

kinect_skaerm_top
Ud over softwaren fra Ubi kræves der en projektor, en Kinect-spillecontroller og en Windows 8-bestykket pc.

En prototype av programmet har vært vist tidligere på Microsofts verdenskonferanse i 2012, og ble dengang kalt «fremtiden for digitale skjermer». Nå er det klart til salg i den virkelige verden. Programmet analyserer projektorlyset som kastes tilbake fra brukerens hender for å danne seg et bilde av hvor det trykkes på skjermen.

kinect_skaerm2
Kinect-controlleren kan anbringes vandret eller lodret, og billedet kan projiceres såvel forfra som bagfra.

 

Kilde: Gizmodo, Cnet

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top