Vanntett til sommerbildene

Det slanke Olympus-kameraet er freshet opp til sesongen, med skarpere skjerm og flere kreative effekter.

Skrevet av / 29.03.16 - 12:58
Vanntett til sommerbildene

Tough-serien fra Olympus, er  små kameraer som tåler en trøkk, og kan bades med. De aller tøffeste kan du også dykke med, og det kan du med det nye TG-870 også.

Det lille lommekameraet er mindre og billigere enn testvinneren fra Olympus – TG-4 – men er like tøff. Kameraet er vanntett ned til 15 meter, støtsikkert opptil 2,1 m fallhøyde, og så kalt knusesikker opptil 100 kg trykk. Det er også støvtett og frostsikkert ned til -10°C –  og så lenge det er over vann, kan du fjernstyre kameraet med mobilen via WiFi og dele bilder på sosiale medier med et par trykk på mobilskjermen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Her får du også bredere vidvinkel på den integrerte zoomen, som dekker over 21-105mm, og den 180 graders vippbare selfieskjermen gir det muligheten til å ta bilder av det selv med en hvithai i bakgrunnen.

Skjermen er skarpere enn på forgjengeren med 920 000 bildepunkter og for å gjøre selfiene enklere å ta, har kameraet en utløserknapp foran også.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Her er det også et større utvalg av flere kreative effekter enn før, slik at man kan leke seg med ulike utrykk i bildene.

Olympus Tough TG-870 sniker seg rett under 3000-kronersstreken med en pris på 2990 kroner det er i butikkene i løpet av april.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top