Optikk

Sugen på en skikkelig tele til Leica-kameraet ditt? Da skulle hatt et Leica APO-Telyt-R 1600mm. Ikke koster det noe heller.
forfatter

Leica-objektivet finnes ikke i butikkhyllene. Det er spesiallaget til Sheikh Saud Bin Mohammed Al-Thani av Qatar, og kun i et eksemplar.

Leica APO-Telyt-R f:5.6 med 1600mm brennvidde finnes nemlig ikke i Leicas kataloger.

Sjeiken fikk så gar laget et stativ til sin Mercedes Gëlandewagen, som han hadde objektivet montert på.

Om det var jaktfalker eller noen annet sjeiken fotograferte med Leica-objektivet, vites ikke, men historien forteller at teleobjektivet kostet over 2 milloner dollar den gang.

Objektivet er 1,2 meter langt og veier 60 kg. Diameteren uten solblender er 42 cm (!), og med den påmontert, blir objektivet 1,55 meter langt.

Med 1600mm brennvidde, dekker objektivet bare 1,5 grader, og kan brukes med Leicas 1,4 eller 2 x telekonverter for Leicas R-kameraer. Altså potensielt 3200mm med f11,2 som største blender.

ApoTelyt

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.