Optikk

Kowa er et ukjent navn for mange, nå lanserer de tre objektiver til Micro Four Thirds-kameraer fra Olympus og Panasonic
forfatter

Fugletittere kjenner nok bedre til Kowa, enn fotoamatørene. Japanske Kowa lager kikkerter, teleskoper, men også såkalt Cine-optikk, til filmopptak.

De tre nye Prominar-objektivene, er Kowas første for speilløse kameraer, nærmere bestemt systemkameraer fra Olympus og Panasonic.

Ultravidvinkelen Prominar 8.5mm f2.8 MFT gir bildevinkel tilsvarende 17mm vidvinkel på mFT-kameraer, mens  Prominar 12mm f1.8 MFT tilsvarer 24mm – og Prominar 25mm f1.8 MFT tilsvarer 50mm normaloptikk. Sammenlignet med 35 fullformat film.

Kowa

 

Alle tre har kun manuell fokus, med blenderring. Og bruker i følge Kowa XD linseelementer med bedre kontroll på lysspredning, og asfæriske elementer som skal holde fortegning og fargebrytning nede.

Som vist på plansjen over, med Prominar 8.5, 12 og 25mm, i den rekkefølgen.

Alle tre har også 20 cm nærgrense og ventes å være i salg i løpet av sommeren 2014.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.