Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

30 uunnværlige sommergadgets

Sommerdagene blir lengre med det rette tilbehøret. Her er noen av våre favorittdingser som både er nyttige og morsomme.

Skrevet av / 17.06.16 - 06:00
30 uunnværlige sommergadgets

Libratone Zipp Mini, bærbar høyttaler
2.399 kr
libratone.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Dansk designlyd

Ta med musikken ut og sett lyd til sommerkveldene med Libratones beste bærbare.

Blant mellomstore høyttalere som tåler å være med ut, er Zipp Mini en av våre favoritter. Den spiller i opp til 10 timer på en lading, og fungerer like godt på Wifi som Bluetooth. Zipp Mini kan også pares sammen med andre Libratone-høyttalere for enda mer lyd på terrassen, eller brukes i et multiromsoppsett i huset. Selvsagt lyder den godt også, med et uvanlig fyldig lydbilde for en så liten høyttaler. Det blir ikke bedre enn dette til prisen.

 

 

RHA T20, ørepropper
2.199 kr
mono.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Solide reisepropper

Disse klarer du neppe å ødelegge, og det vil du ikke heller, fordi lyden er i særklasse den beste!

Navnet RHA sier deg kanskje ikke mye, men her har vi et par uvanlig gode og vellydende ørepropper fra en relativt fersk produsent, som har lykkes med å lage kvalitet både utenpå og innvendig. Små akustiske filtre følger med slik at du kan tilpasse klangbalansen til egen smak, og da det følger med hele 10 ulike propper øker sjansen for at de er komfortable i dine ører. En praktisk bæreveske kompletterer de reisevennlige øreproppene.

 

 

Olympus Stylus Tough TG-4, allværskamera
3.695 kr
olympus.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Feriedykkeren

Olympus lille tøffing er like bra til lands som til vanns, og gir deg mye finere bilder enn mobilen.

Med vanntetthet ned til 15 meters dybde, og støtsikker fra 2,1 meters høyde, er Olympus-kameraet perfekt enten man skal på stranden, fjellet eller på byen. Med vidvinkel til telezoom, dekker det over alt fra landskap både over og under vann, til portrett og makrobilder. Innebygget GPS husker hvor bildene ble tatt, slik at du lett finner frem i feriebildene.

 

 

Nespresso Prodigio, kaffemaskin
1.990 kr
nespresso.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lag kaffe med telefonen

Å våkne til nybrygget kaffe er en livsnødvendighet for mange. Med denne kan du starte bryggingen fra sengen.

Den smekre kaffemaskinen fra Nespresso, kan du styre med en app. Velg hva du vil ha på skjermen, og Prodigio-maskinen starter bryggingen når du bekrefter valget. Det eneste du må sørge for er kaffe og vann, resten styrer du fra mobilen. Går du tom for kaffe, bestiller du selvsagt mer i appen.

 

 

Apple Travel Adapter Kit, strømadaptere
299 kr
apple.com/no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Løser verdensproblemer

Med denne kan du lade iPhone og iPad-en din verden over.

Mange av oss har stått med laderen i hånden og bannet over at strømkontakten er annerledes enn hjemme. Apples reiseadaptere løser problemet og de fem adapterne passer i stikkontakter i nesten alle verdens hjørner: Nord-Amerika, Japan, Kina, England, det kontinentale Europa, Korea, Australia, Hongkong og Brasil, blant annet. Bare for Apples egne ladere, vel og merke.

 

 

Netgear Arlo Q, overvåkningskamera
2.300 kr
netgear.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Reis på ferie med god samvittighet

Holder øye med huset i full HD-oppløsning.

Arlo Q, som også bærer det mer kryptiske navnet VMC3040, er et snertent lite overvåkningskamera som filmer i full HD-oppløsning. Du kobler det til hjemmenettverket, og kameraet begynner å filme og sender deg en melding straks det registrerer bevegelse eller lyd. Du kan når som helst få opp direktevideo på din mobiltelefon eller ditt nettbrett, uansett hvor i verden du befinner deg. Kameraet har også innebygd nattsyn, og dessuten toveis lydkommunikasjon slik at du kan informere tyvene at politiet er underveis. Eller det lille barnet at det skal legge seg til å sove, dersom du bruker det som babycall.

 

 

Garmin babyCam, videokamera til bilen
1.990 kr
garmin.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Hold et øye med baksetet

Baksetekamera viser video direkte i din Garmin-navigator.

Hold øynene på veien mens du samtidig har kontroll på nurket i baksetet. Garmin babyCam sender direkte videostrøm trådløst til en kompatibel Garmin GPS-navigator. Dermed har du både veibeskrivelse og babyovervåkning foran deg i samme enhet. Kameraet har også nattsyn. Navigator må kjøpes separat.

 

 

Arcam MusicBOOST, reise-DAC til iPhone 6
1.690 kr
akustikk.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Turbolyd til iPhone 6

Her får du DAC, hodetelefonforsterker og ekstra batteri i ett og samme deksel.

Eiere av tungdrevne high-end hodetelefoner kan fryde seg over å endelig få den lyden gullørene fortjener fra sin iPhone 6. Arcam MusicBOOST er kombinert deksel og dokk som rommer både ekstra batteri, digitalkonverter og hodetelefonforsterker. Dekselet tapper digital lyd direkte fra Lightning-kontakten og forvandler den til herlig musikk. Batteriet skal gi inntil 120 timer med musikkavspilling, dersom mobilen står i flymodus.

 

 

Garmin Approach S20, golfklokke
2.495 kr
garmin.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Bli best på golfbanen

Få total oversikt over golfbanen, direkte på håndleddet.

Den slanke, lette GPS-golfklokken gir store fordeler på banen. Den har forhåndsprogrammert inn over 40.000 golfbaner, og viser avstand fra deg til green og ulike hindre i løypa. Enheten har hurtigfunksjoner som greenvisning, og registrerer banen og lengden på hvert eneste slag automatisk. Den kommuniserer videre til mobilappen Garmin Connect, som analyserer ditt spill. Golfklokken fungerer også med armbåndet TruSwing, som analyserer svingen din. Og siden den også virker som en vanlig hverdagsklokke, trenger du aldri å ta den av.

 

 

Sony FDR-X1000V, actionkamera
3.495 kr
sony.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Knivskarpe actionvideoer

Fang øyeblikkene i Ultra HD bildekvalitet, og markedets beste lydkvalitet.

Sony FDR-X1000V er klasseledende på både lyd- og bildekvalitet, og med en utmerket bildestabilisator er det bare å sette utfor sykkelløypa, eller montere kameraet på surfebrett, båt eller hangglider for alt vi vet. Ikke noe annet actionvideokamera vi har testet har produsert videoer av denne kvaliteten. Funker spesielt utmerket sammen med tilhørende mobilapp, som dessuten gir meget god bildekvalitet i søkeren. Ferien er i ferd med å bli mye kulere!

 

 

JBL Clip 2, bærbar høyttaler
600 kr
eu.jbl.com

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Bærbar og billig

Supersmidig og robust liten Bluetooth-høyttaler til stranden og opplevelsesferien.

Det må ikke være klumpete og dyrt med en robust høyttaler. Noe som bevises av JBLs lille Clip 2. Det er en mindre og mer portabel modell som med sin karabinkrok kan festes i beltet eller ryggsekken. Imponerende nok er den vanntett og robust slik at den kan henge med ut i naturen. For en større og bredere lyd kan man koble sammen to stykker slik at de spiller samtidig. Til tross for det lille formatet har den 8 timers batteritid.

 

 

Sony SRS-SB3, bærbar høyttaler
1.750 kr
sony.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Robust og basstung

Praktisk og robust høyttaler med bra lydkvalitet og en bass som burde være umulig.

Da vi testet reisehøyttalere i mainummeret var det Sonys lille bassmonster som vant. XB3 har nemlig mye å like, men lite å ikke like. Den er praktisk å bruke og har smarte finesser. Batteritiden er fantastisk og den tåler vann, så man våger å ta den med ut. Lydkvaliteten er såpass bra at man kan spille hvilken som helst musikkstil. Men det var bassen som slo oss ut. Fungerer altså både på stranden og på grillfesten.

 

 

Earin, trådløse ørepropper
249 EUR
earin.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Helt trådløst

Nyt musikken uten en eneste ledning – ikke engang mellom øreproppene.

Hater man ledninger er dette en drøm. Earin er de første helt trådløse proppene vi har sett som leverer i et så lite format at man knapt føler at man har dem på. Dessuten låter de fantastisk bra, ikke bare til å være trådløse, men i det hele tatt. De har dessuten en meget fiffig løsning for lading, hvor man bare putter dem inn i reiseetuiet. Det inneholder et batteri som kan lade opp proppene flere ganger når man er ute og reiser.

 

 

Niteize Steelie, bilfeste for mobil
350 kr
focusnordic.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Fleksibelt hurtigfeste

En smart og enkel måte å få et bevegelig feste for mobilen på bilturen.

Det finnes mange bilfester for mobilen på markedet, og de fleste innebærer en form av klikkfeste eller en fjærende arm. Steelie løser dette på en mye smartere måte. Baseenheten er en stålkule som man setter fast på instrumentbordet med en sterk skumteip. På baksiden av mobilen, GPS-en eller det lille nettbrettet teiper man på samme måte fast en avrundet magnet. Så er det bare å føre dem sammen. Og justere enhetens vinkel hvordan man ønsker.

 

 

Watershot housing Pro, undervannshus
1.250 kr
coolstuff.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Skyt bilder av fisker med iPhone

En smidig måte å kunne bruke mobilen også til undervannsbilder på ferien.

Mobilen fungerer ganske bra som et kamera på ferien når man ikke orker å slepe rundt på et kamera. Men må man likevel skulle skaffe seg et vanntett kamera om man bare vil ta noen bilder av tropiske fisker? Med dette undervannshuset for iPhone 6 blir det vanntett ned til 60 meter! Fysiske knapper på skallet lar det komme til alle kamerafunksjonene. Man kan også skru på andre linser og GoPro-tilbehør. Finnes også i en billigere versjon for iPhone 5.

 

 

B&O Play A1, Bluetooth-høyttaler
2.699 kr
beoplay.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Stor lyd som bare er til å ta med

La deg ikke narre av størrelsen. B&O Play A1 låter som en mye større høyttaler.

A1 er den minste høyttaleren fra B&O Play, men den har noen digitale triks i ermet som gir den en lekker og fet lyd til tross for den kompakte størrelsen. Den er lett å putte ned i vesken eller bære i lærstroppen, og med en batteritid på opptil 24 timer kan den gi deg god lyd på turen eller på terrassen til solen går ned. Den er ikke værtettet eller pansret, men takket være kabinettet i aluminium og kunststoffet holder den til mye.

 

 

UE Roll, bærbar høyttaler
1.295 kr
ultimatears.com

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Lydtallerken til all slags vær

Samme gode lyd som vi er blitt vant til fra UE Boom-serien – men mer bærbar, og til en lavere pris.

Det er ingen mangel på kompakte Bluetooth-høyttalere. Men Logitech-eide UE skal nok få suksess med Roll. Den har en perfekt størrelse og en litt mer tilgjengelig pris enn Boom-modellene. Og så låter den likeså uforskammet godt som resten av serien. Og da den er slagfast og vanntett kan du ha den med selv om ferieturen er via kano eller havkajakk. Du kan selvfølgelige også bare nyte musikken mens du tar en kald drink ved poolen.

 

 

Acer Predator 8, nettbrett
3.690 kr
acer.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Spillehall i lommeformat

Hvis du ikke får plass til din PS4 i kofferten, kan Acers nettbrett gi deg et bærbart gaming-sett.

Det finnes masser av flotte spill til Android-plattformen, mange av dem er til og med gratis. Men skal spillene kjøre glatt må det kraftig maskinvare til. Acer Predator 8 ser ut som det den er: En maskin til dedikerte spillere. Du kan godt oppdatere facebook eller gå i nettbanken, men den er først i sitt rette element når du fyrer opp for Asphalt. Den ekstremt fargesterke skjermen gir et godt bilde – også på solskinnsdager. Og takket være en overraskende velfungerende virtuell surroundlyd kan dette nettbrettet også brukes som håndholdt hjemmekino.

 

 

Soundboks, festhøyttaler
5.999 kr
soundboks.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Nådeløs festmaskin

Med et lydtrykk på opp til 119 dB er Soundboks festivalens absolutt kraftigste høyttaler.

Hvis festen foregår på musikkfestivaler har du bruk for et lydsystem til leieren når dere skal ha deres egen fest. Soundboks kan spillere høyere enn noe annet, som kan løftes av en person og kjøre på batterier. Og så er den stort sett umulig å slå i hjel. Den danskutviklede trådløse høyttaleren kan kjøre i dagevis på de medfølgende batteriene. Men husk å holde avstand, for lydtrykket er på nivå med et mindre PA-anlegg!

 

 

LG V10, smartmobil
5.990 kr
lg.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kontrollert og barsk på én gang

LG V10 er en «sivil» mobil med topp egenskaper, men den er bygget like solid som en toughphone.

LG V10 er en luksusmobil med en twist eller to. Den 5,7” store phablet-en har to skjermer, tre kameraer, laserstyrt autofokus og 32-bits DAC for hi-fi lyd i hodetelefonene. Samtidig er den så solid bygget at den oppfyller det amerikanske militærets krav til utstyr som brukes i felten. Et fall på betonggulvet forstyrrer den ikke i det minste (men den er ikke vanntett). Så hvis det står storbyferie på programmet er den en perfekt reisekamerat som både er tøff og kontrollert på samme tid.

 

 

Netatmo Weather Station, termometer
1.390 kr
netatmo.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Din personlige værmelder

Hold styr på temperaturen både ute og inne

Weather Station består av to separat enheter – en høy og en lav. Den høye setter du inne og kobler den til strøm, mens den lille enheten plasseres ute (helst et sted hvor den ikke blir for våt) og får strøm fra batterier. All informasjon fra enhetene presenteres lett og elegant i Netatmos app på din smartmobil, og du har tilgang til opplysningene fra hvor som helst du måtte befinne deg. I tillegg til å holde styr på temperaturen får du også oppdateringer om luftfuktighet, lufttrykk og til og med støynivå fra omgivelsen. En regnmåler og en vindmåler kan fås som ekstrautstyr.

 

 

Dog & Bone LockSmart, Bluetooth hengelås
1.079 kr
sagi.no

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Lås uten nøkler

Robust hengelås som åpnes og låses med mobilen via Bluetooth.

Locksmart virker ved at man kobler låsen med smartmobilen via en app. Hver lås har et unikt serienummer, og når den en gang er blitt paret med en smartmobil kan den ikke bare «kapres» av en annen smartmobil. Så er det bare å låse sykkelen, uthuset eller hva man nå bruker en hengelås til. Når låsen skal åpnes starter man appen på mobilen, velger den gjeldende låsen fra listen og taster inn PIN-koden. Så springer låsen opp som troll av eske.

 

 

Weber Go-Anywhere, transportabel grill
749 kr
webergrill.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Grill på farten

Kompakt kullgrill til en tur i skogen eller på stranden.

Skal du på tur i skogen eller et annet sted med kjæresten eller familien, er denne Weber-grillen i en super kompakt utgave nærmest et must. Den nødvendige mengden med kull samt grillutstyr kan gjemmes under lokket, og dermed en den klar til å ta med. Grillen har porselensemaljert bunn og lokk samt tre glassforsterkede nylonhåndtak og en trippel forniklet grillrist. Selve grillarealet er på 42 x 25 centimeter.

 

 

iGrill 2, steketermometer
787 kr
idevicesinc.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Godt kjøtt med mobilen

Trådløst termometer holder øye med maten via mobilen.

Sett spydet i kjøttet, hent iDevices Connected appen til iPhone eller Android-mobil, og nyt til slutt smaken av den perfekte grillbiffen! Det følger med to spyd (eller målesonder) til iGrill2, som dermed kan holde øye med to forskjellige temperaturer på en gang. Koblingen til mobilen etableres via Bluetooth, og rekkevidden er 45 meter.

 

 

Garmin Oregon 650t, utendørs-GPS
5.299 kr
garmin.com

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Perfekt til geocaching

Finn skatten med GPS.

Geocaching er en moderne form for skattejakt, hvor man ved hjelp av en GPS-mottaker finner såkalte «caches» som er gjemt forskjellige steder over hele verden. Til leken kan man bruke en app på mobilen, men er man seriøs skaffer man seg en utendørs-GPS til formålet, for eksempel en Garmin Oregon 650t. Enheten har lang batterilevetid, den er vanntett så du kan ha den med ut i naturen i stort sett all slags vær, og geocaching er en innebygget funksjon.

 

 

Google Chromecast Audio, streaming dongle
369 kr
elkjop.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Rimelig strømming

En genialt enkel – og rimelig – måte å få musikk fra mobilen over på stereoanlegget.

Uansett hvor du skal på tur i sommer, kommer du til å trenge musikk! Googles Chromecast-enhet er allerede en populær måte å gjøre gamle TV-er smartere på. Chromecast Audio gjør mye av det samme for gamle musikkanlegg: Bare plugg den i AUX-lydinngangen og du får tilgang til nye tjenester, deriblant muligheten til å strømme (eller «caste» som Google kaller det) musikk fra mobilen til stereoanlegget. Alt styres fra mobilens egne apper (f.eks. Spotify) slik du er vant til, og er veldig enkelt å koble til. Det følger med en liten minijack-ledning i pakken, mens du vil trenge en phono eller optisk kabel til mer avanserte stereoanlegg.

 

 

Targus, bilfeste for nettbrett
249 kr
elkjop.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Bestevennen i baksetet

Et nettbrett eller to i baksetet kan være en livredder når barnefamilien skal ut på bilferie. Bare sørg for at de sitter ordentlig fastspent!

De som vil la barna spille eller se film med nettbrettet i baksetet, men fortsatt bevare trafikksikkerhet og komfort bør vurdere et bilfeste. Nettbrettet klipses enkelt av og på festet, som forankres i nakkestøtten. Du kan dessuten lett løsne og ta med iPaden når dere er fremme ved destinasjonen. Passer 7-10,1” store nettbrett.

 

 

Digitalutgave av Lyd & Bilde
Gratis
lydogbilde.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lyd & Bilde på nettbrettet

Ta med deg digitalutgaven vår ut på tur.

Sommerferien er som skapt for å kose seg med godt lesestoff, enten du sitter under en parasoll eller er på vei til eksotiske reisemål. Med digitalutgaven av Lyd & Bilde kan du lese ditt favorittmagasin(?) på mobil og nettbrett, uten å være tilkoblet nettet. Den interaktive digitalversjonen finnes til både Apple og Android enheter, og byr på alt det kjente og kjære stoffet fra papirutgaven, i tillegg til ekstra artikler, flere bilder og ikke minst video. Du får også tilgang til våre ferskeste tester før magasinet kommer i bladhylla.

 

 

Sandstrøm Constellation Orion, mini Bluetooth høyttaler
399 kr
elkjop.no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lekker lyd som passer i lomma

Bærbare Bluetooth-høyttalere kommer i alle slags format. Dette er en av de minste.

Skal du spille opp til strandfest, bør du nok velge en større høyttaler enn denne. Men til bakgrunnsmusikk i solsteken passer Sandstrøms bittelille høyttaler midt i blinken. Med vitale mål på 8 centimeter bred/høy og 4 cm dyp, er den veldig hendig å ta med seg, og glir lett ned i både vesker og lommer. Orion kommer i flere fargevalg, er vann- og støvavvisende og kobles lett til mobilen med Bluetooth/NFC. Det innebygde batteriet oppgis til å vare opptil 7 timer. Koble til og spill i vei!

 

 

Apple TV (4. Generasjon)
1.500 kr (32GB)
apple.com/no

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Super mediespiller

Du behøver ikke kjøpe ny TV for å få tilgang til de nyeste smarttjenestene.

En ny dings til TV-en er kanskje ikke den mest åpenbare sommerdingsen for alle, men når været svikter, eller du vil kose deg med TV-underholdning på kveldstid, er en mediespiller som Apple TV kjekk å ha! TV-apparatet på hytta er kanskje en eldre modell uten smartfunksjoner? Da er dette en prisgunstig oppgradering. Så lenge du har tilgang til internett, gir Apple TV deg adgang til Netflix, YouTube og andre uunnværlige tjenester, med topp lyd- og bildekvalitet. Du kan også vise feriebilder tatt med mobilen direkte på TV-skjermen. Husk HDMI-kabel for tilkobling til TV-en.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Her er artiklene du leste mest i 2023

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

Scroll to Top