Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

25 hete sommergadgets

Sommeren blir lysere og festligere med det rette tilbehøret.

Skrevet av / 21.06.14 - 14:46
25 hete sommergadgets

Bose_SoundLink_Mini_environmental

Bose Soundlink Mini, reisehøyttaler

Bærbar minihøyttaler

Pris: 1.669 kr

Den lille høyttaleren fra Bose får fint plass i vesken eller bagen, og kan være med hvor som helst. Du bare løfter den ut av ladeplaten hjemme, så har du opp til sju timer batteritid å boltre deg med. Den lille Soundlink er ikke verdens kraftigste høyttaler, men den spiller forbausende klart og fyldig. Kvaliteten er upåklagelig, med solid aluminium rundt hele høyttaleren, og den er perfekt å ha med på terrassen, i parken eller på stranden. Det finnes også et etui som beskytter høyttaleren mot støt og riper.

 

Klipsch-status

Klipsch Status, hodetelefoner

Steng støyen ute

Pris: 1.995 kr

Sommeren handler om å slappe av, nyte musikk og lade batteriene. Da trenger du gode hodetelefoner. Klipsch lukkede hodeletefoner tåler å være med på ferie. De er laget av at slitesterkt materiale, og har lukkede øreklokker, slik at du stenger støyen ute. Da kan du nyte musikk uten bakgrunnsstøy. Status-hodetelefonene kan brukes med alle mobiler, og nettbrett, og spiller meget overbevisende med fyldig og dynamisk lyd. Øreklokkene dekker godt rundt ørene og du kan velge hvit eller sort modell.

 

DI_Stylus_1_PR_still_black__Mood_004

Olympus Stylus 1, kompaktkamera

Kameraet som passer alle

Pris: 4.995 kr

Det lille Olympus-kameraet er blant våre favoritter, fordi det har 10 x lyssterk zoom, knallfin bildekvalitet og topp brukervennlighet. Hva mer kan man ønske seg i et kompakt feriekamera? Det ligner et systemkamera, men er mye mindre, og har 28-300mm zoom, med meget god f2,8 lysstyrke innebygget. Kameraet kan brukes til alt, og er så brukervennlig at det passer alle. Med en vippbar pekeskjerm, elektronisk søker og wifi integrert, mangler det kule kameraet egentlig ingenting. Et smart valg for de som reiser mye, og synes andre kompaktkameraer har for mange begrensninger.

 

Nikon-D3300-DSLR

Nikon D3300, systemkamera

Speilrefleks for nybegynnere

Pris: 5.600 kr 

Nikon D3300 er kameraet du skal ta med på ferie, dersom du ønsker deg speilrefleks, men mangler erfaring. For her blir du guidet til bedre bilder, og kameraet forklarer funksjonene for deg, slik at du bruker kortere tid på å lære deg kameraet. Og etter hvert kan konsentrere deg om å ta bedre bilder. Ikke er det spesielt stort og tungt heller, eller særlig dyrt, og det fungerer godt som videokamera også. Kameraet har bra skuddtakt, kjapp og stillegående autofokus, meget god bildekvalitet, og fortreffelig brukervennlighet. Et sikkert valg.

 

13-Macbook-Folio-Sleeve-Tan-Studio-001

Mujjo MacBook Folio Sleeve, laptopetui

Luksusinnpakning

Pris: 66 Euro

Ta med MacBook-en i dette lekre skinnetuiet, som overgår kvaliteten til det meste vi har sett.

Nederlandske Mujjo lager virkelig fine skinnprodukter. Vi falt for Folio Sleeve, som er et filtkledd lærmappe med plass til en 13-tommers Mac. Innvendig er det plass til småting som kabler, visittkort og den grå filten beskytter maskinen mot riper. Mujjo lager også mapper til nettbrett og deksler til iPhone, alle i den samme gedigne kvaliteten til Folio Sleeve.

 

 SoundCast_Melody(1)

SoundCast Melody, reisehøyttaler

Trådløs kraftkar på reisen

Pris: 3.995 kr

Plenty av kraft, stort batteri – og tåler en vannsprut!

Melody SoundCast er kompakt nok til å kalles bærbar, men veier 4 voksne kilo. Mye er batteriet sin skyld, som har kapasitet til å spille inntil 20 timer sammenhengende. En kraftig forsterker driver fire fullfrekvens høyttalerelementer i hver sin retning. Dermed får alle på campingen høre musikken tydelig! Lyden er trådløs via Bluetooth, og høyttaleren støtter både aptX og AAC for bedre trådløs lyd. Melody spiller kraftig, og den låter bra! I tillegg tåler den temperatursvingninger og moderat med regn.

 

gopro-hero3-plus-marlon-gerber-surf_5 

GoPro Hero3+ Black Edition

Film øyeblikkene fra ditt perspektiv

Pris: 3.295 kr

Verdens mest populære action-videokamera gir flott bildekvalitet i et superkompakt format, kombinert med en rekke utstyrsmuligheter. Uansett hva slags opplevelser som venter deg i sommer, får du fanget dem med dette superkompakte action-videokameraet fra GoPro.

Ikke noe kamera på markedet har mer tilleggsutstyr. Fester til alle slags underlag, stropper, sykkelstyrer og dashbord kan kjøpes. Det finnes til og med en utstyrspakke til musikere, for å feste kameraet direkte på instrumentene. Utvid kapasiteten med ekstra batteri, eller kjøp en LCD-søker med berøringsskjerm. Mye annet snacks er også tilgjengelig.

Film med super bildekvalitet, og se direkte videofeed på mobilen.

 

Iphone_tripit 

TripIt, reiseplanlegger-app

Din digitale reiseplanlegger

Pris: Gratis

For iOS, Android, Windows, Blackberry

Hvis du bare skal laste ned én app til sommerferien, sørg for at det er denne.

Enten du flyr ofte eller bare skal ta én tur i sommer, setter TripIt automatisk sammen din reiseplanlegger ved å sjekke din e-post-innboks etter flyveinformasjon. Hvis den ikke finner noe, kan du manuelt legge inn turer, i tillegg til navnene på personene i ditt reisefølge, slik at ingen blir forlatt ved en feiltakelse. I tillegg holder TripIt følge med reisepoengene dine, hvis du sparer til en gratis flytur, og du kan dessuten dele dine turer med alle som trenger å vite reiseplanene. En nødvendighet på reisen!

 

Beyer_A200p

Beyerdynamic A 200 p, hodetelefonforsterker

Bedre lyd fra hodetelefonene

Pris: 2.995 kr

Få sommermusikken tettere på øret med digital hodetelefonforsterker fra Beyerdynamic. Dyre hodetelefoner kan låte fantastisk, men de krever rikelig med strøm for å holde kontrollen. Her kommer den kompakte lommeforsterkeren A 200 p inn, som dessuten tapper signalet digitalt fra mobilen, for en renest mulig overføring. Produktet benytter en Wolfson DAC med 24-bit / 96 kHz oppløsning og dekoder digitalsignalet fra både Apple- og Android-mobiler og -nettbrett via USB. Styr unna dårlig lyd i sommer!

 

 Finlux 32C32224F

Finlux 32C32224F 12 volts TV

”Storskjerm” på hytta

Pris: 4.299 kr

Bare fordi strømforsyningen din er begrenset til 12 volt, trenger du ikke ta til takke med en små-TV på hytta eller i campingvogna. Finlux er på banen med en fullvoksen 32-tommer! TV-en har kombinert MPEG4 og MPEG2 mottaker som er godkjent av RiksTV og Boxer i Sverige, og kan dermed ta inn både norske og svenske kanaler. Inkludert er også DVD-spiller og en USB-inngang for videoopptak (PVR). Strømforbruket ligger rundt 19 watt, noe som skulle gi opptil 100 timers bruk med et vanlig 110Ah forbruksbatteri. TV-en leveres med 12 volts kabel, men kan også brukes med 230 volt.

 

Sony_kdl-50w805b

Sony 50W805 LED LCD TV

TV til regnfulle dager

Pris: 9.000 kr

Når værvarselet svikter og regnet bare pøser ned, er en god TV gull verdt å ha. Sonys  nye mellomklasseserie W805 gir meget god bildekvalitet for pengene, og kommer i en rekke størrelser fra 42 og opptil 60 tommer (60W855). Slank design gjør at hver kvadratcentimeter går med til bildet og ikke unødvendig tykk ramme rundt skjermen. Bildekvaliteten er meget god og TV-en kan styres både med nettbrett og mobil i tillegg til vanlig fjernkontroll.

 

VogelsTMS302_1

Vogels TMS302 RingO Car Pack for iPad

”Livredderen”

Pris: 899 kr

Bærbare DVD-spillere i baksetet har i mange år  vært ”livredderen” for mange barnefamilier på bilferie. Men nå begynner vel DVD å bli litt avleggs? De som vil la barna spille eller se film med nettbrettet i baksetet, men fortsatt bevare trafikksikkerheten har nå muligheten med Vogels TMS302. Nettbrettet klipses enkelt av og på festet, som forankret i nakkestøtten uten behov for verktøy, og kan tiltes i ønsket posisjon.

 

logbdigital 

Digitalutgave av Lyd & Bilde

Sommerferien er som skapt for å kose seg med godt lesestoff, enten du sitter under en parasoll eller er på vei til eksotiske reisemål. Med digitalutgaven av Lyd & Bilde kan du lese ditt favorittmagasin(?) på mobil og nettbrett, uten å være tilkoblet nettet. Den nye interaktive digitalversjon finnes til både Apple og Android enheter, og byr på alt det kjente og kjære stoffet fra papirutgaven, i tillegg til ekstra artikler, flere bilder og ikke minst video. Du får også tilgang til våre ferskeste tester før magasinet kommer i bladhylla. Bli abonnent nå, eller prøv en enkel utgave!

 

Jawbone-Up24

Jawbone UP 24

Overvåk deg selv!

Pris: 1.190 kr

Jawbones grunnleggende funksjoner holder styr på antall skritt, også kaloriforbrenning og hvor lenge man har vært aktiv, men armbåndet kan også brukes til å ta tiden på treningen samt holde styr på brukerens søvn. Og spesielt det siste gjør Jawbone bedre enn noe annet armbånd på markedet. Man får en meget detaljert oversikt over søvnen, man trykker et par ganger på armbåndets eneste knapp for å aktivere søvntilstand, for så å trykke igjen når man står opp.

Ut over det kan Jawbone UP 24 stilles inn til å holde styr på den optimale ettermiddagsluren, liksom man også kan stille en smart alarm som fungerer som et vekkerur, men sørger for å vekke brukeren mens vedkommende befinner seg i rem-søvn. Det er ganske genialt da man har lettere for å våke enn om man blir hentet opp fra den helt dype søvnen

 

ascend_y530

Huawei Ascend Y530

Perfekt til ungene

Pris: 1.049 kr 

En smartmobil til 1.000 kroner er en gave til stressede foreldre. Den er nemlig fin å gi til barna, som kan ha den med på stranden eller på hytta uten at det blir en katastrofe hvis den går i stykker. Dessuten er det mulig å skifte grensesnitt til en enklere startmeny som forenkler bruken av mobilen betraktelig. De viktigste funksjonene (som for eksempel Beskjeder, Personer, Kamera og Nettleser) blir vist som store faner og gir en fin oversikt. Til prisen kan man ikke forlange all verden, og Y530 er klart bedre enn andre telefoner i samme prisklasse.

 

luxsure-lenovo_prsente_son_yoga_11s_et_ses_dernires_nouveauts-ideapad_yoga__clementine_orange_hero_07_river

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Vrenger seg selv

Pris: 8.750 kr

Er man på utkikk etter en kombinasjon av nettbrett og ultrabook er Lenovo IdeaPad Yoga 11S veldig nær å være det optimale valget. Man kan vri og vende den til hele fire forskjellige posisjoner, og samtidig er den lett nok til at man kan ha den med seg uten større vanskeligheter. Konseptet er ikke helt perfekt – for eksempel vender tastaturet utover når Yoga brukes som nettbrett – men det er fortsatt noe nær det beste hybrid-konseptet vi har sett. Den er god til film og lyd. Ikke minst på grunn av den medfølgende Dolby Home Theater. Her finner man forhåndsinnstilte lydprofiler til musikk, film og spill. Hva kunne vært bedre å ha med på bilferien?

 

Logitech_JOYSTICK_CTG

Logitech Joystick for iPad

Ikke bare til arbeidet

Pris: 149 kr

Faktum er i hvert fall at de fleste av oss bruker ganske mye tid på å spille spill med iPaden, og hvis man synes at styringen av den såkalte virtuelle joysticken, som man benytter i mange spill, er litt for vanskelig – eller gir for mange fettmerker på skjermen – kan man jo investere litt penger i Logitechs Joystick for iPad, som monterer en fysisk knapp over den virtuelle joysticken. Det gjøres ved hjelp av en plastspiral og to sugekopper, men selv om det ser litt mystisk ut, fungerer det ganske glimrende. Vi har prøvd det selv, og faktisk blir kontrollen noe mer nøyaktig med den fysiske joysticken, da man av naturlige årsaker merker sine egne bevegelser bedre når man berører et fysisk objekt som yter motstand.

At det nå er flere og flere spill som utelukkende styres ved hjelp av gyroskop og akselerometer slik at Logitechs Joystick ikke kan benyttes, er en annen sak.

 

Sony-PCM-D100

Sony PCM-D100, HD-opptaker

Ta festivalen med hjem

Pris: 750 Euro (ca. 4.200 kr.)

Sonys bærbare HD-lydopptaker kan fange live-musikken i toppkvalitet, og sommertid er også festivaltid. Hvis du vil gjenoppleve de beste konsertene hjemme i stuen bør en bærbar opptaker ha høyeste prioritet under pakkingen. Det finnes et bredt utvalg opptakere, en for hvert behov nærmest, men Sony PCM-D100 stiller i high-end klassen. Den kan ta opp musikk i en rekke lydformater, som PCM-formatet CD-er bruker, med 192, 176.4, 96, 88.2, 48 eller 44.1kHz samplefrekvens, men også høyoppløst DSD-format eller komprimert i MP3-format. Opptakeren tar opp lyd med to innebyggede mikrofoner, som kan vinkles horisontal, og den 32 har GB lagringsplass, som kan utvides med et  SDXC-minnekort.

 

Jabra_Solemate_Max_3

Jabra Solemate Max

Bli strandens danseløve

Pris: 3.999 kr

Vand- og sandtett avløser for den klassiske ghettoblaster. Bli populær (eller upopulær) på stranden eller campingplassen med Solemate-seriens storebror, som er på hjemmebane i det fri. Den tre kilo tunge stereohøyttaleren med Bluetooth er robust nok til å bli dratt med i gummihåndtaket og kastet inn i bagasjerommet. Den tåler å bli våt og bli begravd i sanden. Jabra Solemate Max kan spille musikk i 14 timer i strekk og lade opp mobilen underveis. Og den kan spille høyt nok til at man kan danse.

 

Logitech-UE-Mini-Boom

Logitech UE Mini Boom

Full trøkk fra jakkelomma

Pris: 890 kr

Er du på tur med begrenset bagasjeplass er det ikke plass til verken ghettoblaster eller stereoanlegg. Men musikken kan du få med likevel. UE Mini Boom fra det Logitech-eide Ultimate Ears fyller mindre enn et par sokker og har likevel bevart mye av den naturtro lyden fra forgjengeren UE Boom. Spesielt vokaler gjengis naturlig og åpent. Det mulig å koble to enheter sammen og la dem spille i stereo ved hjelp av den tilhørende appen til iOS og Android. Det er minimalt, men tilstrekkelig med kontrollknapper. To knapper til lydstyrke og en tredje til Bluetooth søk. På baksiden finner man av/på skyveknapp, en analog minijack-inngang og en micro-USB kontakt for opplading.

 

Olympus Stylus TOUGH TG-3

Olympus Stylus TG-3

Til sjøsterke fotografer

Pris: 2.699 kr.

Hvis du skal ut på bølgene blå i ferien, må kameraet tåle brasene. Og det kan Olympus TG3, som er selskapets tøffeste modell. Kameraet tåler sannsynligvis mer enn sin eier. Du kan for eksempel ta det med ned på 15 meters dyp – også i 15 minusgrader. Om den innebygde Wi-Fi fungerer der nede vites imidlertid ikke. Men det gjør derimot den lyssterke 24-100mm zoom. Kameraet har også fått en ny 16 megapikslers BSI CMOS bildebrikke og forbedret bildeprosessor – TruePic VII.

Mikroskopmodus (Microscope Mode) forstørrer motivet over 40 ganger med en nærgrense på bare 1 cm. Et objekt som er 1 mm stort, blir 44,4 mm på skjermen.

 

jbl authentics 8

JBL Authentic 8

Bluetooth med turbo

Pris: 4.999 kr

Det finnes blåtannhøyttalere og det finnes anlegg som behersker blåtann. JBL har akkurat kommet med et alt-i-ett anlegg der deres klassiske akustiske høyttalerdesign kombineres med trådløs strømming. Ok, JBL Authentic 8, lillebroren til Authentic 16 som testes i denne utgaven, må ha strømtilførsel, men gir til gjengjeld 120 watt, så skal du ha fest på hytte er dette noe som kan gi skikkelig med trøkk i musikken. Du kan koble til en analog musikkilde, en digital og to USB med kabel, og den støtter AirPlay, DNLA og Bluetooth (inklusiv NFC). Litt dyrere enn du er vant til for en blåtannhøyttaler, men til gjengjeld mye heftigere.

 

Sandberg

Sandberg Wallet Phone Cover

Lommebok/telefoncover for den lettkledde

Pris: ca. 250-300 kr

I takt med at man bare MÅ ha med smartmobilen overalt er det irriterende at både den og lommeboken tar plass i de lommene man ikke har så mange av om sommeren. Sandberg har løst dette ved å kombinere lommebok og telefoncover, og man har mange forskjellige varianter som passer de mest populære mobilene. Utførelse så vel nøytrale som mer bling-aktige jentevarianter.

 

chromecast

Chromecast

Smart-TV blir smartere

Pris: 290 kr

Det kommer til å regne i sommer også, vær du sikker. Noen kvelder må man bare være innendørs, og da kan en Chromecast hjelpe til med underholdningen. Chromecast er en slags konkurrent til Apple TV, men til en meget overkommelig pris og bare i starten av utviklingen. Med Chromecast kan du strømme det du ser i din Chrome nettleser til TV-en, men kan også strømme direkte fra Youtube, Netflix med mer. Ok, du trenger trådløst internett der den skal brukes, men det finnes nå etter hvert i nesten alle hytter. Chromecast er liten og lett og meget enkel å ta med seg.

 

sony_xperia_z1_compact1

Sony Xperia Z1 Compact

Vanntett smartmobil

Pris: 4.500 kr

Om sommeren ønsker man ikke å ha en stor mobil da man ikke alltid har med seg veske eller jakke. I ferien er det derfor lommevennlige mobiler som gjelder. Men man vil jo ikke at den skal gå i stykker bare for at den havner i sanden på stranden eller det kommer en regnskur. Xperia Z1 Compact er derfor den perfekte sommermobilen. Den er mer robust enn de fleste, i et lite format, men fortsatt med samme utmerkede ytelse som toppmodellene.

 Innergie Pocket Cell Duo
Innergie Pocket Cell Duo

Smidig nødlading

Pris: 1.150 kr

Ferien innebærer lange dager ute i naturen eller på reisefot hvor smartmobilens kart og reiseguider er gull verdt. Men det er også langt til nærmeste strømuttak. Så hva gjør man når batterimåleren begynner å blinke rødt? Lader den opp med en batteripakke så klart. Innergie er så kraftig at man kan lade mobilen flere ganger, og til og med et nettbrett. Samtidig! Dessuten følger det med en smart ladekabel med flere ulike kontakter.

 

Mophie Space Pack-ip5s-blk_blk-wht_blk-ip_front-back-3qtr_group_2000px_2

Mophie Space Pack

Strøm og lagring for iPhone

Pris: 1.500 kr

Dersom man bare har med en iPhone på ferieeventyret er det kanskje litt unødvendig å slepe rundt på en ekstern batteripakke. Da kan et beskyttelsesetui med innebygget batteri være et smartere valg. Enten Mophies Juice Pack, eller hvorfor ikke den nye Space Pack. Da får man i tillegg til dobbel batteritid også 16 eller 32 GB ekstra lagringsplass for kart, filmer og musikk. Selvfølgelig kan man fortsatt benytte knappene og lytte via høyttaler eller hodetelefoner.

 

iGrill mini-Device-Grill-Steak-Done

iDevices iGrill Mini

Nerdete grilltermometer

Pris: 470 kr

Vi har tidligere skrevet om Bluetooth-termometeret iGrill som gjør at du kan ha kontroll over matens kjernetemperatur fra din iPhone eller iPad. Nå har det kommet en oppdatert billigere versjon i mer lommevennlig størrelse og med en smart LED-indikator. Temperaturmåleren stapper du inn i biffen, og så har du full kontroll på stekingen fra appen. Det har også kommet en iGrill2 med reell skjerm og innganger for fire temperaturmålere.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top