Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Video for vloggere

Finn fram din indre Spielberg eller Herzog.

Skrevet av / 15.05.20 - 10:15
Video for vloggere

At Olympus systemkameraer er utmerkede videokameraer, er det kanskje ikke alle som vet, men med markedets beste bildestabilisator og svært kompakte og lette kameraer, er det en ren lek å ta opp video på Olympus systemkameraer.

Da Olympus lanserte den tredje utgaven av OM-D E-M5 – Mark III – i fjor, fikk kameraet en kraftig oppdatering, og potensielt enda bedre stillbiilde- og videokvalitet. Det lille systemkameraet har siden vært i salg i ulike kit, kombinert med objektiver, og nå kommer sannelig to nye. Denne gangen for fotografer og vloggere som trenger et skikkelig videokamera.

Pro-kit

Det enkleste kitet består av et kamera i sort eller sølv, med den nye pro-zoomen 12-45mm f4, som tilsvarer 24-90mm, og i likhet med kameraet, er værtettet.

Kamera og objektiv veier under 700 gram, og er sånn sett en virkelig kompakt og lett – og fremfor alt, kompetent videopakke. Like godt egnet til å filme barna, som til sport og action. Med kameraets bildestabilisator – opptil 7,5 trinn – bør man få opptak uten sjenerende rystelser.

OM-D filmpakke

Det andre kameraoppsettet består av den samme EM5 Mark III, i sølv eller sort, men her får man en lyssterk 12mm f1.8 med solblender (tilsv. 24mm), en Olympus LS-P4 digitalopptaker med mikrofonbrakett, vindhette, kabler og et fleksibelt Joby Gorillapod stativ.

Hi-res lyd

Den medfølgende opptakeren tar opp lyd i stereo, opptil 24-bit og 96 kHz PCM faktisk, og er godt egnet til å ta opp også musikk. Siden kameraet ikke har hodetelefonutgang, er det også praktisk at opptakeren har det. Her kan man også koble til eksterne mikrofoner om man behøver det.

4K-opptak

Kameraet kan ta opp video i enten DCI eller UHD 4K-oppløsning, med eller uten bildestabilisering, eller i HD-kvalitet opptil 120 fps for de glidende slow motion-opptakene som ser så kule ut på særlig sport og action.

De to video-kitene er tilgjengelig i mai, og settet med kamera og 12-45mm zoom, koster 16.500 kr, mens filmpakken med 12mm og opptakeren, koster 20.500 kr.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top