Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

NYHET

Viktig for deg med Nikon Z7 eller Z6

Nå får kameraene bedre autofokus, oppdater her:

Skrevet av / 20.05.19 - 16:31
Viktig for deg med Nikon Z7 eller Z6

Det har ligget i kortene at det skulle komme en oppdatering til kameraene. Da vi testet Nikon Z7 og Z6, klaget vi over blant annet over kameraets manglende og øyegjenkjenning, og litt haltende fokussporing på bevegelige motiver.

Nå er oppdateringen klar, og fastvaren finner du i linken under. Nikon har lagt til øyebasert autofokus, større fokusområde ved dårlige lysforhold, og variabel eksponering også på seriebilder i kontinuerlig høy hastighet.

Du kan oppdatere kameraet ved å klikke på linken til Nikons nedlastingssenter: https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Fra Nikons pressemelding:

Hovedfunksjoner i firmwareversjon 2.0

1. Øyegjenkjenning-AF i stillbildemodus

Den nye funksjonen Øyegjenkjenning-AF registrerer automatisk og fokuserer på menneskelige øyne i innstillingen automatisk valg av AF-søkefelt (AF-S, AF-C). Når øynene til flere personer oppdages, kan multivelgeren eller undervelgeren brukes til å velge hvilket øye kameraet skal fokusere på, selv når du ser gjennom den elektroniske søkeren. Når bildet er tatt, kan brukeren enkelt verifisere at bildet er i fokus ved å trykke på «OK»-knappen for å zoome inn på øyet det var tenkt å fokusere på.

2. Utvidet AF-søkeområde ved lite lys

Den nye firmwaren muliggjør enda raskere autofokus ved opptak av mørke eller svakt opplyste motiver ved både stillbildefotografering og videoopptak. Det utvider AF-søkeområdet* fra –1 EV til –2 EV på Z 7, og fra –2 EV til –3,5 EV på Z 6. Når AF-funksjonen for lite lys på Z 6 er aktivert, vil det tilgjengelige AF-søkeområdet ved lite lys* bli utvidet** fra –4 EV til –6 EV, slik at kameraet vil kunne fokusere automatisk under enda mørkere forhold.

3. AE-sporing i kontinuerlig høy hastighet (utvidet)

Tidligere ble eksponeringen låst etter det første bildet i en serie med kontinuerlig høy hastighet. Firmwareversjon 2.0 legger imidlertid til støtte for AE-sporing i kontinuerlig høy hastighet (utvidet), slik at kameraene kan spore eksponeringen akkurat som de gjør for fokus (AF-sporing). Dette sikrer at alle bilder tatt i en serie med kontinuerlig høy hastighet ikke bare er i fokus, men også er optimalt eksponert, selv når lysstyrken i scenen endres i løpet av serien.

* Med stillbildefotografering i innstillingen AF-S, ISO 100, f/2.0-objektiv, ved 20 °C
** AF-søkeområdet ved lite lys vil ikke overstige –4 EV med Z 7

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top