Kompakt systemkamera

Med det nye Pentax Q-S1 kan man få et virkelig kompakt systemkamera med utskiftbar optikk.
Annonse
Annonse
forfatter

De kompakte systemkameraenes største fordel er at at er mye mindre og lettere en speilreflekskameraer. Ingen er mindre enn Pentax små kameraer i Q-serien, som nye Q-S1.

Med en bitteliten bildebrikke på 12 megapiksler og beskjedne 1/1,7-tommers størrelse, er det mulig å lage kameraet og objektivene så små, at kameraet nesten ligner et miniatyrkamera.

For de som er ute etter et minst mulig kamera, er Pentax Q-S1 godt nytt.

Les testen av Pentax Q her.

Det er ikke mye større enn et vanlig kompaktkamera, men med fordelen av utskiftbar optikk, innebygget blitssko og etter hva vi kan se av bildene, bedre betjening i form av store innstillingshjul.  Pentax QS1Kameraets lysfølsomhet er oppgitt til respektable 12,800 ISO, slik at man kan fotografere i lite lys, og skuddtakten er på godkjente 5 bilder/s. Det har også integrert bildestabilisator, som gjør det enda bedre egnet i lite lys og på lengre lukkertider, og det finnes attpåtil i flere spreke farger.

Pentax Q-S1 skal være i butikkene i september, og kameraet kan leveres  som kamerahus alene, eller med en 5-15mm normalzoom tilvarende 27-80mm, alternativt i kombinasjon med en 15-45mm telezoom i tillegg, tilsvarende 80-240mm.

Q-S1_colors

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?