TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Vanntett 360-kamera for virtuell virkelighet

Verdens tøffeste tilbehør til Oculus Rift?

forfatter
Publisert 22.05.14 - 11:22

Etter Facebook kjøpte opp VR-firmaet Oculus Rift, som lager hodesett for virtuell virkelighet, har folk endelig begynt å se mulighetene med VR (virtual reality).

Et Kickstarter-prosjekt vil nå lansere et 360 graders videokamera kalt 360cam. Et lite kamera som minner om det Google har på bilene sine når de skal kartlegge verden, men som i stedet er myntet på vanlige konsumenter.

Over og under vann
Kameraet filmer og tar fotografier i 360 grader (0g 150 grader vertikalt) i full 1080p HD, og den punktgrafiske LED-tegnruten forteller hvilken modus kameraet står i (Time Laps, Burst, Photo, Video, Live), og teller dessuten ned ved tidsinnstilte fotograferinger. Siden kameraet er vanntett, lar det oss dessuten for første gang oppleve virtuell virkelighet fra under havoverflaten. For å gi klarere undervannsbilder følger det med et spesielt sett undervannskapsler til objektivene. Kameraet har innebygd gyroskop for mer stødig filming.

Eiere av Oculus-hodesettet kan se panoramisk video live gjennom kameraets innebygde Oculus Rift videospiller. Det later imidlertid ikke til at bildene er i 3D.

Styres med app
For å styre enheten laster man bare ned en app til mobilen (Android eller iOS), som da også har søker til hvert enkelt objektiv.

Tre mikrofoner er innebygd, det samme er ladeport for mikro-USB og SD-kortleser for inntil 64 GB kort. Det innebygde, oppladbare batteriet skal være nok til rundt én times filming ved 25 bilderammer i sekundet. Om Wi-Fi er aktivert, blir dette noe kortere.

Overvåkningskamera
360cam kan også fungere som overvåkningskamera, takket være et feste som passer i lyspærekontakten. Dermed får du full 360 graders oversikt over et hvilket som helst rom.

Fullfiansiert
For at kameraet skulle gå i produksjon ba firmaet bak, Giroptic, om 150.000 dollar. Allerede i skrivende stund har de rundet 200.000 dollar, med hele 43 dager igjen av prosjektet. Med andre ord går kameraet definitivt i produksjon!

Kameraet kan forhåndsbestilles nå gjennom Kickstarter, og det er fremdeles noen bestillinger igjen til 299 dollar (ca 1800 kroner). Pris ved lansering vil bli 499 dollar.

giroptic.com

kickstarter.com

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Leica lanserer Q2 i samarbeide med Seal Spesialutgave i begrenset antall.
Se hva du kan gjøre med harddisken Ny fastvare med støtte for opptak på SSD
Panasonic slipper lyssterk og kompakt 18mm Ultravid vidvinkel til Panasonic og Leica kameraer.
Følg Lyd & Bilde