Optikk

Under Photokina-messen, viste Carl Zeiss prototyper på optikk til Sony og FujiFilm systemkameraer.
forfatter

Kvalitetsglass kan løfte bildekvaliteten fra et hvert kamera. Alle som har byttet ut normalzoomen som typisk er 18-55mm, med en 35 eller 50mm, har raskt sett hvor mye bedre den optiske kvaliteten kan bli. Og hvor mye finere bildekvaliteten blir.

Carl Zeiss har laget optikk til systemkameraer i en mannsalder, men det er ikke før nå at de satser på autofokusoptikk til digitale systemkameraer.

På Photokina 2012 viste de tre prototyper, som er beregnet på Sonys NEX-serie (faktisk også Hasselblad Lunar), og FujiFilms X-serie, med kompakte systemkameraer hvor bildebrikken er i APS-C størrelse.

Objektivene som her er vist på Sony NEX-7 og FujiFilm X-Pro1, skal alle ha autofokus, og kommer til å begynne med i 12mm f2.8 (18mm tilsv), 3 mm f1.8 (48mm tilsv) og en 50mm f2.8 makro (75mm tilsv).

32mm-eren er avbildet på begge kameraene – med integrert blendering på objektivet med X-fatning – og hvis våre erfaringer med 24mm f1.8 på NEX-7, er toneangivende for kvaliteten på de kommende Zeiss-objektivene, er det bare å glede seg.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.