Kompakt systemkamera

Nikon 1 AW1 er verdens første vanntette og støtsikre kompakte systemkamera. Perfekt for eventyrere og råklar for litt action.
Annonse
Annonse
forfatter

Kanskje er markedet for lite, hvis det ikke skulle være tilfelle, har Nikon truffet blink med AW1. Som kan komme til å selge som varmt hvetebrød. For det er det eneste systemkameraet i markedet, som kan dykke 15 meter, tåler fall fra 2 meter og trives godt i minusgrader.

AW1 er bygget på det kompakte systemkameraet Nikon 1 J3. Hvilket betyr 14 megapiksler fra en 1-tomme stor bildebrikke, lynraske 15 bilder/s skuddhastighet –  opp til 60 bps med fokus låst, og Nikons unike funksjon: Bevegelsesbilde, som tar opp en kort slow motion-snutt som ender i et stillbilde.

AW1

Nikon er ikke noviser i dykkervennlige kameraer, de har en lang historie med Nikonos-serien som er  ekte dykkerkameraer. Som tåler 50 m dyp. Med det oransje silikontrekket på bildet øverst, ligner faktisk AW1 en del på de gamle Nikonos-kameraene.

Men AW1 er heldigital, og de betyr innebygget GPS-logging av bilder, altimeter, dybdemåler og digital optimalisering av undervannsbilder.

AW1 topp

Kameraet har også innebygget blits, men ingen blitssko, og leveres med en ny 11-27,5mm zoom (tilsvarende 30-74mm), som også er vanntett og kun selges sammen med AW1. Det slippes også en 10mm f2,8 tilsvarende 27mm vidvinkel til AW1, som også er vanntett. Den kan leveres i dobbeltkit med zoom og kamera.

AW10_BK_1

 

Kameraet kommer 10. oktober  og skal koste 6790 kr med 11-27.5 mm f3.5-5.6, mens Nikkor 1 AW 10mm, skal koste 2690 kr.

Våren 2014 kommer en undervannsblits kalt SB-N10, som kan brukes sammen med AW1.

Nikon AW1 fakta:

  • Vanntett, støtsikker og kuldebestandig
  • 14 Mp 1-tomme CMOS bildebrikke
  • 100 – 6400 ISO lysfølsomhet
  • 7,6 cm LCD-skjerm med 921K oppløsning
  • Integrert GPS med kompass, høyde- og dybdemåler
  • 15 bps skuddtakt med kont. AF, 60 bps med låst AF
  • Full 1080p HD-video
  • Innebygget blits
  • Sort, hvit eller sølv
  • 6790 kr med vanntett 11-27,5mm f3,5-5,6 zoom

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.