Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

24 kule sommergadgets

Jag bort regnet med en trådløs reisehøyttaler, ta ditt livs bilde med et nytt kamera - og nyt sommeren med noen av disse dingsene, som er like klare for ferie som du er.

Skrevet av / 28.06.13 - 03:46
24 kule sommergadgets

 

VST_DabYourCar

VST DAByourCar v3

Digitaliser din bilradio

Pris: 1.495 kr  dabyourcar.no

Denne DAB-mottakeren konverterer digitalradio til FM, som bilstereoen din forstår.

Oppgrader din eksisterende bilstereo med denne DAB-modulen fra VST. Den monteres skjult i bilen og tar imot tilgjengelige DAB-kanaler (også DAB+) og sender videre som FM-radio som bilradioen din forstår. Modulen sender også navn på radiokanalen via RDS, slik at du får opp i tegnruten på din egen radio hvilken kanal du hører på. Fjernkontroll følger med. I seneste versjon er signalmottaket styrket, og den har automatisk frekvensskift for å unngå støy på valgte frekvens. Dette er mottakeren du skal ha, dersom bilstereoen er integrert i dashbordet og ikke egner seg for utskifting. Prisen inkluderer ikke montering.

 

TomTomRunner-MultiSport

TomTom Runner + TomTom Multi-Sport

Kom i form

Pris: ca 1.499 kr, tomtom.no

TomToms nyeste sportsklokke gir joggere, syklister og svømmere kjapp informasjon om treningen.

Sportsklokkene har en tydelig skjerm med høy oppløsning og kontrast, som gjør det lett for joggere og sportsfolk å se distanse, tid og hastighet når de trener – selv i direkte sollys. Klokkene er utstyrt med TomToms Graphical Training Partner, og brukeren kan alltid se sine prestasjoner i sanntid med tre forskjellige grafiske treningsoppsett. Den nye One-Button Control betyr at klokkene fra TomTom kan styres med en enkel knapp, og menyen med alle funksjoner og statistikker er alltid tilgjengelig. Klokkemodulen måler 11,5 mm, og støtter både GPS, GLONASS og Bluetooth, og kan blant annet kobles til en trådløs pulsmåler. Den er både ripefast og vannavvisende samt vanntett ned til 50 meter. Batteritiden oppgis til 10 timer i GPS-innstilling.

 

Sony-Xperia-Z-waterbottle

Sony Xperia Z smartmobil

Vanntett smartmobil

Pris: 5.200 kr  sonymobile.com

Er det noe som er irriterende med smartmobiler om sommeren så er det at de er mer følsomme enn de gamle hederlige knappemobilene. 

Er det ikke sand fra stranden eller vann ved polen er det kanskje søl av drinker i baren som tar livet av dem. Xperia Z løser dette da den ikke bare er støvtett og sprutsikker, men også klarer seg på 1 meters dyp i 30 minutter om man mister den fra brygga. Dessuten har den topp ytelse, en fantastisk skjerm og et riktig godt kamera.

 

sony_alpha_65

Sony Alpha 65 systemkamera

Smart valg

Pris: 6.000 kr sony.no

Sony-kameraet har kommet litt i skyggen av konkurrentene fra Canon og Nikon. Men A65 er et bedre kjøp.

Særlig om man er mest opptatt av bildekvaliteten. For A65 leverer like ekstrem bildekvalitet som det dyrere A77, men er mindre, lettere og litt enklere utstyrt. Ingen speilreflekser til samme pris, er i nærheten av bildekvaliteten og skuddhastigheten man kan oppnå med dette kameraet. Som også har en av de beste elektroniske søkerne i markedet, vippbar skjerm, krystallklar HD-video, 10 bilder/s skuddhastighet, og fremragende brukervennlighet.

 

Samsung-Galaxy-S4-5

Samsung Galaxy S4 smartmobil

Din egen tolk i lommen

Pris: 5.199 kr samsung.no

Samsungs nye smartmobil kommer med et utall av nye funksjoner, blant annet S-Translator, som kan oversette fra tale til tekst – eller omvendt.

Med S-Translator-funksjonen blir denne telefonen den beste reisekamerat du kan ønske deg. Den skal kunne oversette i sanntid fra tale til tekst – eller omvendt – mellom ni forskjellige språk, deriblant kinesisk, koreansk, japansk, spansk, fransk, tysk, engelsk og italiensk. S-Translator kan brukes til å oversette menyen på ferie i Syd-Frankrike eller å spørre om veien – og forstå svaret – hvis du har gått deg bort på Sicilia.

En annen sommervennlig funksjon er muligheten for å få fotografen med på alle bildene ved å benytte både det fremoverrettede og det bakoverrettede kameraet samtidig når man filmer eller tar bilder. Man kan også legge til små lydsnutter til bildene – en liten kommentar til seg selv eller som en hilsen til mottakeren.

 

Samsung-6505-led-TV

Samsung UE40F6505 LED LCD TV

TV til regnfulle dager

Pris: ca 9.000 kroner samsung.no

Når værvarselet svikter og regnet bare pøser ned,  er det gull verdt å ha en god TV! 

Samsungs splitter nye F6505-serie er spekket med smarte tjenester, inkludert populære film-apper som HBO og Netflix. Denne LED-baserte LCD-skjermen kommer i en rekke størrelser, fra 40 til 55 tommer. Slank design gjør at hver kvadratcentimeter går med til bildet og ikke unødvendig tykk ramme rundt skjermen. Bildekvaliteten er meget god og Samsung-TV-en har innebygd TV-mottaker for bakkenett, kabel-TV og parabol, og kan styres både med nettbrett og mobil i tillegg til vanlig fjernkontroll. Det er også mulig å dele bilder, video og TV-innhold med de bærbare enhetene.

 

Pioneer-se-nc31c-k-main

Pioneer SE-NC31C-K  Støyreduserende ørepropper

Senk støyen ikke musikken

Pris: ca 800 kr pioneer.no

Hodetelefoner med støyreduksjon er den perfekte reisekameraten når du skal ut og fly. 

Hodetelefoner med støyreduksjon er den perfekte reisekameraten når du skal ut og fly. Ulempen med store øreklokker er at de tar unødvendig mye plass hvis man vil pakke lett. Nå har Pioneer flyttet teknikken til et sett små ørepropper. Pioneer SE-NC31C-K har aktiv støykansellering som effektivt filtrerer vekk bakgrunnsstøy. Alt drives av et AAA batteri. Pioneer selv skryter av hele 120 timers batteritid, noe vi ikke har fått verifisert, men en 11 timers flytur var ikke noe problem. Selve øreproppene er av in-ear typen og gir en fin, fyldig lyd. Du kan velge mellom 4 ulike gummipropper for å tilpasses øregangene dine. En kjekk liten oppbevaringspose i velour, pluss adapterplugg for fly følger med i pakken.

 

Pioneer_WX-SMA3

Pioneer WX-SMA3

Kompakt nettverksanlegg utendørs

Pris: ca. 2.300 kr pioneer.no

Denne lille høyttaleren fra Pioneer strømmer musikk trådløst, og kan brukes ute. 

Ta med deg musikken utendørs! Pioneer WX-SMA3, som fås i svart eller hvit, kan strømme musikk trådløst via Apple AirPlay eller direkte fra en nettverksharddisk via DLNA. Den er beregnet på utendørs bruk og tåler luftfuktighet og regn. Når den er ute, bruker den batteri, og er du i et område uten nettverksdekning, kan du sette opp et eget nettverk via høyttaleren med funksjonen Wireless Direct. Alternativt kan du koble til minnepinne eller harddisk via USB-inngangen, som også er kompatibel med iPhone, iPad og iPod. Eller bruk den analoge AUX-inngangen for alle andre spillere. Pioneer har også satset på god lyd, og fått hjelp av konstruktør Andrew Jones, mannen bak high-end-høyttalerne til TAD, som også er eid av Pioneer.

 

nokia-dc-16

Nokia DC-16, lader

En portabel nødlader

Pris: 240 kr nokia.no

Det å holde liv i sine bærbare apparater nå på sommeren er slitsomt. 

Ikke nok med at vi ofte er ute hele dagen, vi er dessuten ofte langt fra nærmeste stikkontakt. Med en portabel batteripakke kan man i det minste forlenge mobilens batteritid når det kniper. Nokias lader er liten nok til å få plass i lommen, men har likevel 2200 mAh kapasitet. Den holder på ladningen i 3 måneder. Funker med alle USB-ladbare apparater og finnes i fire glade farger.

 

nicki-minaj-beats-pill

Beats By Dr. Dre Pill bærbar høyttaler

Musikk overalt

Pris: 1.500 kr interconnect.no

Blant de mange bærbare høyttalerne i denne guiden, er det få som er så stilige som Dr. Dre Pill. En reisevennlig trådløs Bluetooth-høyttaler, som lades opp via USB og styres fra mobilen eller nettbrettet. Den har innebygget mikrofon, og kan brukes som håndfri høyttaler når du snakker med noen via mobilen. Som alle Beats-produkter er det bra med trøkk i høyttalerpillen, som finnes i flere farger.

 

 

Mobi-750b

Mobi 750, bilkamera

Trådløst bilkamera

Pris: 1.800 kr canman.se

Mobi filmer konstant alt som hender på veien i 720p HD

Om ulykken skulle være ute har du glassklare bevis på hva som hendte. Til forskjell fra tidligere generasjoners kameraer har dette også Wi-Fi som gjør at du kan koble opp smartmobilen til kameraet. Er det en alvorlig ulykke kan den automatisk ringe et alarmnummer og oppgi din posisjon, med klokkeslett, opplysninger om deg, telefonnummer og registreringsnummer, samt bilder fra ulykken.

 

Logitech-MobileBoombx_GROUP5a_300_dpi

Logitech UE  Mobile Boombox bærbar høyttaler

Bluetooth-høyttaler

Pris: 900 kr logitech.com

Med en smidig liten høyttaler blir det så mye morsommere å lytte til musikk fra mobilen eller nettbrettet på stranden eller på pikniken. 

Mobile Boombox pares sammen med din og dine venners apparater med Bluetooth, og det er enkelt å skifte dem i mellom. Hjemme på terrassen kan du koble den sammen med dataen og til og med bruke den som høyttalertelefon om noen ringer. Batteriet holder i opp til 10 timer på en lading, og den finnes i fem ulike fargekombinasjoner.

 

Logitech-FabricSkin-Keyboard-Folio

 

Logitech FabricSkin Keyboard Folio

Smart valg

Pris: 6.000 kr sony.no

Sony-kameraet har kommet litt i skyggen av konkurrentene fra Canon og Nikon. Men A65 er et bedre kjøp.

Med et tastatur er det betydelig lettere og kjappere å svare på mail eller blogge om ferien. Logitechs nye tastatur er innbygget i et beskyttelsesetui som også fungerer som stativ, og som dessuten er både fukt- og støvavvisende. Det holdes på plass av magneter og iPaden slår seg av når man bretter det sammen. Batteriet holdet opp til tre måneder på en lading.

 

JBL-Flip

JBL Flip Bluetooth-høyttaler

Fet lyd til ferieturen

Pris: ca 1.000 kr eu.jbl.com

Hodetelefoner er perfekt for musikk på reise, men hva når du vil dele favorittmusikken med vennene dine?

JBLs Flip er et alternativ som gir skikkelig fet lyd i forhold til størrelsen. Den lille sylinderformede høyttaleren henter musikk fra mobiler og nettbrett via Bluetooth, og har dessuten innebygd mikrofon til telefonsamtaler. Med oppladbart batteri som skal holde til fem timer med musikkspilling er strandturen sikret. JBL Flip kommer i en praktisk liten bæreveske og finnes i flere farger inkludert hvit, svart, blå, grønn og rød.

 

Jabra-Solemate

Jabra Solemate, bærbar høyttaler

Bærbar og beskyttet strandlyd

Pris: 1.500 kr jabra.com

Med Jabra Solemate får du sand- og sprutsikker lyd på stranden.

Det er alltid like problematisk å ligge på stranden og likevel få med seg litt musikk eller radio. Alt dette får vi jo i dag via smartmobilen, men spesielt sand- og vannavstøtende er den jo ikke, og den må helst være pakket inn i noe. Jabra Solemate er en velbygd og velfungerende transportabel høyttaler for bruk med ledning eller via Bluetooth og som tåler både sand og vannsprut. Bunnen kan byttes til diverse glade farger.

 

H6-13XX-01

Bang&Olufsen H6, hodetelefon

Lukket  hodetelefon  til sommerbruk

Pris: 400 euro bang-olufsen.com

H6 er en hodetelefon med både passform og komfort til sommerbruk.

Den nye H6-hodetelefonen fra Bang & Olufsen er utviklet også med tanke på at den skal kunne benyttes om sommeren. Normalt blir man ganske svett med lukkede hodetelefoner, men skinnet og minneskummet som ligger mot øret er valgt med tanke på at hodetelefonen også skal kunne benyttes når det er varmt. At man dessuten har gjort det mulig å vri klokkene nitti grader for å gjøre det enklere å ha de med seg, gjør ikke saken noe dårligere. Lyden? En kort prøvelytting var meget lovende!

 

GoProHero3

GoPro HD Hero3 Black Edition

Actionkamera med topp kvalitet

Pris: ca 3.200 kr response.no

Film i ekstreme omgivelser! Toppmodellen i Hero3-familien fra GoPro er meget allsidig, og kan dessuten filme i Ultra HD-oppløsning.

Hero3: Black Edition er det mest avanserte GoPro-kameraet noensinne. Vi testet Silver Edition i en gruppetest i L&B nr 2 2013, med et meget godt resultat. Black Edition har enda bedre svartnivå og bildekvalitet for øvrig.

Kameraet er beregnet for filming i ekstreme situasjoner. Det er lite og lett nok til å problemfritt festes overalt, og med GoPro App for iPhone og iPad er det ekstra enkelt å både se hva som filmes, samt stoppe og starte inntil flere kameraer samtidig. Praktisk ved flerkameraproduksjoner!

Kameraet kan filme med hele 2560 x 1440 pikslers oppløsning med 48 bilder i sekundet. Den kan også filme i 4K, men da bare med 12 bilder i sekundet.

 

Geneva-XS-DAB

Geneva XS DAB+, reiseradio

Digital lommeradio

Pris: 2.000 kr nebyhifi.no

Du trenger ikke internett for å høre på radio, med Geneva XS DAB. Alt i en pakke.

En liten pakke er det også. XS DAB+ er den digitale versjonen av Genevas kritikerroste reiseradio. Som også er en Bluetooth-høyttaler, slik at du kan strømme musikk fra smartmobilen eller nettbrettet. Den lille radioen leverer forbausende klar stereolyd, og har innebygget klokke med alarm, og kan klappes sammen når den skal ned i kofferten. Et ladbart batteri sørger for strøm i mange timer, og den lekkert forseggjorte Geneva-radioen finnes i sort, rødt og sommerhvitt.

 

Finlux-FLHXR132-vinter

Finlux 12 volts TV

TV på batteri

Pris: 19″ 1.995 kr, 22″ 2.495 kr, 24″ 2.895 kr target.no

Det er ikke alle som drømmer om storbyferie – for mange er det hytte- og campinglivet som lokker mest.

Men hvilken TV velger man til hytta eller campingvogna? Hvis tilgangen på vanlig strøm er dårlig, er Finlux et bra valg: De har spesialisert seg nettopp på TV-er til camping, hytte og båt. TV-ene har kombinert MPEG4 og MPEG2 mottaker og er godkjent av RiksTV. Inkludert er også DVD-spiller og en USB-inngang for videoopptak. 12-volts modellen kommer i 19”, 22” og 24” størrelser med et strømforbruk på mellom 14 og 19 watt, noe som skal holde til 100 timers bruk med et vanlig 110Ah forbruksbatteri. De kan selvfølgelig også brukes med 230 volt når du har tilgang til det.

 

FiiO_E12

FiiO Mont Blanc E12 Hodetelefonforsterker

Bærbar high-end

Pris: 1.498 kr bestsound.no

Toppmodellen blant hodetelefonforsterkerne fra FiiO har påkostet innmat, og produsenten selv lover high-end utenom det vanlige.

En smartmobilen og en iPod har begrenset kraft. Resultatet er enten at man ikke får spilt høyt nok med skikkelige hodetelefoner, eller at det låter forvrengt når man gjør det. Med den bærbare hodetelefonforsterkeren E12 lover FiiO gull og grønne lydskoger. Den som har store nok lommer (den er omtrent dobbelt så tjukk som en iPhone) kan glede seg over en kraftig forsterker som opererer med 22 volt, og som takket være høykvalitets op-amper skal gi glimrende lyd uansett impedans i hodetelefonene. Forvrengning er oppgitt så lav som 0,00003 prosent, og maksimal effekt på 850 MW er nok til å gi øredøvende lydtrykk.

Det innebygde batteriet lader via USB og fullades i løpet av 3 timer.

 

etonrukussolar

Eton Rukus

Lyd med solceller

Pris: ca 1.800 kr intodesign.dk

Denne transportable høyttaleren byr på trådløs musikk via Bluetooth – og solcellelading!

Eton Rukus Solar er et bærbart Bluetooth lydsystem som er utstyrt med et høyeffektivt solpanel og man kan spille musikk hele dagen lang. Bare til å ta med rett ut i parken, på tracking, på camping, til festen, på hytta, i båten eller bruke den hjemme med det selvdrevne lydsystemet.

Med kjapp one-touch paring kan Rukus Solar strømme musikken din trådløst fra enhver kilde. Bluetooth-forbindelsen med AVRCP (one-touch paring og kontroll) og A2DP (høykvalitet stereo strømming) støtte gjør at man kan spille musikk fra enhver Bluetooth-aktivert smartmobil, nettbrett eller datamaskin. Den har også en USB-utgang til lading av de fleste smartmobiler og mobile enheter. Høyttaleren leveres med håndtak, noe som er praktisk da den veier vel 1,8 kilo.

 

CHARGECARD_logo

ChargeCard

Kredittkort som ladekabel

Pris: 25 US $ chargecardproject.com

En kabel man alltid har med kan gjøre det lettere å få strøm til telefonen når du virkelig trenger det.

Telefonen er alltid tom for strøm når du virkelig trenger den. Ofte kan man finne en USB-utgang hvor man kan lade, men har ingen kabel med seg. ChargeCard heter løsningen, det er en ”kabel” i form av et kredittkort som du alltid kan ha med deg sammen med de andre kredittkortene. Man trekker ut en USB-ledning og plugger kortet inn i telefonen. Finnes til iPhone og Android.

 

Canon-S110

Canon PowerShot S110  lommekamera

Kanonkamera

Pris: 2.500 kr canon.no

Hvis kombinasjonen av bildekvalitet og beskjeden størrelse er viktig, kan du ikke gjøre et bedre kamerakjøp enn dette i sommer.

Glem de billigste kameraene. Mange mobiler tar nesten like bra bilder, og er gjerne enklere å bruke. Canons knøttlille S110 derimot, knuser mobilkameraene, og har både GPS-tagging, og trådløs wi-fi overføring av bildene. Bildekvaliteten er langt bedre enn fra de fleste kompaktkameraer, og lyssterk zoomoptikk, pekeskjerm og strøken betjeningsvennlighet, gjør Canon-kameraet til det beste lommekameraet du kan ha med ut i sommer. Testen leser du på lydogbilde.no.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top